Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

64-bit processor

vezz
24 antwoorden
 • Tegenwoordig zie ik veel nieuwe PC-systemen met een 64-bit processor. Wat zijn de voordelen van het nu kopen van een PC-systeem met een 64-bit processor? Ik heb begrepen dat de bestaande software niet sneller op gaat draaien en dat programma's die sneller gaan draaien op een 64-bit processor nog geschreven moeten worden.
 • In de toekomst zullen er steeds meer programma's komen die geschikt zijn voor 64 bit. Maar ik denk dat op dit moment dualcore cpu's aantrekkelijker zijn dan enkele 64 bit cpu's.
 • [quote:8109a54be5="weert114"]In de toekomst zullen er steeds meer programma's komen die geschikt zijn voor 64 bit. Maar ik denk dat op dit moment dualcore cpu's aantrekkelijker zijn dan enkele 64 bit cpu's.[/quote:8109a54be5]

  Hoe lang duurt het voordat deze programma's op de markt zijn?
 • Ik denk niet zo heel lang, bijna alle amd's zijn al 64 bits en de nieuwe intels ook.
 • Veel zal veranderen wanneer Windows Vista x64 op de markt komt.
 • Met andere woorden, het is toch de moeite waard om een PC-systeem met een 64-bit processor te kopen als ik dit jaar een nieuw PC koopt?
 • in mijn ogen zeker ja!
  edit: beetje een *** antwoord, heb je nikx aan natuurlijk 8)
  in mijn ogen kan je tegenwoordig met het kopen van een pc ook al bijna niet meer om de 64 bits heen.
  alle athlons en semprons zijn/worden 64 bits, en intel doet hetzelfde met de cpu's.
  daarnaast moet je het niet zien als "alleen maar 64 bits"
  van de socket A naar 754 en 939 zijn de processors niet alleen 64 bits geworden, maar alles is verandert, waardoor de nieuwe generatie ook gewoon beter presteerd, ook zonder gebruik te maken van de 64 bits.

  dus samengevat:
  -om 64 bit kan je zoiezo al bijna niet meer heen.
  -de 64 bits cpu's zijn gewoon sneller en presteren beter dan de "oude" 32 bits dingen

  kopen dus :wink:
 • Maar je kunt er niet omheen dat de oude generatie snel genoeg is voor games (low settings) en office.
  Met het voordeel dat ze goedkoper zijn… :wink:
 • 64 bit is echt aan te raden voor games, en die software is er al. denk maar aan de 64-bit patch voor bijv. far cry en riddick
 • Voegt 64Bit dan een meerwaarde toe aan die spellen? :-?
 • [quote:8dd4e1a919="-stof-"]Voegt 64Bit dan een meerwaarde toe aan die spellen? :-?[/quote:8dd4e1a919]Blijkbaar wel. Maar vereist dat dan ook geen 64-bit besturingssysteem? :-?
 • Nou daar geloof ik niks van,
  Ik zie geen verschil in een games als farcry met
  een a64 met 64bit patch en tussen een p4 32bits.

  Waar het voordeel dan zit? niet in beeldkwaliteit of Fps.
  Daar voor moet je gewoon een goede vga hebben.

  Dus wat moet je merken in de praktijk dan?
  Bij een vriend van me zie ik geen verschil?
 • lijkt me dat je ook een 64-bits besturingssysteem moet hebben wil je profijt hebben bij die patch zoals al eerder werd gezegd.
 • Ik gebruik momenteel Windows XP X64 Edition en de winst is erg klein, als je 32 bits programma's gebruikt natuurlijk niets. Toekomstige programma's komen waarschijnlijk niet meer uit in X86, maar alleen X86-64 dus in dat geval is een AMD64 of EMT64 cpu zeker te prefereren. Als Vista x64 komt zullen de problemen met het vinden van 64 bits drivers ook wel verdwijnen, die ik nu wel heb bij XP X64.
 • Games zullen nog lang genoeg voor 32Bit uitkomen :)
  Dus voor mij geen reden om over te stappen :P
 • [quote:c0a5842cdc="-stof-"]Games zullen nog lang genoeg voor 32Bit uitkomen :)
  Dus voor mij geen reden om over te stappen :P[/quote:c0a5842cdc]

  Maar, als je één keer per 3 jaar een nieuwe PC koopt en je dit jaar weer moet kopen, zou je toch gaan voor een 32-bit systeem?
 • [quote:72401405e9="DeNasio"]Maar, als je één keer per 3 jaar een nieuwe PC koopt en je dit jaar weer moet kopen, zou je toch gaan voor een 32-bit systeem?[/quote:72401405e9]Ik zou gewoon de processor pakken die het beste bij je gebruiksdoel past. Of het dan toevallig een 64-bit CPU is, of een verouderde 32-bit CPU maakt dan niet uit, aangezien 64-bit CPU's ook gewoon backwards compatible zijn met 32-bit besturingssystemen en applicaties.
 • Het probleem is dat ik geen 32-bit systeem wil kopen en straks ontdekken dat over een paar maanden een fantastich game of programma op de markt komt die alleen onder 64-bit processoren draait!
 • dat risico loop je - denk ik- iig. de komende 2 jaren nog niet. ;)

  een te groot deel van de mensen zou nog een 32 bit proc hebben…
 • Let even niet op mijn reactie :wink: Was bedoelt voor mijzelf (dat ik nog niet naar 64 bit ga) :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.