Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Problemem met On board Audio

gerben3
25 antwoorden
  • Op een PC met W98SE heb ik volgens Everest een moederbord met daarop de volgende Chipset: VIA VT82C694X Apollo Pro 133A.
    Het moederbord is een MSI MS-6323

    Verder zit er een VIA AC'97 onboard geluidskaart in.

    Ik kan op de site van VIA echter geen geschikte drivers vinden.
    Ik heb nu een Vinyl_audioCodec_V650a geinstalleerd staan.

    Apparaatbeheer geeft echter de volgende melding (Geel uitroepteken)
    Apparaattype: Besturing voor geluid, video en spelletjes
    status: De NTKERN.VXD.VXD, MMDEVLDR.VXD apparaatlaadprogramma,s kunnen het stuurprogramma voor dit apparaat niet laden (Code 2)

    Ik krijg het probleem niet opgelost. Iemand een idee?
  • volgens mij moet je realtek drivers gebruiken ( ik heb dezelfde en werken bij mij )

    http://tweakers.net/meuktracker/11208 kijk daar maar eens even
  • Ja. Dat was het dus.

    Het werkt nu perfect.

    Bedankt voor het meekijken.
  • graag gedaan
  • Toch nog te vroeg.

    Ik kan wel een CD afspelen met de CD speler. Het geluid is echter te zacht.
    Verder werkt Windows Media Player niet. Ik hoor ook geen Windows systeem geluiden.

    Er staan geen foutmeldingen in systeemeheer.

    Enig idee?
  • start=>alle programma's=>bureau accessoires=>entertaiment=>geluidsregeling :P
    Stel hier het volmume in :wink:
  • je kan ook gewoon dubbelmuisknop op het luidsprekertje in je taakbalk drukken :P
  • Dat heb ik allemaal al geprobeerd.

    Het rare is dat deze instellingen geen enkele invloed hebben op het geluidsniveau als ik een CD afspeel via de CD Speler. (En da alleen nog heel zacht)

    Windows Media Player geeft ook geen geluid.

    Ik snap er niets van
  • Ligt het niet aan je speakers?,, probeer die wat harder te zetten ( als het kan )
  • Speel je beide soorten muziek met dezelfde speler af? Kijk anders even naar de volumeregeling binnen de speler. Kijk hier ook eens Config. Scherm > Geluiden en Audioapparaten > Volume.
  • Speaker staan al maximaal.
    Bij configuratie scherm - geluiden kan ik het volume niet aanpassen. Als ik daar een geluid selecteer en afspeel dan hoor ik niets.
  • Je hebt de goede te pakken? Zie hier.
  • Ja hoor. Alleen dan in Windows 98. Nog eens gekeken in Windows Media Player bij opties - CD afspelen. Daar stond Digitaal afspelen aan. Die heb ik uitgezet. CD, worden nu ook afgespeeld via Windows Media Player.

    Dat werkt nu dus ook.

    Alleen mijn windows geluiden dus niet. Als ik een mp3 wil afspelen dan hoor ik dus niets
  • Nieuwe drivers geinstalleerd. Geen effect. Dus wel geluid via de Cd speler. echter geen windows geluiden en effecten. Dus ook geen mp3.

    Volume regeling open. Geen hardware problemen. Ik weet het echt niet meer.
  • Staat bij geluidsopties je geluidskaart wel geselecteerd als voorkeurs apparaat?
  • Daar staat de VIA kaart. Dat zou dus goed moeten zijn.
  • Bij voorkeurs apparaat staat VIA Audio (WAVE)
  • En als je Start > Programma's > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminfo start. Dan Extra > Diagnostische hulp programma voor DirectX. Klik dan op tabblad Muziek. Welke info wordt er vermeld bij Opmerkingen? En werkt DirectMusic testen?
  • Bij opmerkingen staat:
    - klik op knop directmusic om de werking van directmusic te testen
    - Geen problemen gevonden

    Er staan drie poorten vermeld:

    Microsoft Syntesizer
    MIDI mapper
    Microsoft GS Wawetable SW Synthesizer

    Als ik op alle drie de poorten test dan hoor ik nergens geluid.

    Stop ik er een muziek CD in dan wel.

    Bij tabblad geluid geeft hij aan dat het volgende apparaat ID geinstallerd is:

    Naam: VIA Audio (WAVE)
    App. ID: PCI\VEN_1106DEV_3058SUBSYS_20011
    Type WDM

    Direct Sound testen geeft geen resultaat.

    Bij opmerkingen staat echter wel dat alle tests gelukt zijn.

    Wie het weet mag het zeggen.
  • Dat zijn je MIDI-spelers. Heb je verder ook geen andere geluidskaarten in je pc, of heb je misschien virtual audio cables geïnstalleerd?

    Misschien helpt het als je een andere modus gebruikt (als je kaart dat odnersteunt).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.