Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

geheugen enzo....

gerben
5 antwoorden
 • Ik vraag mij af wat ik kan doen om mijn PC wat sneller te krijgen. De PC dateert van het jaar 2000, dus alles is wat gedateerd, maar voldoet wel.

  Het is een PIII 600mgh met een 40 gb harddisk. Er is destijd een 128 mb Sdram geheugenmodule geplaatst (toen nog meerprijs fl. 299,00!). Er zit een ati geheugenkaartje in met 16 mb (slik) geheugen.

  Ik lees veel over ddr geheugen en dat dit sneller zou zijn. Wat is voor bovenstaande configuratie het beste?

  ik hoor het graag
 • [quote:03616241f0="rwijfj"]Het is een PIII 600mgh met een 40 gb harddisk. Er is destijd een 128 mb Sdram geheugenmodule geplaatst (toen nog meerprijs fl. 299,00!). Er zit een ati geheugenkaartje in met 16 mb (slik) geheugen.[/quote:03616241f0]Ik neem aan dat met 'ati geheugenkaartje' de Ati videokaart wordt bedoeld … DDR geheugen is voor deze computer niet van toepassing, dat past er niet in. De harde schijf 40GB is denk ik snel en groot genoeg. Tenminste geen klachten dat die te klein is …? Welke Windows versie wordt gebruikt? Voor Windows 98 lijkt me 128MB wel okay, meer dan 256MB lijkt me niet zinvol. Wanneer je echt iets snellers, wilt, dan moet eigenlijk alles vervangen worden. Voor de rest lijkt het me een computer die prima geschikt is voor heel normaal computer gebruik, internet, e-mail en bv Office. Fotobewerking en zo moet ook nog wel kunnen, alleen is de vraag wat je er dan zelf onder verstaat.
 • Bedankt voor je snelle antwoord.

  Het is inderdaad een ATI-videokaart. De PC voldoet in principe ook prima. Ik heb echter afgelopen week een compaq desktop PC met een 1.0gh processer en 256 mb geheugen ingerold met windows XP erop. Geluid en video is hier on-board. Met name surfen op het internet ging zoveel sneller dat ik ging twijfelen of er niet iets mis is aan mijn eigen systeem. Hier draait overigens win 98se op. (Mcafee virusscanner en zonealarm). Op die compaq heb ik bewust gekozen voor AVG-virusscanner en een andere (freeware) firewall. Is het nu de combinatie processer en geheugen de versnellende factor of ook het besturingssysteem? Als ik bijvoorbeeld voor 60 euro een 256 of 512 mb geheugenbankje er in zet, koop ik hier nog geen nieuwe pc voor.. en heb ik er toch profijt van.
 • Een oude Windows (98) installatie wil het systeem nog wel eens traag maken. Verder kan de gemiddelde virusscanner de computer ook zeer traag maken. Wanneer de computer heel veel ratelt (harde schijf), dan heeft geheugen uitbreiding vermoedelijk wel zin. Een Pentium III is wel wat trager dan een 1GHz systeem, maar het verschil zou niet echt merkbaar moeten zijn. Minder dan een factor 2. Geheugengebruik van WIndows kan wel een rol spelen, dat is ook te controleren met Windows Taakbeheer, tab Prestaties.
 • Dank wederom voor je antwoord.

  Ik ga, denk ik, maar eens op zoek naar een 256 mb geheugenstaafje. Een van 128 mb erbij plaatsen kan natuurlijk ook, maar het is beter om hetzelfde merk bij te plaatsen (?, begrijp ik uit het forum). Enig idee welk merk? Er zijn er zoveel…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.