Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nieuw moederbord

Sander1337
13 antwoorden
 • Ik ben van plan om een nieuwe processor met moederbord en grafische kaart aan te schaffen, maar ik kan door de bomen het bos niet meer zien.
  Ik wil graag video bewerken, mijn huidige processor (AMD XP 2500+) laat het afweten bij gebruik van Pinnacle. Ik hoef niet te gamen en ook niet te overklokken.
  Dus ik dacht zelf aan een AMD Venice processor of mogelijk een AMD 64 X2 3800+.
  Dus een moederbord met dual core support. SLI is niet nodig. Maar wel wil ik een FireWire aansluiting. Mijn Camcorder werkt met FW.

  Maar wat is nu een geschikte chipset cq. moederbord. Er zijn er zoveel.

  Bedankt Ed K.
 • amd raad ik je af voor videobewerken hoor
  kan je beter een Pentium 4 nemen
 • [quote:5add60792c="e.w.keuris"]Ik wil graag video bewerken, mijn huidige processor (AMD XP 2500+) laat het afweten bij gebruik van Pinnacle.[/quote:5add60792c]Hoe bedoel je, hij laat het afweten? Gaat het te traag of wil ie helemaal niet? Ook met een AthlonXP 2500+ zou je moeten kunnen videobewerken, als je maar genoeg schijfruimte en intern geheugen hebt.

  Maarre, wil je sowieso aan een nieuw moederbord en processor, dan zou je kunnen denken aan een Asus A8N-VM CSM met on-board NVIDIA GeForce 6150, waar je een dual core Athlon64 X2 processor op zet. Deze dual core processor heeft zich wel bewezen sneller te zijn met videobewerking dan de dual core tegenhanger van Intel, de Pentium D.

  Specificaties Asus A8N-VM CSM:
  http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=766&l1=3&l2=15&l3=210

  Snel transcoderen gaat ook prima met die on-board video:
  http://tweakers.net/nieuws/40651

  [i:5add60792c]De PureVideo-software van nVidia presteert echter evenredig met de kloksnelheid van de gpu, zodat zelfs een geïntegreerde GeForce 6150-chipset al voldoende zou moeten zijn om een 720p-signaal te verwerken.[/i:5add60792c]
 • @ OConnor: Hier zie je dat een Athlon 64 X2 een Pentium D verslaat dus een Athlon 64 is ook een prima keus voor videobewerking.
 • Met afweten bedoel ik uiterst traag en zeer regelmatig vastlopen. Soms moet ik meerdere malen achter elkaar Pinnacle opnieuw starten om iets te kunne doen. Dan werk ik wel aan 'grote' projecten, van misschien 1 uur.
 • [quote:f84e9ce9eb="e.w.keuris"]Met afweten bedoel ik uiterst traag en zeer regelmatig vastlopen.[/quote:f84e9ce9eb]Nou dit lijkt me meer te maken hebben met een instabiele configuratie. Kun je iets zeggen over de hoeveelheid intern geheugen en de harde schijven? Hoeveel GB heb je gereserveerd voor videobewerking?
 • sorry , ik had niet gezien dat je een X2 schreef…

  als ik de woorden AMD en videobewerking zie, schrijf ik meestal gewoon op dat P4 beter is voor videobewerking..

  sorry :oops: :oops:
 • Ik heb op mijn PC een nieuwe partitie aangemaakt en daarop opnieuw Windows XP Pro geinstalleerd. Op die partitie staat alleen Pinnacle 9.4.3 en de benodigde drivers. Verder heb ik alle services, zoals netwerken etc. uitgeschakeld. Ik draai Pinnacle dus op een 'kale' computer.
  Oh ja ook heb ik het programmaatje EndItAll2 geinstalleerd en daarmee sluit ik alle onnodige programma's af voor ik PInnacle opstart.
  Mijn PC bestaat uit een Epox 8RDA+ moederboard (nForce 2, FSB 200 Mhz) en een AMD XP 2500+ processor die niet overklokt is. Verder heb ik 1.5 GB geheugen (PC3200).
  En een grafische kaart FX 5200 met 128 Mb memory.
  Ik ben me niet bewust dat ik speciaal een hoeveelheid geheugen kan reserveren voor Pinnacle!
  Dus ……
 • Ik vergeet nog iets.
  Windows partitie staat op een 60 Gb schijf waarvan 6 Gb voor Windows en het programma gereserveerd zijn. De video data staat op een dedicated 120 Gb schijf. Beide schijven Hitachi (IBM) U 100, en 7200 rpm. Volgens Pinnacle meer dan voldoende snel om naa te schrijven.
 • Nou, je hebt er zo'n beetje alles aan gedaan om Pinnacle werkend te krijgen … :lol:

  Maar heeft het ooit wel goed gewerkt, of ben je sinds kort met (grote projecten in) Pinnacle aan de slag gegaan?

  Heb je ook alternatieven voor Pinnacle geprobeerd?

  Edit: Misschien kan dit topic beter verhuisd naar het subforum "Videobewerking". Zou je ff aan een moderator kunnen vragen …
 • Wat een moeite, en dat voor Pinnacle :P
  Werkt het nu ook naar behoren, het zal wel langzaam gaan, maar het moet toch werken zo lijkt mij. Ik heb zelf een ASUS A7VC met onboard video, 512MB PC133 SDRAM en een AMD Athlon XP 2000+. En daar draaide Adobe Premiere 6.5 ook prima op, zolang ik maar niet te ongeduldig was en teveel dingen tegelijk wou doen. Maar ik heb nooit echt met lange projecten gewerkt, vaak wel veel beeldmateriaal, maar wat er uitkwam nooit langer dan een half uur.
 • Bedankt voor alle suggesties, maar overgaan naar het Pinnacle forum is hier niet aan de orde.
  Mijn oorspronkelijke vraag betrof de combinatie Processor vs Moederbord.

  Er zijn vele moederborden die de AMD X2 processor ondersteunen, maar wat is nu een goede? En welke chipset is het beste.
  Ik heb diverse tijdschriften geraadpleegt, maar de laatste tijd zijn er nog nauwelijks artikelen verschenen die de diverse moederborden en/of chipsets met elkaar vergelijken.
  En als er al artikelen waren dan spreken die elkaar ook vaaak tegen.

  Dus, wat is wijsheid….
 • DFI lanparty UT nf4 ultra-D
  MSI K8N Neo4-FI

  mooie borden, ondersteunen dualcore, firewire, SATA II, RAID, Gb-lan

  Andere borden met firewire zijn vaak nog duurder, of ze zijn ook SLI.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.