Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Hinderlijke vertraging opstart BIOS MSI P965neo

9 antwoorden
  • Halverwege het opstarten van het BIOS verschijnt de melding "Press any Key to continu" Als ik niets doe dan wacht de computer een aantal seconden en start daarna door. Deze melding komt na een knalgroene regel waarin iets staat van OD00 en dan de naam van de DVD/CD player. Het is de laatste versie (1.9) van het BIOS en de computer doe het verder goed. Quick boot staat aan. Is het mogelijk dat de computer gewoon doorstoomt bij het afwerken van dit BIOS of ligt dat gewoon aan MSI? Jack Marotick
  • Laat ie geen foutmelding zien?
  • Mijn vader heeft precies zo'n moederbord. En heeft precies hetzelfde. Toen ook op internet gezocht en uiteindelijk was de conclusie: Groene letters zijn alleen maar goed en het hoort gewoon. Het zou juist niet gewoon zijn als het niet zou komen.... dusja. Als je i.d.d. op een key drukt gaat het sneller. Net zoals het tellen van het memory, dat doet dat ding ook nog.... Dus volgensmij is er niks aan te doen.
  • Bios POST uitzetten?
  • Ik krijg die melding ook op mijn P5B Moederbord. Maar dan alleen wanneer de JMicron SATA/PATA Controller (die gebruikt kan worden voor IDE apparaten) in het BIOS is ingeschakeld. De melding is dan alleen weg te krijgen wanneer er wordt overgegaan op alleen SATA hardeschijven en SATA optische apparaten. De JMicron SATA/PATA Controller kan dan in het BIOS worden Disabled.
  • Soms kun je dergelijke timeouts ook wel instellen. Maar even in het bios duiken dus.
  • [quote:eac9a1414e="jolo"]Ik krijg die melding ook op mijn P5B Moederbord. Maar dan alleen wanneer de JMicron SATA/PATA Controller (die gebruikt kan worden voor IDE apparaten) in het BIOS is ingeschakeld. De melding is dan alleen weg te krijgen wanneer er wordt overgegaan op alleen SATA hardeschijven en SATA optische apparaten. De JMicron SATA/PATA Controller kan dan in het BIOS worden Disabled.[/quote:eac9a1414e] Ja maar aangezien je toch ide wilt gebruiken moet het aan blijven staan.... En om daar nou een optische SATA voor te kopen is ook een beetje zonde.
  • [quote:2136e285e3="gerben"]Soms kun je dergelijke timeouts ook wel instellen. Maar even in het bios duiken dus.[/quote:2136e285e3] Ik ken inmiddels het BIOS van binnen en van buiten maar die time-out zit er niet bij.
  • Heb je de goede bios wel? Harddisk controllers hebben vaak nog een eigen bios. Even opletten wat je allemaal in de bootschermen ziet.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.