Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

plextor
19 antwoorden
 • Beste,

  ik ben in het bezit van een pentium 1 professional, met 166 mhz. Nu is mijn vraag: tot hoeveel mhz kan ik hem [u:6e38a1e45a]veilig [/u:6e38a1e45a] overklokken?

  Alvast bedankt!
  Maes Sebastiaan
 • Overklokken is eigenlijk nooit echt veilig. 8)

  Maarre, waarom wil je een Pentium I overklokken? Puur voor de lol? Windows gaat er echt niet veel harder door lopen hoor …
 • Ik heb er zo pas linux op geinstaleerd, en ik zou toch graag het maximale dat kan uit mijn (oude) processor willen halen. Maar hoeveel is maximum mogelijk? 200mhz?

  Alvast bedankt!
  Maes Sebastiaan
 • Dat weet je alleen door het te testen :wink:
 • Mja, kwestie van geluk hebben denk ik. De hoogst geklokte Pentium I was toen 233MHz, maar of die dezelfde core heeft als de 166MHz durf ik niet te zeggen.
 • [quote:914289ae4e="-stof-"]Dat weet je alleen door het te testen :wink:[/quote:914289ae4e]Let er wel op dat je vroeger bij Pentium I niet de overklokbeveiligingen hebt als bij de modernere moederborden, dus de kans bestaat dat de hele boel zomaar doorfikt zonder dat je het in de gaten hebt … (totdat het te laat is).
 • Over doorfikken gesproken. Check ook even deze topic.
 • [quote:0a0545bfd2="jolo"]Check ook even deze topic.[/quote:0a0545bfd2]Pentium I @ 333MHz? :lol:
 • Gewoon proberen, en als het toch mis gaat kun je altijd voor een paar euro een nieuwe halen. :P

  Ik heb een aantal jaar geleden een Cyrix 150MHz op 366MHz stabiel gekregen dus het moet wel te doen zijn. :wink:
 • Uh een al vanuit de fabriek overgeklokte cyrix op 366MHz :-?? De snelste Cyrix draaide met 100MHz FSB op 300MHz.
 • Tot welke frequency die Pentium1 van de topic starter overgeklokt kan worden, zal wel afhangen van het moederbord.

  Ik heb zelf ook nog een Pentium1 met een Pentium 166Mhz. Deze heeft een Asus TX97-XE moederbord. Het instellen van de Ratio en de BUS Freq gaat nog via jumpers. De hoogste BUS Freq is 66Mhz. Echter daar staat deze standaard al op. Namelijk 2.5 x 66Mhz = 166Mhz. Maximum Ratio = 3.5 Maar als deze Pentium1Ratio is gelockt, kan er helemaal niet worden overklokt.

  En een PC waarvan deze CPU instellingen in de BIOS geregeld kan worden, heb ik zelf pas gezien in mijn Pentium2 266 Mhz. (4 x 66Mhz) Die heb ik wel kunnen overklokken tot op 300Mhz. (3 x 100Mhz) Dus van een Pentium1 valt dan ook niet al te veel van te verwachten. Een Intel Celeron is beter te overklokken. Maar die heeft dan toch minimaal een Pentium2 moederbord nodig.
 • [quote:6e0ab8233d="seportaal"]ik ben in het bezit van een pentium 1 professional, met 166 mhz. Nu is mijn vraag: tot hoeveel mhz kan ik hem [u:6e0ab8233d]veilig [/u:6e0ab8233d] overklokken?[/quote:6e0ab8233d]Ik heb alleen ervaring met een Pentium I MMX CPU. Weet je of de CPU MMX ondersteunt? Vroeger een P54 166MHz model gehad, die kon ik op 200MHz gebruiken (3x66). Onlangs een P55 166MHz model bemachtigd. Deze ziet er van bovenaf heel anders uit en heeft een vaste ventilator. Deze was niet over te klokken. Wanneer de corespanning van de CPU lager is dan 3,3V (bv 2,8V), dan zou het een MMX kunnen zijn. Probeer het exacte model te achterhalen.
 • ik had een tijdje geleden nog een pentium pro 200mhz
 • Een PPro maakt gebruik van Socket8 :roll: . Je zult je P1 alleen met de FSB kunnen ocen, de mp zal wel locked zijn.
 • ach ik zou zeggen 200 valt wel te halen, maar hoe overclock je zon ding? doe je dat niet door de jumpertjes te verzetten naar een snellere CPU?

  verder, je hebt toch niks te verliezen, echt veel waard zijn deze chipjes niet meer:P
 • mijn P200 MMX heb ik op 225MHz draaien. jumpertje omgezet.
  met dit moederbord kan ie op 250Mhz, maar dan draait ie niet stabiel.
 • als het een mobo met een triton hx chipset is dan kan de fsb tot 83mhz .
  maar als je gaat oc dan schroef je ook de pci en isa bus omhoog .
  denk daar ook aan .
  ps ik heb nog een P1 233 mhz mmx wie bied :lol: :D
 • Ratio instellen lijkt me het veiligst. Of het systeem werkt niet, nog nooit gezien. Of de snelheid wordt langzamer, dan werkt het niet, terug naar de oude instelling. Of de snelheid wordt hoger, en dan werkt het.
  Overklokken via FSB kan je proberen, alleen kan meer problemen geven. Warmte, snelheid PCI bus omhoog, en bv niet opstarten.
 • Ik ben het eens met hans, de FSB kan je het beste laten staan, omdat ze toen nog geen pci lock kenden. Als het moederbord 100 MHz ondersteund, kan dat waarschijnlijk wel, omdat er dan weer een deler is voor de PCI bus.

  Verder zijn bij dat soort oude processoren de multipliers nog niet gelocked. Dat kwam pas met de Pentium 2.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.