Vraag & Antwoord

8 antwoorden
  • Enige tijd geleden kocht ik een Acer Aspire 1800 met een Pentium 4, (2,9Mhz). Een prima machine maar [b:9ac667f59d]klinkt als een stofzuiger[/b:9ac667f59d]. 3 koelers staan bijna voortdurend op volle snelheid vlak onder mijn neus te draaien. Maar verder is het een prima machine. Ik heb veel spijt van deze aanschaf en wil hem vervangen. Waar moet ik op letten als ik een snelle, maar zo stil mogelijke laptop wil? Welke processor heeft dan de voorkeur? Zijn er merken die dan de voorkeur genieten? (Een schermverhouding van 3x2 heeft mijn voorkeur i.v.m. veel actieve grafieken tegelijk.) Kan ik me misschien ergens bijlezen over dit onderwerp? Paul van Beek.
  • Ik denk dat je meer op de gebruikte processor en chipset moet letten. Goedkopere laptops maken vaak gebruik van desktop onderdelen. Deze verbruiken (veel) meer stroom, en hebben navenant zwaardere koeling nodig. Kijk dus of er een specifieke mobiele processor en chipset gebruikt zijn (à la turion of centrino).
  • Naast mij staat een fluisterstille Toshiba met een pentium M processor. ik denk dat de meeste laptopsmet zon'n cpu wel stil zullen zijn, je kan ook eens luisteren in de winkel naar het geluid :wink: Ik geniet nu van het lawaai van een aver travelmate 2500 :lol: (ik heb maar één fan :-? )
  • Met [url=http://www.zdnet.nl/downloads.cfm?id=40949] dit [/url] programma kun je de snelheid van een fan regelen, misschien draaien ze op 100%, dan kun je ze hier zachter zetten. Heb je dus ook minder lawaai, en hoef je ook geen andere laptop te kopen.
  • Werkt hier niet hoor :lol:
  • ik heb een Fujitsu Siemens, met de specs die hieronder staan en is eveneens fluisterstil. zelfs als ik er mee game is hij amper hoorbaar.
  • [quote:0a69afc867="Paul van Beek"]Welke processor heeft dan de voorkeur? Zijn er merken die dan de voorkeur genieten?[/quote:0a69afc867]Ik zou 'ns gaan kijken naar laptops met de nieuwe Intel Core processoren. Krachtiger en energiezuiniger dan de Intel Pentium M's. Dell verkoopt ze al in de Dimension 9400-serie. http://www1.euro.dell.com/content/products/features.aspx/inspn_9400?c=nl&cs=nldhs1&l=nl&s=dhs Dat je huidige laptop zo'n herrie maakt is niet zo vreemd: Die laptop is uitgerust met een desktop CPU met Prescott core. Grootste heethoofd onder de CPU's die je maar kan hebben. :wink:
  • Beste schrijvers, bedankt voor de verschillende tips. Ik ben er echt verder mee gekomen. Ik denk dat ik in de hoek van de Pentium Core moet zoeken. En vooral in winkels naar de verschillende types moet luisteren. Ik ben nu eenmaal aan stilte gehecht met vaak wat zachte klassieke muziek. Dat werkt heerlijk (voor mij). Nogmaals dank. Paul van Beek.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.