Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

CMOS slaat niets op

Anoniem
None
19 antwoorden
  • hoi,
    ik heb een probleem en ik weet er echt geen raad meer mee.

    Mijn CMOS slaat niets meer op wat ik opsla in mijn bios. Telkens krijg ik de melding

    CMOS checksum error. Default settings loaded.


    Kunnen jullie me helpen?
  • miss moet je ene jumpertje weer terug zetten
  • Lege batterij wellicht?
  • [quote:774b517401="boarderkoen"]miss moet je ene jumpertje weer terug zetten[/quote:774b517401]

    welk jumpertje bedoel je?



    [quote:774b517401="gerben"]Lege batterij wellicht?[/quote:774b517401]

    ik heb al verschillende batterijtjes geprobeerd, ook waarvan ik weet dat ze werken.
  • nou je hebt jumpertsjes clear cmos,, als je die daar laat staaan blijft hij je cmos clearen en kan je dus niks opslaan
  • [quote:54fd5e929c="boarderkoen"]nou je hebt jumpertsjes clear cmos,, als je die daar laat staaan blijft hij je cmos clearen en kan je dus niks opslaan[/quote:54fd5e929c]

    Als je met de cmos clear jumper probeert op te starten dan gaat of je pc piepen en start niet op, of je frituurt het zaakje. Kans is dus klein dat die jumper zo staat.

    Om welk mobo gaat het? En is je bios chip nog wel goed?
  • Bios flash uitgevoert ?
    Dan juist wel bios resetten.
  • [quote:2b8d2b5569="pcguy"][quote:2b8d2b5569="boarderkoen"]nou je hebt jumpertsjes clear cmos,, als je die daar laat staaan blijft hij je cmos clearen en kan je dus niks opslaan[/quote:2b8d2b5569]

    Als je met de cmos clear jumper probeert op te starten dan gaat of je pc piepen en start niet op, of je frituurt het zaakje. Kans is dus klein dat die jumper zo staat.

    Om welk mobo gaat het? En is je bios chip nog wel goed?[/quote:2b8d2b5569]

    bij mij is het zo'n knopje om mijn bios te clearen.
    het is een MSI K8n Neo4 platinum
  • [quote:acf7fab7c7="Eddy X"]Bios flash uitgevoert ?
    Dan juist wel bios resetten.[/quote:acf7fab7c7]

    pas geleden een update gedownload ja
  • Ik hou het op een leeg batterijtje.
  • Heb je gekeken in je kast als de pc geheel is afgesloten? Branden er bijvoorbeeld nog leds van bijvoorbeeld je netwerkvoorziening?

    Misschien te revolutionair, maar een cmos-virus? een cmos virus nestelt zich [b:60cde359e6]niet[/b:60cde359e6] in het cmos, maar vernaggelt je gegevens telkens weer die je invoert.
  • men LAN Poorten branden de lampjes inderdaad van. Maar dat is toch normaal?
  • [quote:00fa8e69cd="EzraVertommen"]men LAN Poorten branden de lampjes inderdaad van. Maar dat is toch normaal?[/quote:00fa8e69cd]

    Waarom denk je dat het normaal is?
  • omdat ik dat al heb sinds dat ik het moederbord gekocht heb
  • Dat cmos virus verhaal lijkt mijnsinziens toch niet de richting te wezen, het kan een wol ( wake on lan ) setting zijn..
    Dus dat de pc op afstand aangezet kan worden..

    Ik zou verder niet een oplossing kunnen vinden…
  • kan dat het zijn .
    http://www.fnl.nl/news/shownews.php3?TickerID=2000.05.01-psm-002
  • [quote:29b03077f0="Peiky"]Dat cmos virus verhaal lijkt mijnsinziens toch niet de richting te wezen, het kan een wol ( wake on lan ) setting zijn..
    Dus dat de pc op afstand aangezet kan worden..[/quote:29b03077f0]Vrijwel, zo niet alle moederborden met onboard lan laten een ledje bij de lan poort branden, ook als de pc uit staat. Das heel normaal.
  • [quote:216f5a3640="EzraVertommen"]omdat ik dat al heb sinds dat ik het moederbord gekocht heb[/quote:216f5a3640]Een CLear CMOS bij het opstarten is allerminst normaal! Het mag de eerste keer gebeuren. Na het instellen van de Bios zou de melding niet mogen terugkeren. In uitzonderlijke situaties kan het dan nog eens gebeuren, dan is er iha toch wel wat gebeurd zoals hardware wijziging of grote problemen met bepaalde software. Controleer de batterij eens, is misschien niet goed gemonteerd of leeg. Normaliter gaat een batterij jaren mee, dus eigenlijk zou ik de eerste 3-5 jaar geen problemen verwachten. Enne, eigenlijk is dit een garantie geval, dus als je niet wil klooien, dan is het iets voor de leverancier.
  • ja, maar wat had ik gisteren nou, ik haal NOG een nieuwe CMOS batterij(ik had er al 1 gehaald maar die deed het niet) en nu slaat ie alles weer netjes op. raar geval maar opgelost! bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.