Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

AMD Cool 'n Quiet

DiTn
16 antwoorden
 • Hallo,

  Ik probeer AMD cool 'n quiet te installeren, maar het lukt niet helemaal. Ik heb het bestandje gedownload van de website van MSI. Ik heb een MSI K8N SLI moederbord en een AMD Athlon 3200+ processor. De driver is een zipje met daarin de volgende bestanden: amdk8.inf, amdk8.sys, amdk8.cat. Hoe moet ik dit installeren? Op de site van MSI staat er niks bij. Gewoon rechtermuisknop en dan op "install" klikken? Of moet ik de driver van de processor updaten?
 • Idd rechtermuisknop en dan install.
 • Dat heb ik dus gedaan, maar ik merk er helemaal niets van. Moet de koeler ook niet langzamer gaan draaien als er bijna geen activiteit is dan?
 • In het BIOS aanzetten ;)
  En in Windows Energiebeheerschema op minimaal verbuik zetten

  Ps Dit forum heeft een zoekfunctie :o
 • met mijn systeem lukt dit ook niet
  CNQ staat geactiveerd in BIOS
  cpu-driver is geïnstalleerd (gedownload van de amd site, was een exe bestand)
  minimaal energieverbruik staat geselecteerd
  msi Corecenter is geinstalleerd

  mobo=msi K8N neo platinum (socket 754)
  amd sempron 3000+
 • Volgens mij ondersteundt de Sempron helemaal geen CnQ

  (correct me if wrong ;))
 • Bovendien geeft c&q op socket 754 moederboarden weleens problemen als er meer dan 1 geheugenmodule is geinstalleerd(heeft met de geheugencontroller te maken).
 • [quote:7de0046519="hans loois"]Bovendien geeft c&q op socket 754 moederboarden weleens problemen als er meer dan 1 geheugenmodule is geinstalleerd(heeft met de geheugencontroller te maken).[/quote:7de0046519]

  hmm, de 3 banken zitten vol (2x256+1x512)

  volgens mij ondersteund die sempron wel CnQ
 • [quote:2ad2e84b1d="Google"]Sempron: CnQ alleen op E6 revisie vanaf de 3000+[/quote:2ad2e84b1d]

  Dus heb je een E5 revisie of vroeger, dan heb je pech gehad.
 • Je zou is met 1 module kunnen kijken of q&c werkt en dan misschien ander geheugen op de kop tikken(ruilen?).
 • Met drie volle geheugensloten werkt het in elk geval niet. Twee is het maximum en op veel oudere borden mag je niet meer dan 1 module gebruiken.
 • Hmm, ik heb alles gedaan wat er hier staat maar merk er niets van. Ook in de BIOS alles aangezet, maar merk geen verschil. Mijn vorige PC ging duidelijk minder herrie maken bij minder activiteit en vise versa. Waar kan ik de Cool 'n Quiet driver terugvinden in apparaatbeheer?
 • In het BIOS moet je ook nog een max temp. aanzetten wanneer de fan op volle snelheid gaat draaien.

  Heb je de max. temperatuur op iets als 20 graden celcius staan dan draait 'ie natuurlijk op volle snelheid ;)

  Bij mij staat de max. CnQ-temp op 52 graden c.
 • Hou er wel rekening mee dat de fan opzich niks te maken heeft met CnQ. CnQ verlaagt de clocksnelheid en de vcore. Hierdoor wordt de temperatuur lager. Het moederbord kan hier dan weer op reageren door de fan trager te laten lopen, maar dit is een extra optie die aangezet moet worden in de bios.

  CnQ zou moeten werken als het (zo mogelijk) in de bios aan staat, de driver geinstalleerd is en het energieverbruik op minimaal staat ingesteld.
 • Het valt me nog mee hoeveel users hier toch nog wat afweten van QnC, ik dacht dat bijna elke tweaker dit standaard uit had staan :wink:

  Waarschijnlijk is of je cpu een rev. te oud, kan het moederbord de fanspeed niet reguleren, of heeft het QnC systeem problemen met de volle geheugenbanken. Oftewel, what they said..
 • [quote:2233f73ac4="S0epkip"]Het valt me nog mee hoeveel users hier toch nog wat afweten van QnC, ik dacht dat bijna elke tweaker dit standaard uit had staan :wink:[/quote:2233f73ac4]Ik heb niet eens een a64 :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.