Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

vaag voedingsprobleem

8 antwoorden
  • Beste forummers, ik heb een heel vreemd probleem. Tijdens het gamen geeft mijn videokaart de melding dat hij niet genoeg stroom krijgt en daarom zichzelf terugklokt. Nu heb ik al van alles gedaan, namelijk het volgendde: Meerdere malen een nieuwe voeding Nieuw moederbord met ipv een nvidie chipset een via chipset Videokaart omgeruild voor een nieuwe Pc in een andere ruimte geplaatst om te kijken of ik op mijn net wel voldoende spanning krijg meerdere malen pc opnieuw geinstalleerd in bios agp fast write uitgezet Mijn spanningen zijn als volgt in idle: cpu core 1,5 volt +3,3 volt 3,23 volt +12 volt 12,16 volt dimm 2,56 volt na het gamen zijn de temps van mijn graka ruim 53 graden celcius maar volgens mij mag hij dat best hebben. wat mij wel opvalt is dat eerst mijn gpu en geheugen teruggeklokt werden om schade te voorkomen en nu alleen mijn gpu teruggeklokt wordt van standaard naar 300 mhz. wie kan mij helpen want ik wordt hier een beetje verdrietig van :evil:
  • probeer eerst eens indien mogelijk te kijken of de GPU écht te weinig stroom krijgt door je 12V te controleren tijdens gamen met een multimeter.
  • Zou dat ook softwarematig kunnen. zoiets als everest maar dan als continue proces op de achtergrond wat een grafiekje maakt? wel weet ik dat mijn voedingsmeter van coolermaster aangeeft dat hij 200 Watt verbruikt.
  • Het gaat juist erom of de meting van je moederbord wel accuraat is, en er is maar 1 manier om daar achter te komen: ff openschroeve, een vrij molex (wat je achterin je harddisks steekt) stekkertje pakken, de 2 12 V (+ & -) de pennetjes daarin steken en aflezen tijdens het gamen. de ouwe rotten [color=red:506958ee7d]edit: pardon, junioren /edit [/color:506958ee7d]hier weten wel in welke kleuren je de pennetjes moest steken, ik dacht rood en zwart, maar kan het mishebben.
  • Het is anders: rood= 5v geel= 12v zwart= - zwart= -
  • Hier was een tijd terug een topic over, een 6600GT die van 500MHz naar 300MHz ging. Ik ga even zoeken, edit straks wel even.
  • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=155953 Misschien helpt dit? Wat ik dus zou doen is even Rivatuner gebruiken en met Hardware Monitor optie kijken hoe de coresnelheid zich gedraagt.
  • bedankt voor de reactie. Zal het uit gaan proberen. dat terugklokken naar 300 mhz komt dus vaker voor.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.