Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

gerben
3 antwoorden
 • hey allemaal, ik heb een vraag over een aparte manier om mijn systeem te backupen.

  Ik ben sinds laatst erachter gekomen dat het veel eenvoudiger is om mijn systeem te backupen door een tweede externe hardeschijf in een bracket (mobiel rekje voor harde schijven) in de pc te slepen en daar alle gegevens van mijn huidige harde schijf in op te slaan,
  hoewel ben ik daar ook echter wat problemen bij tegengekomen, toen het weer zover was dat ik windows opnieuw moest installeren deed ik daarna de harde schijf er weer terug in maar waren alle gegevens raar vervormd. de mappenstructuur was weg en er stonden maar een paar overige mappen met bestanden die in het japans waren?..onopenbaar en ongebruikbaar…

  Mijn vraag is nu, wat heb ik hier fout gedaan? en als ik weer een backup met een externe harde schijf wil maken, hoe moet ik dat dan juist doen? (misschien met een programma dat iemand kent?)

  ( p.s.ik heb maar 1 partitie, waar ik alles op pleur:))
 • Met een programma als Ghost of Acronis True Image is het niet moeilijk een image van je schijf te maken. In jouw geval kun je dus een image maken van je hardeschijf die je wegschrijft naar je secondary schijf. maw, een image programma maakt een momentopname en zet die in de extensie van het image-programma naar een voor gedefinieerde plek. Bij een corrupt fungeren van je primaire schijf is het eenvoudig de image middels bootflops te restoren.
 • uhmm,.. het spijt me maar ik begrijpt het niet helemaal..sorry.
  moet ik dus gohst of Arconis gebruiken? of niet?
  zo niet uhm..welk programma dan wel? en hoe ik daar misschien aan kan komen?

  De rest begrijp ik wel, maar toch vraag ik me af waarom het niet kan dat als ik gewoon de schijf formatteer en gegevens opzet,..eruit haal en weer (nadat de primiere schijf weer 'schoon' is) inzet en installeer, de gegevens dan niet werken?… naja dit is dan misschien niet zo belangrijk.. maar de bovenstaande alinea wel:)

  heel erg bedankt voor je reactie Peiky, maar ik vrees dat ik het gewoon niet helemaal begrijp:) uhm.. nog niet begrijp* he:)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.