Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

stille pc amd 4400+

21 antwoorden
 • hallo mensen, ik ben van plan een nieuwe pc aan te schaffen. ik zou een zo stil mogelijk kast willen met volgende onderdelen: Kast nog niet bekend Voeding nog niet bekend DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D, nForce4 Ultra-D AMD Athlon 64 X2 4400+ Toledo Thermaltake Big Typhoon ( of stiller) 2 gb DDR Ram ( weet ook nog niet welke, graag advies ) XFX GeForce 6800 GS 256MB 2x Maxtor 300Gb D-max 10 7200rpm 16mb Creative X-Fi XtremeMusic Dit wil ik allemaal in mn kast hebben, maar het moet wel zo stil mogelijk zijn. Weet iemand advies ? Alvast bedankt, mvg Dark Snake
 • Waarom die X2, videobewerking, er zijn tot nog toe nog niet echt veel programma's die het kunnen benutten, vaak alleen videobewerkingsprogramma's en de duurdere beeld en audio bewerkingsprogramma's. Games maken tot nog toe praktisch geen gebruik van die tweede core. Voor de rest een mooi systeempje, geheugen zou ik ook rekening houden met overclocken, want aan je moederbord te zien wil je dat ook gaan doen. Je zou naar Geil, G.Skill of OCZ kunnen kijken.
 • Ik zou de 4400+ Toledo ruilen met een amd64 4000+ >> -€150.- Dan de 6800GS ruilen met een 7800GT >> +€100.- Kwa geheugen, zoals al gezegd werd de OCZ zijn goed..
 • Ik vind zelf overigens dat het nu niet de beste tijd is om een PC te kopen. Tuurlijk, je koopt een pc wanneer je hem nodig hebt, maar als je er nog een tijd mee vooruit kan zou ik nog een tijd wachten. Het gaat weer lekker met de ontwikkelingen op computergebied, intel komt met een nieuwe socket, AMD komt met een nieuwe socket, er komt een nieuwe windows aan. Dus ik zou niet gaan investeren in die oude technologie, aangezien die bijna is doodgelopen. Er komt volgens mij nog maar één CPU uit op 939 en misschien nog wat semprons voor de 754, maar daar hod het mee op.
 • ow dus beste optie is wachten? ik doe alles nog met een amd athlon 1.2 ghz..320 mb ram.. 64 mb geforce.. game niet meer zoveel.. 320 gb hdd.. dus ik was wel toe aan een nieuwe pc.. maar ik kan ook w8te als dat de beste optie is
 • of je wacht gewoon totdat die nieuwe dingen in productie zijn gebracht en zeer waarschijnlijk de oude lekker goedkoop worden. Egt niet dat je dan met een "goedkoop" fx ?! prossesortje veel agterloopt maar ze zijn dan wel lekker goedkoper.
 • Inderdaad lijkt me de nieuwe Socket M2 van AMD wel het wachten waard... maar de andere kant blijft er altijd wat nieuws waar je op kan wachten...
 • [quote:9c71cbdaeb="PCMASTER086"]Inderdaad lijkt me de nieuwe Socket M2 van AMD wel het wachten waard... maar de andere kant blijft er altijd wat nieuws waar je op kan wachten...[/quote:9c71cbdaeb] Heb niet echt alles gevolgt, wanner wordt de nieuwe socket verwacht ?
 • Je koopt gewoon een 3700+ San Diego, die klok je flink over met een Zalman i.c.m. een DFI bordje en koopt voor datgene dat je bespaart een 7800GTX. Ik weet zeker dat je daar nog lang op zult gamen. Desnoods koop je een DFI SLI bordje, kun je later nog uitbreiden.
 • Socket M2 Athlon64 cpu's staan gepland voor 2e kwartaal 2006.
 • Ik denk dat ze niet al te vroeg zullen komen, ergens in de periode mei-juli ofzo. Optie van tomtom137 kan natuurlijk ook, maar ik zou het niet doen.
 • In de computerwereld is er altijd wel iets waar je op kan wachten, als je het systeem nu nodig hebt moet je het gewoon kopen Anders is even wachten wel slimmer
 • Hmm, ik vind Socket M2 nou niet echt revolutionair. Er kunnen hoogstens nog wat snellere CPU's voor komen, maar dat duurt weer een tijdje. Ik zie geen voordelen die M2 heeft en 939 niet.
 • Het grootste voordeel in dan natuurlijk de verwachte prijsdaling van al bestaande processoren.
 • Ja dat denk ik dus ook, Socket 939 zal hoogstwaarschijnlijk een flink stuk in prijs dalen. Misschien wel zo ver om ergens goedkoop een FX'je op de kop te tikken :wink: .
 • Daar ging het in dit geval dus ook om. Ontopic: indien je nog even kan wachten zou ik dat zeker doen.
 • Ik zou ook voor een 3700+ met 7800GTX gaan. Die 3700+ is toch al heel snel, we moeten nu ook weer niet gaan overdrijven.
 • [quote:95f18982ac="tomtom137"]Hmm, ik vind Socket M2 nou niet echt revolutionair. Er kunnen hoogstens nog wat snellere CPU's voor komen, maar dat duurt weer een tijdje. Ik zie geen voordelen die M2 heeft en 939 niet.[/quote:95f18982ac] Ik zou ook niet op socket M2 gaan wachten, dan kan je lang wachten, want die komt nooit uit, ga liever voor AM2. :wink: Verder kan AM2 nu ook met DDR2 overweg.
 • Ik denk dat je nu nog niet veel hebt aan ddr2, als je een 533mhz variant hebt is deze niet sneller dan een 400mhz ddr. Een 3700+ kopen is ook een goede optie, met een snelle videokaart erbij en genoeg geheugen kan je daar nog wel een tijdje mee doen.
 • en waarom geen X2 serie? zoals bijv 3800+ X2? welke is sneller 3700+ of 3800 X2?;)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.