Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Gegevens op hdd redden?

6 antwoorden
  • Gisteren is er iets verschrikkelijks gebeurd. Ik zat achter m'n pc toen ik "KLIK" hoorde en hij muurvast stond. Ik dacht in eerste instantie dat m'n hdd in slaap was gevallen (dus stil staan) omdat ik al een tijdje doelloos naar m'n scherm zat te staren, dus ik schudde wat met de muis. Gebeurde niets. Dus ik drukte op de reset knop. Gebeurt niets, Dectecting IDE drives vind alleen een primary slave (de schijf met al m'n cd rips) maar geen primary master (de schijf met 2 delen waarvan 1 windows xp en een MIJN DATA!! :cry:) Godzijdank heb ik vorige week m'n digitale foto's en de allerbelangrijkste dingen gebackupt naar een dvd, zodat ik daar niet zoveel van kwijt ben. Maar allerlei openstaande schoolprojecten en andere belangrijke gegevens (informatie over m'n pas geopende domeinnaam en de bijbehorende hosting, de site die ik aan het maken was voor een vriendin, waar uren werk in zit, al m'n fotoBEWERKINGEN waar UREN UREN UREN en nog eens UREN werk in zit :cry:.. En dat is nog maar een heel kleine greep) Iemand enig idee hoe ik nog data kan redden van deze harddisk, bijvoorbeeld door hem in een andere machine te plaatsen. O Of kan ik hem beter naar de computerwinkel brengen voor reparatie (de data moet absoluut behouden blijven, ik heb niks aan garantie want dan mis ik nog steeds mijn data)? Het betreft een Maxtor DiamondMax Plus9 type 6Y080LO (80 gig, 2 mb cache, 7200rpm) Heel erg bedankt vast.
  • [quote:041e570073="SAPPhIRE"]Iemand enig idee hoe ik nog data kan redden van deze harddisk, bijvoorbeeld door hem in een andere machine te plaatsen. [/quote:041e570073] Dat zou je inderdaad kunnen doen. Alleen om [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=131475&highlight=data+rescue]data rescue tools[/url] te kunnen proberen, zou deze wel door de BIOS gedetecteerd moeten worden. Had je al gecontroleerd of die hardeschijf daadwerkelijk (nog) draait? Als deze nog draait, zou je ook nog kunnen probreren de hardeschijf te benaderen via een Linux LiveCD. Bijvoorbeeld [url=http://www.knoppix.net/get.php]Knoppix.[/url] Via een Knoppix LiveCD zou je dus data op een cd/dvd-r kunnen branden. Mits het om een pc gaat met zowel een dvd-speler en een dvd-brander. Dus geen combo drive. [quote:041e570073="SAPPhIRE"] Of kan ik hem beter naar de computerwinkel brengen voor reparatie (de data moet absoluut behouden blijven, [/quote:041e570073] Check daarvoor [url=http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=129271&highlight=data+rescue]deze discussie over een defecte harddisk.[/url]
  • Thnx Jolo. Inmiddels heb ik met Powermax gecontroleerd wat de status van de harddisk is, deze zegt dat er bad sectors op de schijf zitten. Nu kan ik met de Windows XP cd (gevonden via GoT) via Herstel (druk R bij het beginscherm) nog op de harddisk kijken, dus deze moet wel nog draaien. Ik kan dus de data nog zien maar durf nog niks te ondernemen. Gezien m'n andere pc de schijf waarschijnlijk niet herkent (een pentium II 350 mhz 8)) zal ik maandag meteen een nieuwe schijf halen bij de winkel, en proberen zoveel mogelijk data te redden. 1 ding weet ik wel, de schijf die er nu in vertrouw ik niet meer, die gaat op de boekenplan voor de sier... Ik hou jullie op de hoogte :)
  • Conclusie: Maak ALTIJD een back-up van je kostbare bestanden :wink:
  • (Offtopic as hell) Daar is het nu een beetje te laat voor ;) Wat moet ik nou met zo'n opmerking man!? Ik baal al genoeg hoor...
  • [quote:263c5ac7e5="SAPPhIRE"](Offtopic as hell) Daar is het nu een beetje te laat voor ;) Wat moet ik nou met zo'n opmerking man!? Ik baal al genoeg hoor...[/quote:263c5ac7e5] Wat je daar mee moet: -fatsoenlijk op reageren -nooit 2x dezelfde fout maken Binnen 2 jaar maak je dan weer een topic 'nu is deze HD kapot, gegevens redden?' Maak in de toekomst altijd een back-up van kostbare bestanden, maar of je de moeite daar voor neemt laat ik aan jou over... dus: leer er uit en laat het je niet opnieuw overkomen :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.