Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Temeratuur van de cpu

10 antwoorden
  • Hallo, Ik heb sinds een tijdje het volgende probleem. Wanneer ik een spel speel (meestal on-line) Valt het complete spel na x minuten uit. Dit kan na 3 minuten gebeuren, maar ook pas na 3 uur. Er zit totaal geen regelmaat in. Als 1e heb ik mijn videokaart vervangen. Deze was toch al aan vervanging toe (GF2 400mx ==> x800 pro) Tevens m'n voeding vervangen voor een zalman 500w. Helaas, het probleem bleef. Windows er toen maar opnieuw opgeplant. Ook dit zonder resultaat. Ik denk dat het nu uiteindelijk dan maar in de temp. van de cpu zou kunnen zitten. Deze komt bij een beetje belasting al snel boven de 50 graden uit. Maar nu mijn vraag, wat is de normale bedrijfs-temp. van een intel-cpu? Of wie heeft er enig idee wat mijn probleem anders zou kunnen veroorzaken? Nog ff wat gegevens:cpu-p4 3000MHz, videokaart- x800 pro, geheugen- 1024MB (2x512MB) Alvast bedankt voor je reactie, grz......Dennden
  • 50 graden is niet extreem hoog voor een cpu, maar je zou eens eens kunnen controleren of je de heatsink van de cpu aan kan raken, zo niet dan is hij te warm
  • 50 graden is geen enkel probleem voor een P4. Bij 70 gaat ie throttlen, maar dan nog zou ie niet uit moeten vallen.
  • Valt alleen het spel uit of gaat de gehele computer van spanning?
  • Inderdaad, een P4 is gemaakt om tegen hoge temperaturen te kunnen. Misschien helpt een Clear CMOS? Even jumpertje op je moederbord plaatsen.
  • [quote:bb9578ff1b="Prin0096"]Valt alleen het spel uit of gaat de gehele computer van spanning?[/quote:bb9578ff1b] Alleen het spel valt uit. Alles is origineel, windows en vietcong (het spel). Heb ook al een keer m'n visusscan uitgezet en diverse andere programma's. Helaas zonder resultaat.
  • Zijn er patches voor het spel op de website te vinden? Edit: zijn ook alle drivers (sound, videokaart en directx) up-to-date?
  • [quote:0805ae535e="Prin0096"]Zijn er patches voor het spel op de website te vinden?[/quote:0805ae535e] Ja, maar alles is up-to-date.
  • uhm ik kijk ff op gamespot : MINIMUM System: PIII 700MHz or equivalent RAM: 256 MB Video Memory: 32 MB Hard Drive Space: 1800 MB zou jou pc makkelijk moeten trekken,, als je vietcong lager zet ( kwa res. en dergelijk ),, duurt het dang langer voordat hij uitvalt?
  • [quote:27c369d73b="boarderkoen"]uhm ik kijk ff op gamespot : MINIMUM System: PIII 700MHz or equivalent RAM: 256 MB Video Memory: 32 MB Hard Drive Space: 1800 MB zou jou pc makkelijk moeten trekken,, als je vietcong lager zet ( kwa res. en dergelijk ),, duurt het dang langer voordat hij uitvalt?[/quote:27c369d73b] Nee, helaas. Ik heb alles op z'n laagst ingesteld. Ik heb vandaag m'n pc de hele dag aangehad en probeer afgelopen 3 kwartier te spelen. Ik heb inmiddels al 3x het spel opnieuw opgestart omdat ie uitgevallen was. Als m'n pc net aanstaat, duur het wat langer voordat ie het spel voor het 1st afsluit.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.