Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

sata hd problemen

Anoniem
tulip9
6 antwoorden
  • Ik heb al enige tijd last van dat mijn sata hd(s) niet meer worden herkent door de bios als mijn pc uit heeft gestaan. zelfde probleem doet zich voor als windows vista de hd in slaapmode heeft gezet (hd verdwijnt in vista, en wordt zelfs na een koude reboot niet herkent door de bios)
    Meestal krijg ik ze weer aan de praat door alle kabels van de hd los te trekken en er opnieuw in te pluggen, maar krijg hier steeds meer problemen mee. Enige hd die het altijd doet is mijn 10k rpm opstart schijf.
    Wat ik al heb geprobeerd: schone installatie vista, update bios, raid ipv normaal.

    Mijn setup:
    Asus A8R-MVP moederbord
    amd athlon 64 3500+
    2x1gb ddr-sdram
    geforce 6600GT
    hds (allemaal sata) :
    Maxtor 6L300S0
    WDC WD3200KS
    WDC WD360GD
    WDC WD5000KS
    verder 420w voeding, soundblaster audigy zs, netwerkkaart, en 2 dvd-branders

    Zat te denken dat het een dat het een goedkope hd of brakke kabel kon zijn, maar het zijn meerdere hds die het probleem hebben, heb het moederbord ook al een tijdje geleden vervangen (naja, die was helemaal brak, maar was ander model). De hds worden wel redelijk warm, maar niet kritiek, en als de bios alle hds goed herkent draaid het systeem verder goed.
  • Ligt aan Vista .. had precies hetzelfde probleem, érg frustrerend.
    Lees mijn topic hier ff door:

    http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=175375&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
  • Ik was toch al van plan er weer xp pro op te gooien, word zolangzamerhand helemaal gek van al de probleempjes in vista, alleen had er nog geen tijd voor vrijgemaakt.
    iig bedankt en ik laat wel horen als xp weer helemaar goed draaid.
  • . mooi.
  • [quote:162659c7b6="MReLecTro"]Ligt aan Vista .. had precies hetzelfde probleem, érg frustrerend.
    Lees mijn topic hier ff door:

    http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=175375&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=[/quote:162659c7b6]
    Ik begrijp dit niet helemaal. Zelf gebruik ik ook sata disken (zelfs in RAID) i.c.m. Vista Home Premium en heb totaal geen problemen.
  • Ook ik gebruik een SATA HD zonder problemen i.c.m. Vista. Omdat de TS zei [quote:000a91bd8c="tulip9"]Ik heb al enige tijd last van dat mijn sata hd(s) niet meer worden herkent door de bios als mijn pc uit heeft gestaan.[/quote:000a91bd8c] Dat lijkt me eerder een hardware probleem.
    [quote:000a91bd8c="tulip9"] zelfde probleem doet zich voor als windows vista de hd in slaapmode heeft gezet (hd verdwijnt in vista, en wordt zelfs na een koude reboot niet herkent door de bios) [/quote:000a91bd8c] Check daarvoor de Asus A8R-MVP FAQ. Fail to enter Standby mode under Vista OS.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.