Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Partitie terugzetten?

Anoniem
The_Ultimate
14 antwoorden
 • hoi,

  1 van mijn 2 harde schijven (20GB) bestond eerst uit 3 partities. Met wat moeite heb ik het via het computerbeheer terug weten te brengen naar 2 partities.

  1 van de partities is nu geheel leeg, en de andere bevind zich windows op.

  Mijn vraag is hoe ik die partities weer bij elkaar kan zetten. Via het computerbeheer krijg ik het niet voor elkaar, en met het opnieuw installeren van windows lukt het ook niet.

  Wie kan mij hierbij helpen?
 • Met windows lukt dat alleen door alle partities te verwijderen, en vervolgens een nieuwe aan te maken. Partities samenvoegen of vergroten/verkleinen kun je alleen met third party tools, zoals bijvoorbeeld partition magic.
 • Paragon Partition Manager 8.0 Professional
 • [quote:ecbad7299f="gerben"]Met windows lukt dat alleen door alle partities te verwijderen, en vervolgens een nieuwe aan te maken. Partities samenvoegen of vergroten/verkleinen kun je alleen met third party tools, zoals bijvoorbeeld partition magic.[/quote:ecbad7299f]

  verwijderen gaat niet denk ik, gezien op 1 van die partities windows staat (wat ik toch opnieuw wil installeren, maar je kunt de schijf niet eens formatteren omdat daar de boot op zit.

  programma's als Partition magic, waar kan ik die vinden, en hoeveel kost zoiets? Voor de paar keer dat ik zo'n tool zou gebruiken wil ik geen 50 euro neertellen ofzo.
 • Als je bereid bent om windows opnieuw te installeren, kun je gewoon booten met de windows cd, partities verwijderen, en een neiuwe aanmaken.
 • dat krijg ik dus op de een of andere manier niet voor elkaar

  het verwijderen van die partities, die optie vind ik niet eens

  nog maar eens proberen dan
 • Je kunt ook even een bootflop aanmaken, delpart erop zetten, en verwijderen maar. Maak wel een backup van bestanden die je niet wilt missen.

  http://www.bootdisk.com/
  http://www.russelltexas.com/delpart.htm
 • toch gelukt, nu heb ik 1 partitie met een volledig nieuwe windows installatie (overigens heb ik voordat ik internet aansloot wel een virusscanner er direct opgezet ivm veiligheid.

  Ik heb nu een ander probleem.

  de 2e HDD die ik heb, wordt niet meer herkent, althans niet de volle capasiteit (80GB) maar voor slechts 2.1 GB. Ik heb in het installatieboekje gekeken en daar stond dat ik wat bios settings moest veranderen, na ja dat heb ik gedaan. Schijf wordt nog niet herkend. Ik lees verder en dat er dan een programma moet worden geinstalleerd, dat heb ik gedaan maar die zorgt ervoor dat de schijf geformatteerd wordt, en dat wil ik niet hebben, want er staan heel wat bestanden op die ik graag nog terugwil.

  Dit was vorige keer ook al het probleem en ik weet niet meer hoe we dat toen hebben opgelost.

  Heeft iemand hier een oplossing voor?

  het gaat om een WD800-JB als ik me niet vergis (dat stond in dat programma)

  Ik wil graag me oude bestanden nog kunnen gebruiken, zoals muziek en foto's
 • Waarschijnlijk heb je de schijf per ongeluk fat16 gepartitioneerd. Deze partitie verwijderen, en opnieuw aanmaken als fat32.
 • staat allemaal als NTFS

  mijn bios kan schijnbaar geen grotere schijven dan 32gb aan, en daar is een methode voor dat te ontwijken, maar ik kan niet vinden hoe ik de data daarmee behoud.
 • Drie mogelijkheden:
  - bios updaten, mogelijk kan ie dan grotere aan
  - disk manager software gebruiken (ontrack, of geleverd door schijffabrikant)
  - pci controller kaartje
  http://tweakers.net/pricewatch/cat/269

  Zit er op je moederbord mogelijk ook een aparte udma controller? Die kunnen vaak wel grotere schijven aan.
 • de discmanager software die de fabrikant meeleverd, daarmee kan ik dus alleen de schijf formatteren en in partities zetten, terwijl dit al eerder gebeurt is en ik mijn bestanden terug wil kunnen gebruiken

  Bios Update, hoe krijg ik dat voor elkaar?

  Lijkt trouwens of je me post niet goed gelezen hebt :roll:
 • Of jij hebt het antwoord niet goed begrepen. :)

  Behoud van data is altijd erg kritisch, ik zou iig een backup maken van onvervangbare bestanden.

  Voor een bios update moet je bij de moederbordfabrikant kijken.
 • wordt moeilijk een back up te maken van een schijf die je niet kunt gebruiken omdattie niet wordt herkend ;)

  ik ga nog een andere methode proberen die we via internet hebben gezocht.

  [edit] na het doorlezen ervan blijkt dat hun met dezelfde oplossing komen, maar dat werkt dus niet[/edit]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.