Vraag & Antwoord

6 antwoorden
  • De Dell L466c van een vriend van me gaat niet meer aan. Er gebeurt helemaal niks meer. Ik heb (op een ander moederbord) vastgesteld dat de fan van de processor koeler niet vanzelf aangaat, wel als je hem een tikje geeft. Zou dus kunnen dat de Celeron 466mHz te warm geworden is. Aan de andere kant, Celerons produceren niet veel warmte en met het koelblokje en de airflow in de kast had ie misschien nog kunnen blijven draaien. Verder gezocht en batterijtje verwisseld. Ook de voeding verwisseld met die uit een werkend systeem. Hij start niet met de andere voeding, en het werkende systeem doet niks met de voeding van de Dell. Nu is de Dell voeding behalve met de ATX connector met een extra connector aangesloten op het moederbord. Die andere voeding heeft ook zo'n extra connector en die past dus ik neem aan dat dat hetzelfde zal zijn. Ook met geheugen verwisselen en de drives loshalen blijft de Dell levenloos. Processor kan ik niet verder testen want ik heb hier geen socket 370 moederborden meer. Ik vrees dat ik het systeem moet doodverklaren of heeft iemand nog suggesties?
  • Klinkt idd als proc=RIP.... Om zeker te zijn ook mobo vervangen, mss een Sempron S754? Aan de andere kant, een Cellie is ook niet zo duur en de kans dat het mobo nog werkt is re-eel :)
  • Ik zou i.i.g. geen geld meer stoppen in dat ouwe spul ...
  • We gaan straks een P3 systeem voor 99 euro halen. Bespaart het verder zoeken en is een stukje sneller.
  • Overigens heeft die Celeron het altijd prima gedaan. Vorig jaar heb ik er zelfs nog eens BeOS op gedraaid, liep als een trein. Je kon het hele scherm vullen met verschillende filmpjes die allemaal tegelijk zonder haperingen speelden.
  • Op mijn vader's socket 370 moederbord moest ik de cooler verwisselen. De gelegenheid benut om de Celeron te testen. Hij doet het gewoon. Dus processortje is goed. Blijft over moederbord en voeding. Dell gebruikt ook een andere stekker behalve de standaard ATX connector. Sluit ik een andere voeding aan op het Dellmoederbord gebeurd er niks. Sluit ik de Dell (Foxcon) voeding aan op een ander moederbord gebeurd er niks. Ik wil toch graag uitvlooien waar nou het probleem zit. Uit interesse.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.