Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

dual channel

md.de.koster
12 antwoorden
 • In m'n computer stond 2 x 256 Mb geheugen, dual channel in slot 1 en 3. Ik heb één bankje van 512 Mb erbij gekocht. Ik dacht, ik zet die twee van 256 in slot 1 en 2 en die nieuwe van 512 in slot 3, dan is het goed verdeeld. Maar bij het opstarten kreeg ik de melding dat die opstelling niet goed was en dus heb ik het geheugen anders gezet:de oude bankjes in slot 1 en 3 en het nieuwe bankje in slot 2. Toen kreeg ik geen melding meer.( In beide gevallen wordt gewoon 1024 Mb gezien). Maar toch heb ik het idee dat ze zo niet goed staan. Wie weet raad?
  Marja
 • Om in dual channel te kunnen werken moet je geheugen altijd in paren geplaatst worden. Als je 3 geheugenbankjes plaatst werkt je geheugen in single channel modus.

  Hier vind je een vergelijking. Het is wel in het engels :wink:
 • Ik had dus beter 2 x 256 Mb kunnen nemen? Maar zal ik nu wel snelheidswinst hebben of kan ik ze beter omruilen?
  MVG, Marja
 • ik zou die 2 x 256mb proberen te verkopen en in de plaats een reepje 512mb bijkopen. Dan kan je in de toekomst mooi uitbreiden :wink:
 • Dat zou ik inderdaad kunnen doen. Maar denk je wel dat ik er nu wel op vooruit ben gegaan? Want als ik het goed begrijp, het geheugen is wel 1024 Mb geworden, maar ik ben van dual channel naar singel channel gegaan, klopt dat.
  MVG, Marja
 • [quote:3f312f839c="md.de.koster"]Dat zou ik inderdaad kunnen doen. Maar denk je wel dat ik er nu wel op vooruit ben gegaan? Want als ik het goed begrijp, het geheugen is wel 1024 Mb geworden, maar ik ben van dual channel naar singel channel gegaan, klopt dat.
  MVG, Marja[/quote:3f312f839c]

  idd, je geheugen draait nu in single channel modus. kijk maar eens naar de volgende tests. Er is toch een duidelijk verschil te merken.

  http://www.tcmagazine.info/articles.php?action=show&id=128&perpage=1&pagenum=4
 • En als ik in het vierde slot nog een bankje zet van 512 Mb? Of moeten het per se 4 dezelfde zijn?
  MVG, Marja
 • ik denk dat het echt 4 x 256 moet zijn of 4x 512mb. In totaal gezien dan.
 • Ok. Bedankt voor je hulp. groetjes, Marja
 • Graag gedaan :wink:
 • [quote:10ce25da3d="lycan"][quote:10ce25da3d="md.de.koster"]Dat zou ik inderdaad kunnen doen. Maar denk je wel dat ik er nu wel op vooruit ben gegaan? Want als ik het goed begrijp, het geheugen is wel 1024 Mb geworden, maar ik ben van dual channel naar singel channel gegaan, klopt dat.
  MVG, Marja[/quote:10ce25da3d]

  idd, je geheugen draait nu in single channel modus. kijk maar eens naar de volgende tests. Er is toch een duidelijk verschil te merken.

  http://www.tcmagazine.info/articles.php?action=show&id=128&perpage=1&pagenum=4[/quote:10ce25da3d]

  Beetje nuancering is wel op z'n plaats. Uit de test wordt toch duidelijk de conclusie getrokken dat alleen in enkele gevallen Dual channel snelheidswinst oplevert. De doorsnee gebruiker merkt er niets van.
 • :oops: idd een beetje snel overheen gelezen. Mijn excuses :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.