Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nieuwe PC ; Twijfel over processor.

Anoniem
None
33 antwoorden
 • Ik was even een "nieuwe pc" aan het samenstellen met de volgende onderdelen :  MSI RD480 Neo2

  MSI VGA RX1900 XT 512 MB

  OCZ Memory EL Gold Gamer EXtreme XTC Dual Channel 2048 MB, PC3200, 400 MHz, Cas 2


  Er moet nu alleen nog een processor bij. Hierover twijfel ik flink.

  Wat is nou echt beter , het systeem wordt vooral gebruikt voor gamen / media bekijken/beluisteren.

  Ik twijfel zelf tussen de AMD'64 4000+ en 4200+ [ DualCore ]

  Wat is nou echt beter? En als iemand nog suggesties heeft voor de rest van de onderdelen is het ook altijd.

  Ik hoef dus alleen een :

  -Processor
  -Moederbord
  -Geheugen
  -Videokaart

  Mvg,

  GreyHornet
 • Er zijn maar heel weinig games die effectief gebruik maken van twee cores, dus ik denk dat je op dit moment meer hebt aan een single core. Dus zou ik uit deze twee gaan voor de 4000+ sandiego.
 • ik zou ook voor een 4000+ gaan maar als je heel toekomst gericht wilt zijn moet je voor een dual core gaan.
 • Als je op de toekomst gericht wilt zijn moet je een potlood kopen, die is over 20 jaar nog steeds niet verouderd. :P

  Serieus, ga uit van waar je nu iets aan hebt en hoop dat 't zo lang mogelijk mee gaat. Ik zou ook voor de 4000+ gaan.
 • Ik weet niet of je ook ooit nog is wil gaan overklokken maar daar is dat setje niet super voor.
 • [quote:7e16488afe="egslim"]Als je op de toekomst gericht wilt zijn moet je een potlood kopen, die is over 20 jaar nog steeds niet verouderd. :P

  Serieus, ga uit van waar je nu iets aan hebt en hoop dat 't zo lang mogelijk mee gaat. Ik zou ook voor de 4000+ gaan.[/quote:7e16488afe]

  Potloden gaan op :) Vulpennen lijken me beter :lol:

  Maar ik zou als je videobewerkt of veel multitasked (zware programma's tijdens het gamen) voor een dual core gaan, anders voor een Single core. Die heeft meer Mhz.
 • Hmm , guess dat ik voor de 4000+ single core ga dan , lijkt me duidelijk :)
 • Je kunt nu ook iets geld opzij zetten, en dat later besteden, als je nu een mobo neemt die ook voor de X2 klaar is.. Kun je altijd nog upgraden..
 • Praktisch elk S939 moederbord is daar geschikt voor, dus dat is niet van toepassing. Overigens kun je tegen die tijd waarschijnlijk beter een moederbord met nieuwe socket aanschaffen.
 • Ok , om dit topic maar even een schop te geven :

  Ik wil dus een extreem goeie pc , Crossfire/SLI hoeft (nog) niet.

  Ik ga er waarschijnlijk waterkoeling inbouwen , en twijfel daarom of ik misschien niet beter een Venice 3800+ kan nemen ipv een 4000+ San Diego ?


  Voor zover ik gehoord heb waren de Venice cores beter te overclocken ?

  En nog iets , om het hier gelijk te doen , een goede waterkoelingsset , waar haal ik die vandaan , zou wel fijn zijn om wat advies te krijgen van iemand met ervaring , aangezien ik een groentje ben met waterkoeling.

  ( Wil niet ontgroend worden met een waterval PC ) :lol:
 • San Diego's gaan harder dan Venice. Venice gaat meestal tot 2700 MHz op lucht, terwijl mijn 3700+ die ik 2 mnd geleden kocht de 3GHz makkelijk haalt op een 7000B. Kan je nagaan op waterkoeling :wink: .
 • San Diego's gaan harder dan Venice. Venice gaat meestal tot 2700 MHz op lucht, terwijl mijn 3700+ die ik 2 mnd geleden kocht de 3GHz makkelijk haalt op een 7000B. Kan je nagaan op waterkoeling :wink: .

  Alleen raad ik je af een KABGE te nemen, deze klokken het minst over. Ikzelf heb een KAB2E, die het dus wel goed doet.
 • Jammer dat je vantevoren nooit je core weet hé :) of wél dan.

  3700+ Tot 3 GHz is toch wel netjes , is toch ook mijn doel om in ieder geval de 3 GHz te doorbreken met een A'64. [ Dualcore of niet , San Diego of Venice :-? ]

  Heb nog tijd zat voor ik hem koop , waarschijnlijk midden Mei - begin Juni , maar wil me even uitgebreid oriënteren omdat het toch wel een redelijk grote koop wordt.

  // Ook meteen even over iets anders , het geheugen.

  Welk geheugen zou het beste zijn , ik wil er wel graag 2 GHz in , aangezien dit toch wel redelijk handig wordt in de nieuwe games.

  Ik dacht zelf aan het OCZ "EL Gold Gamer EXtreme XTC " Geheugen van PC3200/400 MHz met CAS 2.
 • Neem ipv CL2 geheugen liever PC4000 oid, dit zal beter van pas komen bij het overklokken van je CPU.
 • [quote:6a70154d0d="tomtom137"]Neem ipv CL2 geheugen liever PC4000 oid, dit zal beter van pas komen bij het overklokken van je CPU.[/quote:6a70154d0d]

  Ok , zat ik zelf ook nog over te denken , er is te veel keus :)

  Bedankt
 • [quote:952c18eaea]Heb nog tijd zat voor ik hem koop , waarschijnlijk midden Mei - begin Juni , maar wil me even uitgebreid oriënteren omdat het toch wel een redelijk grote koop wordt.[/quote:952c18eaea]
  In dat geval is AM2 met DDR2 misschien ook het overwegen waard. Of juist toch een S939 systeem, als die daardoor plotseling in prijs dalen. :)
 • [quote:07ca5d4941="egslim"][quote:07ca5d4941]Heb nog tijd zat voor ik hem koop , waarschijnlijk midden Mei - begin Juni , maar wil me even uitgebreid oriënteren omdat het toch wel een redelijk grote koop wordt.[/quote:07ca5d4941]
  In dat geval is AM2 met DDR2 misschien ook het overwegen waard. Of juist toch een S939 systeem, als die daardoor plotseling in prijs dalen. :)[/quote:07ca5d4941]

  Nog meer twijfel , bedankt ! :lol:
 • Volgens mij zijn die AM2 prijzen niet/nauwelijks duurder dan de S939 modellen. Dus het is de vraag of er hard gedumpt wordt, dan is het wel interessant. Of je wacht op de Conroe, die is zéér snel, maar…. die laat zeker nog een half jaar op zich wachten!!
 • Als hij de beloftes waarmaakt :wink:
 • [quote:5b5f301c2c="NoepZor"]Volgens mij zijn die AM2 prijzen niet/nauwelijks duurder dan de S939 modellen. Dus het is de vraag of er hard gedumpt wordt, dan is het wel interessant. Of je wacht op de Conroe, die is zéér snel, maar…. die laat zeker nog een half jaar op zich wachten!![/quote:5b5f301c2c]

  Half jaar , veel te lang ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.