Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Intern Geheugen

None
11 antwoorden
 • Ik heb een PB P4 2.66Ghz 512 MB.
  Nu heb ik een extra geheugen geplaats (ook 512MB) en ik merk dat alles beduidend sneller loopt. En dan met name WoW. Echter het enige probleem dat zich nu voordoet is dat als ik WoW speel deze na enige tijd (soms na 1 uur soms na 2 of zo) eruit klapt en ik een IE foutmelding krijg dat er een fout in het spel is opgetreden en dat het is afgesloten (hij laat echter niet zien wat voor foutmelding). Als ik het weer opnieuw start doet alles het weer maar gebeurt dit na enige tijd weer. De pc zelf werkt verder prima. Als ik het extra geheugen eruit haal doet dit probleem zich niet voor, vandaar dat ik denk ik logisch kan concluderen dat het op een of andere manier aan dit nieuwe geheugen ligt.
  Heeft iemand een idee wat het probleem zou kunnen zijn?
  Originele geheugen: DDR-SDRAM 512MB PC3200 (200Mhz) Micron Tech
  Nieuwe geheugen: DDR-SDRAM 512MB PC3200 (200Mhz) Corsair
 • Test eens met memtest :wink:
 • Hoeveel kan ik dan het beste testen en hoelang? 1024? Of minder?
 • Alleen de nieuwe module en zo lang mogelijk (deze nacht?).
 • Gewoon alles testen en dan een nacht laten draaien. En ik heb zo'n idee dat je de verkeerde software te pakken hebt, neem deze:

  http://www.memtest86.com/
 • Idd ff memtest draaien, zoals gerben aangeeft. Ik heb het idee dat beide modules niet goed willen samenwerken, of mogelijk heb je de geheugentimings te strak staan voor 1 van de 2 strookjes.

  Helaas heeft memtest bij mij al in 2 computers niet fouten gegeven terwijl het toch 2 strookjes waren die niet samen wilden werken. Memtest geeft dus niet 100% zekerheid.
 • Naar mijn eigen ervaring geeft het later bijplaatsen van een geheugenmodule wel vaker problemen. Het voorheen lege geheugenslot heeft dan al enige tijd stof/vuil/aanslag verzameld en dan is een slechte verbinding op één of meer contacten van de module al gauw mogelijk.

  Dus behalve de al aangegeven mogelijkheden dat de twee modules niet lekker samen willen werken of dat de geheugentimings misschien iets omhoog moeten als er meer slots in gebruik zijn (da's heel normaal, de controller wordt immers zwaarder belast) wil ook een paar keer de module erin en eruit raggen nog wel eens helpen. De contacten worden dan a.h.w. schoongeschraapt.

 • Plaats het geheugen eens in het slot waar het huidige geheugen in zit en probeer het dan. Werkt dat ook niet, terugbrengen dat geheugen. Dan is het of defect of werkt het niet samen met je PC.
 • FYI

  Ik heb gisteren het geheugen erop nieuw ingezet (goed aangedrukt) en de kast van de pc eens open laten staan. En zowaar ik kon gisteren de hele avond gamen zonder foutmelding! Wellicht dat hij ook iets te warm werd? Ik heb Fanspeed geinstalleerd en hij gaat soms de iets te warme kant op.
  Ik heb ook memtest gedraaid en die kwam zonder foutmeldingen.
  Ik ben benieuwd of dit zo blijft goed gaan. Iedreen alvast bedankt voor het advies en als ik andere dingen vind zal ik dit melden.
 • Volgens mij hebben we het zelfde probleem, ik heb nl. dezelfde klachten met Vietcong. Heb een P4, 3.00GHz 512mb, heb er een uitbreidingkje ingezet van 512mb. Windows ed. blijven gewoon doordraaien, terwijl het spel volledig uit het niets word afgesloten.
  Heb een memtest gedaan (24x idd een nachtje door laten draaien), maar daar kwamen ook geen fouten uit voort.
  Het enige wat ik nog kan bedenken(in mijn geval dan) is het volgende.
  Mijn uitbreiding van 512mb heb ik in slot 2 gezet. Nu heb ik mij laten vertellen dat ie dan niet herkent word voor een dual werking. Je zou dan slot 1 en 3 moeten gebruiken. Ik heb een asus p4sd-la moederbord die normaal gesproken 4 geheugen slots heeft.
  Maar nu komt het, het moederbord zit in een systeem van compaq. En nu hebben ze bij compaq bedacht dat het waarschijnlijk goedkoper voor hun zou zijn om 2 geheugenslots minder op het mobo te laten installeren door asus :-?.
  Ik heb dus weinig keus dan slot 1 en 2 te gebruiken. Ben wel alvast opzoek gegaan naar een nieuw mobo.
  Ik hoop dat je wat aan deze info hebt, als het gelukt is laat het me dan even weten svp. Ben al bijna een jaar aan het ploeteren.

  Grtz….Dennden
 • Casefan bijsteken? :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.