Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Desktop/HTPC kast met 120mm fan.

10 antwoorden
  • Weer zo'n maffe vraag waar waarschijnlijk niet zo veel reactie op komt :P Ga nou niet meteen beginnen over modden. Ik heb een DD maze4 en een 120mm rad gekregen (aquacomputer). En omdat ik nog steeds van mijn 2e pc een soort HTPC wil maken leek me een stil projectje wel leuk, lekker simpel, Hydor L20 pompje ofzo, wellicht zelfs NB koelen aangezien die ook flink heet word, ben ik die warmte ook kwijt. Dus ik wil die 120mm rad een beetje comfortabel kwijt kunnen in iets dat geen tower is ^^
  • Ik denk dat er niet zoveel kasten zijn die dat hebben. Met die desktop kasten heb je daar gewoon weinig ruimte voor omdat de kast meestal een vaste breedte heeft. Een midi tower kan gewoon iets hoger gemaakt worden. Als je naar de achterkant van bv de silverstone kasten kijkt, zie je dat er echt geen ruimte voor is, die hebben dan ook 2x 80mm. Veel succes met je zoektocht :wink:
  • Tja ik weet dat dat er weinig tot wellicht geen zijn, daarom vraag ik het ff hier. Ander idee zijn 19" server cases maar die zijn vaak zo mieters duur :P
  • Antec Sonata heeft 120mm fan(s), er zijn er wel meer. Is het een optie de radiator buiten de kast te monteren?
  • [quote:7e932f33ff="gerben"]Antec Sonata heeft 120mm fan(s), er zijn er wel meer. Is het een optie de radiator buiten de kast te monteren?[/quote:7e932f33ff] [quote:7e932f33ff="Vandread"]in iets dat[b:7e932f33ff] geen [/b:7e932f33ff]tower is ^^[/quote:7e932f33ff] Gerben ik heb het idee dat je een beetje laks word ;) Fans opzich zijn trouwens geen probleem, liggen hier een stuk of 10 120mm fans :lol:
  • Misschien dacht Gerben dat je hem dan mooi op z'n zijkantje kan zetten :P
  • Je zou de rad onder je bureaublad kunnen schroeven, maar dan moet je wel een behuizing om je rad hebben..Ik heb hier bijvoorbeeld een LianLi pc70 waar ik bovenin achter buiten de rad heb geschroeft. Bevalt me prima.. Ik ben alleen klaar met mijn instappen en weet nu wat waterkoeling is, ben dus verder aan het kijken..
  • Ik heb over "desktop" heengelezen. Antec sonata is een leuke kast, met 120mm gaten, maar geen desktop. Wel een mooie kast verder. Ik denk dat het best eens moelijk kan worden iets te vinden. HTPC kasten hebben veelal 2 stuks 60mm fans voor de case. De Thermaltake tenor is een standaard formaat desktop/htpc kast, die misschien wel geschikt zou kunnen zijn. Maar ingeval van 120mm fans ontkom je dan niet aan zagen.
  • Heb een pc in de Sonata 1 en de 2 gebouwd dus ik weet dat het leuke kasten zijn ;) Tja een 120mm rad raak je best lastig kwijt als je ook nog eens een atx plank erin kwijt wil en een normale videokaart. Misschien toch maar een 80mm rad... ligt hier ook :P maar 120mm is zo lekker stil ^^ Of een custom projectje waar ik weinig zin in heb. Misschien komt iemand nog met een brilliant idee Ideetje voor mezelf: Rad direct boven de cpu, plenty ruimte als je op het cpu blok 90 graden elleboogjes zet. Koelt het het mainboard daar ook nog.
  • Komt je spulletje netjes voor elkaar in je huiskamer te staan?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.