Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

tot hoever overklokken?

6 antwoorden
  • Ik heb een Intel Celeron D325 2,4 Ghz processor, deze is boxed, met de standaard cooler erop. Hij zit op een Asus P4P800S-X moederbord (mini-ATX) mijn vraag is, tot hoever kan ik deze overklokken, met de standaard cooler? en hoe weet je tot hoever je kunt gaan? ik ken wel iemand die het voor mij gaat overklokken, maar ik heb toch ook liever informatie vanuit andere perspectieven :oops:
  • bij overclocken kan je niet zomaar zeggen nou die zal ongeveer tot 3.2 ghz komen of iets in die richting. je moet het zelf proberen en goed de temperaturen in de gaten houden. steeds met kleine stapjes omhoog, en als hij instabiel wordt eventueel het voltage verhogen, en dan weer met kleine stapjes omhoog. hoever je komt hangt van veel factoren af, de core, het voltage, de koeling, je moederbord en ga zo maar door. lees dit maar es door, dan zal het allemaal wel wat duidelijker worden [url]http://arstechnica.com/paedia/celeron_oc_faq.html[/url]
  • En vergeet ook niet dat het bij Intel processoren erg nadelig is voor de prestaties als je je geheugen asynchroon laat lopen met de FSB (je gebruikt dan dus een memorydivider). Ik weet niet precies wat de FSB is van je processor, maar als die 166MHz is en je geheugen is PC2700 (is gemaakt om te lopen op 166MHz) en geen overklokgeheugen dan kom je ook niet ver doordat je geheugen gewoon niet verder wil... En inderdaad zoals hiervoor al aangegeven, houd goed de temps in de gaten. Met de boxedkoeler zou ik trouwens erg voorzichtig zijn met voltageverhogingen omdat die behoorlijke temperatuurstijgingen met zich mee kunnen brengen.
  • Zoals eerder gezegd in het andere topic verwacht ik dat je met een Celeron D (Prescott) wel rond de 3GHz uit zou moeten komen, maar een garantie hierop heb je natuurlijk niet. 8) Welk nummer Celeron D is het eigenlijk? De 315? Edit: Ow, lama ik zie in het andere topic al dat het de 325 is. Vreemd overigens, want de 325 hoort standaard op 2.53GHz te lopen en de 320 op 2.4GHz!
  • mijn werkgeheugen is PC3200, en me CPU is inderdaad een Prescott
  • Je kan nooit precies weten hoe hoog je kan overklokken pas als ie erg heet en je systeem niet goed meer loopt is het aan te raden om te stoppen en wat terug te zetten, je zult gewoon moeten probeeren hoe ver je komt en dan zien of het werkt.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.