Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Koeling Pentium 4 2,53

8 antwoorden
  • Nu ben ik het zat! Weg met de herrie :D Ik heb hier alleen weinig kaas van gegeten. Heb jullie enig idee wat er op een Pentium 4 2,53 zou moeten passen? Ik heb al gezocht op het forum maar zag hier niet iets over staan. En het volledig doorlezen van bovenstaand megatopic vond ik ook iets te veel van het goede ;). Er is in ieder geval zat ruimte in de hoogte, ik weet niet hoeveel breder een speciale koeling wordt tov de standaard? Geld is hier een ondergeschikte, het moet vooral stil worden en redelijk makkelijk erop te zetten zijn want dat heb ik nog nooit gedaan. Verder maakt mijn harde schijf ook een redelijk irritant geluid, maar daar lijkt me niets aan te doen behalve een nieuwe kopen...wat ik ovgs ook van plan ben :)
  • Je kunt eens kijken naar een Arctic Freezer 4. Goed en goedkoop, maar niet zo geschikt als je wilt overklokken. Voor je schijf kun je eens kijken naar de nexus disktwin.
  • Een Zalman CNPS7000B-AlCu is tegenwoordig ook niet zo duur meer: http://www.tweakers.net/pricewatch/90913 Hij is ook uitgerust met een fan speed controller, zie voor specs en afmetingen de website van Zalman: http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=142&code=005009 [quote:3a1933aeca="gerben"]Voor je schijf kun je eens kijken naar de nexus disktwin.[/quote:3a1933aeca]Nexus Disktwin is toch alleen voor een betere ophanging van de schijf (vermindering resonantie)? http://www.nexustek.nl/disktwin.htm Aan het geratel doe je dan niets. En een echte HDD Silencer kost bijna even veel als een 40GB HDD, dus je kunt idd. beter een stillere schijf kopen en als PRIMARY MASTER (waar de installatiebestandne en het Windows wisselbestand op komen) gebruiken. Die oude schijf kun je natuurlijk nog steeds als SLAVE of SECONDARY MASTER voor opslag gebruiken.
  • Bedankt! die artic freezer is vlgs mij lastig te krijgen hier, dus ik ga maar voor de zalman. Nu maar hopen dat ik het voor elkaar krijg :) Verder de BENQ brander uit de C!T test en een Diamondmax 200GB en ik kan er weer even tegenaan :D
  • Die disktwin is inderdaad alleen tegen de resonantie. Er zijn ook van die dozen, maar daar heb ik het niet zo op, ivm. warmteontwikkeling. Je kunt het eens proberen met een disktwin. Helpt het niet genoeg, dan kun je het altijd nog gebruiken voor een nieuwe stillere schijf. Zalman is ook geen verkeerde keus, maar die is minder stil dan ze zelf beweren.
  • [quote:599fa17767="MdB!"]Diamondmax 200GB[/quote:599fa17767]Mocht er niet meteen 200GB herkend worden, dan kun je ff in dit topic kijken: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=138967 [quote:599fa17767="gerben"]Zalman is ook geen verkeerde keus, maar die is minder stil dan ze zelf beweren.[/quote:599fa17767]Ik vind dat meegeleverde fancontrollertje wel handig, kun je ook zelf de draaisnelheid bepalen. 8)
  • Die Arctic koelt erg goed en is een stuk minder groot, die Zalman zal niet altijd passen.
  • hoi, ik las net de mededeling dat een Zalman cooler een uitstekende optie is: ik ben het in beginsel helemaal hiermee eens. Wel moet je opletten dat de processor niet te veel aan de zijkant zit; anders kom je namel in de problemen met de ruimte, want meestal zit daar de voeding. Dit is een ervaringsmededeling...lol succes verder

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.