Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

IDE iets later inschakelen (stroom) dan mobo

5 antwoorden
  • Ja dag mensen ik wil weten of iemand mij met zekerheid een antwoord kan geven op de vraag of het wat uitmaakt als je je HD/CD/DVD een paar seconden later aanzet dan je moederbord. Met aanzetten bedoel ik stroom geven. Heb namelijk een psu waar ik de ide (en fdd en mobo) apart moet inschakelen. Komt allemaal mooi uit voor nieuw casemod (het zit nu gewoon samen gedrukt achter de power-switch dus gaat nu gewoon allemaal tegelijk aan), maar ik wil weten of moederbord geen problemen geeft als die een seconde of maximaal 2 seconden later dan hij zelf stroom krijgt pas de hd's ziet opstarten? - Lodyx PS: nieuwe psu kopen enzo niet mee aan komen zetten want zoals ik het nu heb hoeft het niet en als wat ik wil niet kan dan hoeft het ook neit en als het wel kan hoeft het ook niet dus.. ;)
  • Ik zou zeggen dat je HD/DVD apparaten stroom moeten krijgen als je BIOS de IDE-kanalen checkt. Anders zie ie ze niet denk ik. Hoeveel tijd er precies tussen het drukken op de power-switch en de BIOS-check zit weet ik niet precies. Ik denk dat het best wel eens niet zou kunnen werken.
  • Het is niet zo dat er echt een wachttijd tussen gaat zitten, maar het worden gewoon 2 switch-schakelaars (mobo/ide), ipv 1 drukknop (mobo+alles). Dus gewoon *swicth* *switch* achter elkaar, waarschijnlijk is die dan nog neit eens langs het 'boot' schermpie van de videokaart. Dus of het op tijd is dat zit eigenlijk wel goed denk ik, maar wat ik me eigenlijk afvraag is of het kwaad kan om het gewoon te proberen. Ik bedoel enige dat kan gebeuren in principe is toch dat mobo ide drives niet ziet (omdat ze nog niet (helemaal) ogpestart zijn)?
  • inderdaad, maar wat ik dan zou doen is eerst de IDE-drives stroom geven en dan pas het mobo. Dan zit je altijd goed. Verder lijkt me niet dat er iets stuk kan gaan ofzo.
  • Och ja natuurlijk, dat is wel ff slim, eerst IDE en dan mobo. Je moet er maar aan denken he :D Als je binnen nu en 2 maand niets hoort over opgeblazen IDE devices dan mag je weten dat het goed is gegaan :lol: dank

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.