Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Ghost Dog
5 antwoorden
 • Ik heb net 2x 1GB DDR2 pc5300 geheugen gekocht. er zat al 2x 512MB DDR2 pc4200 in de pc, en de nieuwe reepjes heb ik ernaast in gezet.
  helaas startte de computer niet normaal op, en kreeg ik een blauw scherm.
  komt dit door het geheugen? (waarschijnlijk wel, is het enige dat veranderd is; daarvoor nooit blauw scherm)
  als je sneller geheugen (pc5300) naast langzamer (pc4200) zet, moet het snellere toch automatisch even snel gaan draaien als de langzaamste?
  en 1GB (x2) kan toch prima naast 512MB (x2)?
  of ben ik nou gek? :lol:
 • Theoretisch zou het moeten kunnen. Maar kijk eens wat het bios over het geheugen zet. Overigens zou het ook mis kunnen gaan, als het pc5300 een hogere latency heeft. Laat je het geheugen automatisch detecteren (spd waarden), of stel je het handmatig in, in het bios?

  Edit: start het systeem wel goed op, met alleen het nieuwe geheugen?
 • Beetje linke soep, die opstelling van je. Zelfs hetzelfde merk met andere latencies kan BSOD's geven (heb ik net zelf ondervonden). Je hebt verschillende snelheden, verschillende groottes, wellicht verschillende merken en latencies.

  Dan kan, als het een ander merk betreft, ook de compatibiliteit met het moederbord nog een probleem geven.

  Eerst doen wat Gerben zegt. Alleen met het nieuwe geheugen testen. En dan in dezelfde sloten als waar het oude nu in zit. Want ook één van de twee nieuw aangesproken geheugensloten kan nog eens een keer kaduuk zijn.

  Tot slot: als je van 2 naar 4 reepjes gaat moet meestal in het BIOS de command rate naar 2T worden gezet. Dit als het 'toevallig' op 1T mocht staan.
 • De nieuwe reepjes alleen werken prima, in alle 4 de slots. De oude werken ook prima, alleen de combo van alle 4 geeft problemen. ik heb momenteel alleen de nieuwe erin zitten.
  als ik alle 4 de reepjes (oud en nieuw) erin zet, start de pc op, en vervolgens krijg ik de hele tijd een pieptoon (foutmelding dus) te horen.
  ik heb het geheugen automatisch laten detecteren. maar, en dat is ook een probleempje, ik kan nergens in de BIOS ook maar iets vinden dat met geheugen te maken heeft :-?
  het model is Acer EM61SM/EM61PM. Ik kan ook nergens een manual oid vinden.
 • In merkcomputers valt vaak gewoon heel weinig in te stellen. ik zou me er niet al te druk over maken. Als het nieuwe goed werkt, het oude maar verkopen. 2GB is op zich toch al genoeg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.