Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Elektrisch vuurwerk?

11 antwoorden
 • Ik had een idee gekregen na een post gelezen te hebben op een ander forum, en oud- en nieuw. Het geheel is natuurlijk wel prijzig, ik zou willen weten of het de moeite waard is. [code:1:a9285d38e3]Benodigdheden: - 50 voedingen - stroomkabels - groep met een grote zekering Berekening stroomverbruik: 300*50=15000W Kosten met nieuwe voedingen: Qtec 350W: 15,65E Idee: Je maakt 10 rijen van 5 oude gebruikte voedingen op elkaar, je zet ze allemaal op 110V en schakelt vanaf redelijke afstand de voedingen aan. Je zou dan mooi elektrisch vuurwerk moeten hebben, of niet?[/code:1:a9285d38e3] Vragen: - Is het eigenlijk wel vuurwerk//is er iets van te zien? - Gevaren voor groepenkast//zekering?
 • Miss dat er een paar vlinke vonken vanaf komen maar ik verwacht meer dat het heel erg gaat roken, en ik weet wel zekker dat er of een stop doorslaat of nog meer in je kast, ik zou het niet doen omdat ik denk dat het tog wel gevaarlijk is (eerlijk gezecht vind ik het niet zo slim dat zoiezo op dit idee komt). Groetjes, Jordi
 • Verwacht je hier echt serieuze reacties op? :roll: Wil je echt weten hoe het is, probeer het een keer uit met een oude voeding.
 • Ik ben nog nooit zo "dom" geweest om "perongeluk" de schakelaar over te halen naar 110V. Ik heb echter gelezen dat het "mooi electrisch vuurwerk" maakt. Het plan is ook niet om het binnen uit te voeren maar buiten of in een open bedrijfshal. Ik ken wel een paar bedrijfjes met veel oude pc's die klaarstaan voor de sloop en die ook nog eens een lege bedrijfshal hebben. Tot zover lijkt het geheel niet de moeite waard. :-?
 • Volgens mij gebeurd er niet veel. Denk dat die voeding gewoon afslaat doordat die zekering die erin zit doorbrand ofzo. Heb weleens een fohn op 110v gezet, toen ging ie keihard en oververhitte. Toen sloeg ie af. Daarna deed ie het gewoon nog.
 • miss ff de zekering eruit halen en een stuk alminiumfoli ertussen solderen :lol: Je kan het op zo'n locatie proberen maar ik denk dat ze niet blij zijn als er bij hun rook uit de stoppenkast komt en de stroom uitvalt :wink: Groetjes, Jordi
 • have you got a deathwish mr JelZo? lijkt me niet erg slim, waarom zou je zoiets eigenlijk willen doen? en ik denk ook niet dat je buurtbewoners er erg blij mee zijn (zeker niet als je het op het voetbalveldje doet)
 • Stop eens een cd in de magnetron (op een bekertje leggen ofzo) Krijg je ook leuke vonken :)
 • haha wat een topic :lol:
 • gewoon stukje aluminium folie in de magnetron leggen
 • [quote:eeb275e7a2="Moist.Sun-Tzu"]have you got a deathwish mr JelZo? lijkt me niet erg slim, waarom zou je zoiets eigenlijk willen doen? en ik denk ook niet dat je buurtbewoners er erg blij mee zijn (zeker niet als je het op het voetbalveldje doet)[/quote:eeb275e7a2] Als ik er een zou hebben was het dit wel :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.