Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC geeft geen beeld na upgrade...

Onslaught
28 antwoorden
  • Hey allemaal

    Ik heb recent nieuwe pc parts gekocht. Een asrock 775DUAL-PRO880, met 2x 512 mb DDRII 533 mhz en een pentium D 930.

    Ik heb deze parts geinstalleerd in mijn pc, maar ik krijg totaal geen beeld… Mijn videokaart is een Asus AGP Geforce 5950 ULTRA 256 MB. Hij staat wel ni in de supported list, maar ik heb ondertussen al 2 andere agp kaarten geprobeerd en zelfs een oude pci vga kaart en steeds nog niks, enkel de coolers draaien van de videokaart… (bij de geforce 5950 draaien de coolers zelfs gewoonweg niet). Ik denk niet dat er parts kapot zijn ofzo, want ik heb dit setje dubbel gekocht voor een vriend, en heb dan dat andere setje eens geprobeerd en ik heb net hetzelfde resultaat…

    Iemand suggesties… want ben al 2 dage non stop bezig en ben ten einde raad :(…

    Alvast bedankt!!!

    Roel
  • Als je beide setjes hebt geprobeerd en je hebt nog steeds geen beeld zou het misschien kunnen zijn dat je voeding het niet trekt?

    Ik zou gewoon proberen op te starten met alleen moederbord, processor, geheugen en videokaart, om zo een aantal oorzaken uit te kunnen sluiten.
  • ik heb dit helaas al geprobeerd, maar nog steeds geen beeld… Ik heb een 300 watt voeding, en denk dat het wel voldoende zou zijn… Wel moet ik erbij zeggen dat dit moederbord een lijst heeft met ondersteunde agp kaarten, maar die is belachelijk klein, maar een 30 tal kaarten, niet zelfs algemeen op chip, maar per merk, dus echt weinig. Maar helas heb ik 1 van die weinige karten niet voor te testen, maar omdat die zo weinig kaarten zijn, ging ik er vanuit dat dit gewoon een lijst was met geteste kaarten…

    krijg ook van vrienden nu te horen dat asrock een minderwaardig merk is van asus… maarja beeld zou op zijn minst toch wel mogen…

    Toch bedankt voor de raad!!

    Roel
  • Wat veel upgradende mensen wel eens vergeten is naast de 20-pin voedingsconnector ook de 4-pin 12V connector aan te sluiten op de voeding … daar al aan gedacht?

    [img:aba8db452d]http://img135.imageshack.us/img135/8100/4pin12v9oq.jpg[/img:aba8db452d]
  • haha, ja dat heb ik vandaag ook ontdekt dat die connector er was. Die was ik in het begin ook vergeten… Maar helaas is het probleem daar nog niet mee opgelost :(

    Toch bedankt!!

    Roel
  • Weet je zeker dat je voeding goed is? Je zou nog eens een andere voeding kunnen proberen?

    Als je voeding goed blijkt te zijn en je hebt nog steeds geen beeld dan zou ik het asrock bordje omruilen voor een asus bordje.
  • ik ga het vandaag eens proberen met een voeding waar al een intel processor heeft mee gewerkt. De voeding die ik nu gebruikte heeft alleen amd processors gehad… Maar ik betwijfel of dat verschil zou maken…

    maar we gaan het eens proberen :)
  • [quote:322a1127c5="rolla"]Weet je zeker dat je voeding goed is?[/quote:322a1127c5]Pentium D's (ook met Presler core!) zijn idd. flinke stroomtrekkers, dus dit zou een reden kunnen zijn.

    Verder staat er dit bij CPU Support:
    http://www.asrock.com/support/CPU_Support/show.asp?Model=775Dual-880Pro

    [i:322a1127c5]* CPU with "*" mark are supported under below requirements:
    1.P1.20 or higher BIOS version.
    2.Motherboard with Presler sticker on the I/O shield.[/i:322a1127c5]

    [b:322a1127c5]Heb je een D 930 met C1 stepping, dan heb je zelfs BIOS versie 1.40 of hoger nodig![/b:322a1127c5]

    [img:322a1127c5]http://www.asrock.com/support/CPU_Support/775Dual-880Pro.jpg[/img:322a1127c5]
  • ik heb eventjes gekeken, die sticker plakt erop.

    Verder, zou 300 Watt te weinig zijn? Ik heb het bord gedraaid met enkel ram, processor en videokaart… dus ik zou toch denken dat de stroomtoevoer voldoende zou moeten zijn… kweet het echt ni :(
  • [quote:c8a438424e="Onslaught"]ik heb eventjes gekeken, die sticker plakt erop.[/quote:c8a438424e]Weet je dan ook de stepping van die CPU en de BIOS-versie die op nu op het moederbord geinstalleerd is?
  • om eerlijk te zijn niet echt. Ik kan de biosversie niet zien omdat ik geen beeld heb, en van de processor vind ik ook niet veel informatie… Maar ik veronderstel dat die dingen wel compatible moeten zijn, want twas verkocht als een set samen… Ik heb het op ebay gekocht, dit is het setje: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=8831943383&rd=1&sspagename=STRK%3AMEWN%3AIT&rd=1

    ik heb aan de verkoper gevragd, welke configuratie hij gebruikte maar de verkoper heeft nog niet op me mail geantwoord :(
  • [quote:c3654753bb="Onslaught"]om eerlijk te zijn niet echt.[/quote:c3654753bb]Tsja, da's het nadeel van kopen via eBay … :roll:
  • mja, maar het was allemaal nog nieuw enzo, alles zat nog sealed verpakt in zakjes enzo. Dus denk dat er niks stuk is, en aangezien ik zon 2 setjes heb… pffff :(
  • Kun je kijken wat voor een code er op die D 930 staat? Daaruit moet de stepping af te leiden zijn.
  • Volgens mij trekt zo,n processor zelfs op stock al veel stroom, 14- tot 18 A.

    Dus volgens mij is de voeding een goede optie!
  • het probleem is, die processor is vol met met van die paste, kan er niks op lezen… Dus wat jullie denken is dat ik een nieuwe voeding nodig heb? Hoeveel wat zou ik dan moeten nemen?

    Alvast bedankt voor alle raad allemaal!!
  • Een betere voeding is sowieso geen weggegooid geld. Ik zou om de kosten laag te houden een LC Power 550W nemen (24A op de 12V en stil).
    http://tweakers.net/pricewatch/123747
    http://www.lc-power.com/htm/products_detail.php?lang=2&h_id=1&u_id=2&a_id=26
  • ik kan deze overkopen van iemand: http://www.qtec.info/products/product.htm?artnr=13981

    zou die voldoende zijn? Of is het wat te weinig?
  • [quote:f8056b699c="Onslaught"]ik kan deze overkopen van iemand: http://www.qtec.info/products/product.htm?artnr=13981[/quote:f8056b699c]Neej! :lol:
    Absoluut geen QTec rommel kopen, die voedingen zijn zo instabiel als de pest. Er zitten teveel afwijkingen in de voltlijnen en QTec schaamt zich zo voor de prestaties dat ze dit niet opnemen in de specificaties. En instabiele voeding betekent instabiel systeem.

    500W bij QTec zegt helemaal [b:f8056b699c]niets[/b:f8056b699c] over de kracht van de voeding, alleen over het stroomverbruik ervan.
  • ok bedankt voor de waarschuwing!! :) Dan ga ik eens kijken of ik door jou aangerade voedingen ergens kan vinden :)

    wordt ineens het prijsverschil ook duidelijk bij mij :p

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.