Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

geen stroom op mobo

Alipapa
11 antwoorden
  • ik heb nog een oud stoffig celeron pctje staan, die ik opnieuw inelkaar heb gezet. Alles is normaal aangeslote, maar zodra ik er stroom op zet, gaat het moederbord-led-lampje heel kort en zwak branden, en daarna direkt weer uit. Geen enkele fan gaat draaien (ook niet een casefan die direkt op de voeding is aangesloten)

    Ik dacht dus: de voeding is geroosterd. Dus ik heb een andere voeding gepakt (originele was 230 watt, nieuwe was 450 watt). Met de 450 watt gaat het moederbordlampje helemaal niet branden! Heeft iemand enig idee waar ik het nog moet zoeken? Of zou het moederbord dan geroosterd moeten zijn?
  • Misschien niet voldoende isolatie tussen het MB en de kast, vooral op de plaats waar de schroeven zitten?

    Lijkt op sluiting in ieder geval.
  • [quote:70c4ca536c="Frison"]Misschien niet voldoende isolatie tussen het MB en de kast, vooral op de plaats waar de schroeven zitten?[/quote:70c4ca536c]Ik zal het even controleren

    [quote:70c4ca536c="Frison"]Lijkt op sluiting in ieder geval.[/quote:70c4ca536c]Je bedoelt [i:70c4ca536c]kort[/i:70c4ca536c]sluiting neem ik aan?
  • Jawel
  • oke. Probleem is waarschijnlijk al opgelost… ik had aan mijn broertje gevraagd om het moederbord er even in te schroeven, meneer was de rubbertjes vergeten… ga hem zo opnieuw inelkaar zetten. Bedankt voor de tip.
  • Ik hoop dat hij het nog doet :D
  • [quote:feeb1cf46c="Frison"]Ik hoop dat hij het nog doet :D[/quote:feeb1cf46c] Dat hoop ik ook! :P maar moet eerst nieuwe rubbers kopen, heb ze hier thuis helaas nergens meer liggen :(

    En mogt hij het niet doen, maakt niet zoveel uit dan, toch maar oud dingetje :p
  • ? rubbertjes onder het mobo, dat vat ik even niet, zijn de eilandjes met de gaten voor de bevestiging van het mobo niet bedoeld om en te isoleren en /of een aarding te realiseren.
    Bij heel oude systemen heb ik wel eens van die rode ringetjes gezien onder de schroeven van het moederbord , maar verder nooit zo iets gezien.
    Heb ik nu altijd wat over het hoofd gezien of ligt het wat genuanceerder?
  • het ís ook een heel oud moederbord ;) Rubbertjes zitten ook niet in mijn huidige pc of een andere pc hier in huis, maar het is wel het enigste wat ik kan bedenken!
  • In de oudere PC's zat een MB vast met plastic pluggen die in gleuven op het MB pasten. Slechts enkele schroeven maakte het kompleet. Als je dat niet weet, en een MB plaatst in een kast met stalen schroefbussen, dan kan je een probleem krijgen. 't is maar een weet ;-)
  • [quote:145f0cc835="Frison"]In de oudere PC's zat een MB vast met plastic pluggen die in gleuven op het MB pasten. Slechts enkele schroeven maakte het kompleet. Als je dat niet weet, en een MB plaatst in een kast met stalen schroefbussen, dan kan je een probleem krijgen. 't is maar een weet ;-)[/quote:145f0cc835]
    precies, en ik heb dus alleen koperen/metalen schroefbussen beschikbaar :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.