Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Lage score 3Dmark 06 / 05...

17 antwoorden
  • Hallo allemaal. Ik heb hier staan: Asrock P4S61 P4 3,0 GHZ Prescott 1,5 GB Ram (2x 512 (matched pair twinmos) + 512 ander merk??) 6600GT XFX (kleine OC) ik haal hiermee in 3Dmark 06 slechts 583 punten, en op 3Dmark 05 slecht 3200. terwijl ik mensen zie met ongeveer dezelfde spullen maar dan met 3Dmark 05 4100 punten halen, en volgens een aantal mensen moet een 6600GT in 3dmark 06 minimaal rond de 1000 zitten. Wat is hier het probleem? alvast bedankt :)
  • Ondersteund je mobo dual-channel? Zo ja, haal er 1x 512MB uit en laat die 2x512MB van Twinmos erin zitten en draai dan 3dmark nog een keer. :wink:
  • Dat doet die helaas niet, want dat mobo'tje ondersteund geen Dual Channel... :( Dus dan heb ik bij 3x512MB meer baat denk ik zo. Alhoewel dat 3de (misschien wel merkloze) kaartje natuurlijk niet matched bij de andere 2, dus misschien dat als ik hem verwijder dat die wel degelijk sneller gaat. Even proberen dan maar :P
  • Ik vind eerlijk gezegd je score niet zo slecht. Ik ben een van de mensen die 4100 punten uit z'n 6600GT heeft geperst in 3dmark05 :P , maar dat was wel met een coresnelheid van 621 MHz (dus 121 MHz overklok) en een geheugensnelheid van richting de 1200MHz (dus 300 MHz overklok). Als ik niets overklok haal ik met m'n Athlon 64 processor 3100-3200 dus in '05 is er niet echt iets vreemds aan de hand. Ik vind je '06 score wat aan de lage kant, maar wie weet is je CPU hier wel de bottleneck (kan het met bijna niet voorstellen eigenlijk :-? ) Ik haal op stockspeed en een resolutie van 1280 x 960 (dus iets lager dan de officiële 1280 x 1024) iets meer dan 900 punten. Wie weet helpen nieuwere drivers hier.
  • Ik heb van alles wat zich in m'n computer bevindt de nieuwste versie van de bijbehorende driver, althans voor zover ik drivers kan vinden. Verder wil ik erbij vertellen dat bij de CPU test 1 en 2 van 3dmark 06 er slechts 0-1 FPS haalbaar is :oops: Dus ik denk dat het dan toch aan m'n CPU ligt, misschien ietwat verkeerd afgesteld? Of er zit wat anders krom :P Bij de overige testen van 3Dmark 06 vallen de resultaten nog aardig mee (ongeveer 385 in Return to Proxycon) Dus wat mij betreft klopt er iets niet in m'n CPU. Het is dan ook geen 64-Bit, ik dacht dat het een P4 530 3,0GHZ betrof. Of misschien draait er een programmaatje dat veel CPU vreet?
  • ctrl+alt+del en kijk welk programma het cpu verbruik genereert :wink:
  • 0FPS is niet vreemd bij die CPU tests, dat heb ik ook :wink: .
  • [quote:1276811aa0="-stof-"]ctrl+alt+del en kijk welk programma het cpu verbruik genereert :wink:[/quote:1276811aa0] Voor zover ik zie zijn het de controle toepassingen van Microsoft Antispyware die gemiddeld het meest gebruiken, voor de rest is het gebruik allemaal vrij laag. (ik reken Mozilla Firefox nu uiteraard niet mee :P) Ik zal MS Antispyware even uitschakelen en nog een test doen, maar ik ben bang dat het weinig verder zal komen :) maar alles is het proberen waard. Maar dan even wat anders (zo even tussendoor :P) Overigens ben ik van plan een Tagan TG480-U22 te bestellen, is dat een degelijke voeding? En aangezien m'n geluid op m'n moederkaart brak is, en m'n pci sloten niks meer doen, bestel ik ook een nieuwe moederkaart: Asrock P4V88. Deze zal er zeker niet langer dan een jaar inzitten aangezien ik toch ooit wil overstappen op PCI-E ;) Dus vandaar dat ik voor Asrock kies. Ik heb zelf namelijk ook het idee dat m'n sweex voeding en m'n Sis chipset op m'n huidige moederkaart niet erg bijdragen aan een hogere score, omdat dit mobo geen DC heeft enzo, en een betere voeding over het algemeen betere OC prestaties geeft toch?
  • Kan je niet eens in veilige modus opstarten en kijken wat voor processen er allemaal draaien, vervolgens weer gewoon opstarten en alles killen wat er in veilige modus niet bij stond. Volgens mij kan dat gewoon, en als het met een bepaald proces niet kan merk je het snel genoeg, want dan reboot je pc vaak gewoon. Na een paar keer proberen heb je het meeste wel uit staan. Verder kan je standaard alles in msconfig weghalen, en misschien kan je nog wat services uitschakelen. Voor dat msconfig heb ik ook een keer van gerben een handig toooltje: http://www.mlin.net/StartupCPL.shtml
  • Sorry ik bedoelde dat ik bang was dat ik niet veel hoger zou score als ik het een en ander uitschakelde ;) Excuses voor die typfout. Uiteraard kan ik uitschakelen wat ik wil, daar heb ik nou eenmaal taskmanager voor :) Maar ook na een helehoop uit te schakelen had het weinig meer effect.. Iets moet dus de bottleneck vormen op het gebied van m'n prestaties, maar wat? :roll: Misschien omdat m'n 6600GT 128 MB heeft een geen 256? want ik had ergens gelezen dat 6600GT'ers met 128 MB op de graka niet hoog zouden scoren oid? Verder ben ik niet ontevreden over m'n apparaat, want bijvoorbeeld NFS:MW op de allerhoogste setting (alleen de resolutie op 1024/768) draait zo goed als vloeiend. Maar het gaat er gewoon om dat 3Dmark zo eng laagt scoort. tenminste, 3dmark 06.
  • Is het geen oude windows, je zou eens windows opnieuw kunnen installeren en er bijna niks opgooien, alleen 3Dmark06 en de nieuwste drivers van alles.
  • Tagan is er goed en stil, prima voeding Maar verder zou ik pas een nieuw mobo kopen voor de overstap naar PCI-e, niet eerder. Heb je geen garantie op het huidige mobo als je pci poorten kapot zijn? Lijk mij raar :-? En als je naar PCI-e gaat, misschien ineens ook athlon 64? :P
  • Ik weet niet hoe ik het voor mekaar kreeg :D maar ik heb opeens 1336 3Dmarks :D [url]http://service.futuremark.com/compare?3dm06=102550[/url] Heb de AGP Aperture size op 128MB ipv 64, M'n CPU op 3,2 GHZ ipv 3,0 en de graka op 570/1200 ipv 500/1000 :P dus ik ben helemaal blij nu ;) ik had weliswaar in de FAQ op de videokaarten forum gelezen dat de AGP Aperture size weinig uitmaakt, maar hier scheelt het toch behoorlijk ;) Maar alsnog bedankt voor alle reacties, en die voeding ben ik hoe dan ook van plan te kopen ;) en dat moederkaartje denk ik ook maar, want hier krijg ik geen garantie meer op als ik ben uitgeschoten met m'n schroevendraaier :oops: dr zit een kras in... :P
  • Dan is het logisch dat er iets kapot is :lol:
  • denk eerder dat het veroorzaakt wordt door 570 core en 1200 mem :wink:
  • Nou dat is het niet hoor, want als ik de AGP Aperture size op 64MB had en de kloksnelheden op 570/1200 haalde ik hooguit 590 oid. Maar het kan ook ergens anders aan liggen, maar bij mijn weten heb ik verder niks veranderd.
  • dat is echt heel vreemd :-? . Ik ga het ook maar eens op 128MB zetten denk ik :lol: ...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.