Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Moederbord & PCI-express vraagje

bbbb
12 antwoorden
 • hallo,

  Ik kijk een beetje rond en zag bij een moederbord met AMD S939 en pci-express het volgende staan:
  [quote:32825bc6de]
  1 x PCI Express x 16
  2 x PCI Express
  3 x PCI
  [/quote:32825bc6de]

  Nu begrijp ik: pci is gewoon pci
  maar, de videokaart gaat hier toch in?:
  [quote:32825bc6de]
  1 x PCI Express x 16
  [/quote:32825bc6de]
  Waar dienen deze 2 dan voor:(zijn kleine slots)
  [quote:32825bc6de]
  2 x PCI Express
  [/quote:32825bc6de]
 • Voor insteekkaarten die nog niet of nauwelijks verkrijgbaar zijn :lol:
 • okee :lol:

  en wat voor insteekkaarten zijn dat? wat is het nut ervan?
 • [quote:a013a1c869="tinus89"]
  1 x PCI Express x 16
  2 x PCI Express
  3 x PCI
  [/quote:a013a1c869]
  PCI-E is een snellere variant van een PCI poort, over het algemeen voor videokaarten. Ik neem aan dat d'r 2 gewone PCI-E aansluitingen om zitten omdat je videokaarten in combinatie kan laten werken. De PCI-E 16x is gewoon voor 1 loeisnelle video kaart in dat geval.
 • die anderen zijn volgens mij PCIe 1x sloten en daar kan je bijv. een geluids kaart ofzo inproppen(zijn er nog niet veel van).

  Groetjes, Jordi
 • Op dat bord zitten idd 2 PCI-E poorten op 1x snelheid, voor uitbreidingskaarten, net als uitbreidingskaarten in PCI. Over een tijdje zullen er geen PCI uitbreidingskaarten meer zijn en hebben ze allemaal een PCI-E 1x aansluiting. Echter zal dat nog wel even duren, op dit moment zijn ze nog amper te vinden.

  De 16x PCI-E poort is idd voor de videokaart. Omdat alles tegenwoordig nog PCI is, heb je aan die 2 PCI-E 1x poorten dus vrij weinig.
 • [quote:5991fcdede="Comp-Freak"]Op dat bord zitten idd 2 PCI-E poorten op 1x snelheid, voor uitbreidingskaarten, net als uitbreidingskaarten in PCI. Over een tijdje zullen er geen PCI uitbreidingskaarten meer zijn en hebben ze allemaal een PCI-E 1x aansluiting. Echter zal dat nog wel even duren, op dit moment zijn ze nog amper te vinden.

  De 16x PCI-E poort is idd voor de videokaart. [/quote:5991fcdede]

  er worden toch ook PCI-E 8x poorten voor de videokaart gebruikt? Of ben ik nou in de war met AGP :-?
 • Nee, het is volgens mij zo dat een PCI-e videokaart slechts PCI-e 8x tot zijn beschikking heeft. Een moederbord dat wel de volledige bandbreedte geeft(PCI-e 16x) is bijv. de Asus A8N32-SLI, maar dat krijgen de videokaarten alleen maar als ze in SLI staan, dacht ik. Maar ik kan er ook naast zitten :P . In ieder geval was er iets met bandbreedte met dit moederbord…
 • [quote:bb5118a15b="FTI"]er worden toch ook PCI-E 8x poorten voor de videokaart gebruikt?[/quote:bb5118a15b]Da's als je twee kaarten in SLi hebt geloof ik …
 • O ja, nu weet ik weer hoe het zit: Een kaart krijgt PCI-e 16x, maar als hij in SLI staat, slechts PCI-e 8x. Die Asus A8N32-SLI zorgt ervoor dat kaarten in SLI óók PCI-e 16x krijgen, ipv 8x.
 • @Tomtom

  Dat klopt, heb dat pas nog ergens gelezen…

  @JelZo

  Nee, dat klopt niet. Alleen Mobo's met SLI hebben dus twee aansluitingen voor een videokaart. PCI-E 1x en 16x sloten verschillen doodgewoon in lengte. Dat past dus echt niet.
 • Een 2e videokaart is wel te plaatsen in een pcie 1x slot (mogelijk met wat modificaties aan het slot) maar de prestaties zullen er wel erg door zakken. De meeste moederborden maken idd van 1x 16 lanes, 2x 8 lanes als je crossfire of sli inschakeld. Nieuwe moederborden maken idd ook 2 16x sloten mogelijk, met 16 lanes per slot.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.