Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Processor warm

None
17 antwoorden
 • Hallo

  sinds enige tijd heb ik een AMD 64 1,8 ghz in a box gekocht. Nu zat ik gisteren te kijken en het bleek dat mijn processor 70 graden wordt. Zelf als ik hem opstart nu is mijn vraag. Is dat normaal dat hij zo warm wordt?. Er zitten nog 2 ventilatoren los in de kast met voldoende openingen. Mijn computer blijft wel vaak hangen terwijl hij erg nieuw is.
 • koelpasta goed gedaan?
 • Er zat een soort sticker bij die je er op moest plakken een bezel sticker dat staat teminste op de doos.
 • begrijp ik goed dat je een stikker op je processor hebt geplakt en toen je koeler erop hebt gemonteerd? Is dat die stikker waar het logo van AMD Athlon 64 op staat :o ? Er zit een laagje koelpasta op de boxedkoeler, je moet de beschermkap van het koelblok afhalen en daarna het blok installeren. Als er een stikker tussenzit, zal het onderhand wel niet zo lekker meer ruiken in je kast, denk ik :lol: !
 • nee dat is niet zo het was een soort sticker die had aan 2 kanten een plak laag en die moest er tussen dat was de vervanger van de koelpasta
 • haal die stikker anders gewoon eens weg en probeer echte koelpasta.
 • ikheb de temparatuur gemeten met Everest dat is een best goed programma je mag dan toch wel verwachten dat hij de goede temparatuur aangeeft.
 • dat is niet altijd het geval.
  je moet ervan uitgaan dat de programmatjes van de moederbord fabrikant zelf de temperaturen het best aflezen.
  dan is er nog iets, het komt vaak voor dat de censoren diet echte helemaal goed zijn, en dus een andere temperatuur aangeven.
  je zou eens aan het koelblok moeten voelen of het echt warm is….
  op het moment dat je het niet meer vast kan houden door de hitte is het echt te heet :wink:
 • dat koelblok is echt koud dus dat is het niet
 • Het cpu gebruik is ook nooit meer dan 40 %
 • Wat zegt het bios?
 • als je iets toe wil voegen kan je ook op het knopje edit drukken ipv een nieuwe post :wink:

  als het koelblok echt koud is, is het de vraag of deze wel goed gemonteerd is, en of hij goed contact maakt met de cpu.
  (of heb je het nog niet met koelpasta geprobeert, dan kan dat ook de oorzaak zijn)
 • Ik heb het nog niet meer koelpaste geprobeerd, in de bios gaf hij 27 graden aan maar daar heb ik niets aan. Ik wil weten of hij te warm wordt als ik in windows zit. Zijn er nog meer programma's waarmee dit kan.
 • [quote:67e0c05a0e="driekusdirk"]Ik heb het nog niet meer koelpaste geprobeerd, in de bios gaf hij 27 graden aan maar daar heb ik niets aan. Ik wil weten of hij te warm wordt als ik in windows zit. Zijn er nog meer programma's waarmee dit kan.[/quote:67e0c05a0e]

  de temp in de bios is de meest betrouwbare temp :o btw als je in windows zit en je hebt een hoge temperatuuraflezing sluit dan eens af en ga de bios in en lees dan hier de temperatuur eens af. Je proc koelt nooit op 2 minuten 20 graden af. Dus dan kan je de temps vergelijken ;)
 • als de temp in je bios 20 graden is dat zit het wel goed denk ik
 • Het probleem is al opgelost, na de tips die jullie mij geven hadden kon ik via een programma van mijn moederbord fabrikant zien wat de werkelijke temparatuur is en die licht rond de 30 graden. En dat is stuk normaler ik denk gewoon dat het andere progamma niet om kan gaan met nieuwere processors. In mijn bios gaf hij 26 graden aan nadat hij net gelopen had.

  DANK VOOR JULLIE HULP
 • Dat het koelblok koud is hoeft helemaal niet een goed teken te zijn hoor btw. Dat kan ook betekenen dat het niet goed de warmte overneemt van de CPU (door verkeerde installatie), waardoor de CPU veel te warm wordt. Maar als je BIOS 26 graden aangeeft zit het wel goed met je temps :P .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.