Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Wijziging Boot Menu Asus A8N-SLI

None
11 antwoorden
  • Eens in de paar dagen wijzigt in het boot menu van mijn moederbord, de volgorde van de harde schijven in het bios gedeelte "Hard Disk Drives". Mijn opstart schijf, de Raptor 74GB, staat dan ineens op de tweede plaats in het menu, achter mijn andere schijf de Maxtor DiamondMax 10.

    Daardoor krijg ik de error "disk boot failure, insert system disk and press enter".
    Na de aanpassing in het bios van de harde schijven in het bios gedeelte "Hard disk Drives", waarbij ik de Raptor met een pijltje omhoog weer op de 1e plek zet, start de pc weer normaal op.

    Ik heb bios 1011, en heb de batterij op het moederbord al vervangen.

    Wie heeft een verklaring voor deze wijzigingen in het bios?
  • Niemand? :(
  • Blijkbaar niet, anders had er wel iemand gereageerd. Ik begrijp ook niet helemaal waarom dit menu vanzelf wordt gewijzigd. Heb je je vraag al eens bij de support van Asus neergelegd? Daarnaast zou je deze vraag ook eens kunnen stellen op hun forum.
  • Check hier maar eens. Zelf ff geen tijd om t te doorzoeken:

    http://support.asus.com.tw/faq/faq.aspx?model=A8N-SLI&SLanguage=en-us
    http://support.asus.com.tw/faq/faq.aspx?model=A8N-SLI&SLanguage=en-us

    Suc6 en stuur anders de Helpdesk van Asus ff een mailtje…
  • Aljosja, bedankt voor de link. Helaas komt mijn probleem daar niet voor.
  • Bios van de A8n-SLI is inmiddels al op 1014 beland, misschien dat dat wat vernadering kan brengen.
    Heb zelf dit bord en heb jouw beschreven probleem nog niet meegemaakt.
    http://dlsvr02.asus.com/pub/ASUS/mb/socket939/A8N-SLI/A8NSB014.zip
    Belangrijk is wel dat de Nforce drivers ook up to date zijn.
    http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp32_amd_6.70.html
  • Ik ga eerst die driver wel even updaten. Die zijn toch van o.a. de videokaart?

    In ieder geval bedankt voor je reactie.
  • [quote:5fbc00c188]Die zijn toch van o.a. de videokaart?
    [/quote:5fbc00c188]

    Nee, die driver is alleen voor je moederboord. Voor je videokaart heb je aparte drivers.
  • Ok, bedankt. Waar kan ik dan zien welke versie ik nu gebruik van deze drivers? En moet ik eerst de oude versie verwijderen, en zoja waar?
  • [quote:52980a0a7b="Andre*K"]Ok, bedankt. Waar kan ik dan zien welke versie ik nu gebruik van deze drivers? En moet ik eerst de oude versie verwijderen, en zoja waar?[/quote:52980a0a7b]

    chipset drivers hoef je niet te verwijderen voor een update, en ik zou ook niet weten waar je die kunt verwijderen , of waar je kunt zien welke versie je gebruikt .
  • Ok, bedankt voor je reactie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.