Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Opeens processor trager

6 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een AMD Atlon 2600+ met normaal een processorsnelheid van 2,1 ghz. Nu ik de computer opstart zie ik dat mijn processor een snelheid heeft van 1,25 Ghz terwjl ik niets in de bios heb veranderd of iets dergelijks. Weet iemand misschien wat de oorzaak hiervan kan zijn? (P.s ik heb een nieuwe LCD monitor aangesloten maar ik neem aan dit geen oorzaak kan zijn) Gr. Z.
  • Ik weet niet of AMD (fabrikant van je processor) een automatische overclocking ondersteund (dit is een techniek die de processor hoger instelt als deze de kracht nodig heeft, want dan heeft ie een lager energie gebruik en gaat langer mee)? Als dat zo is, kan het zijn dat, dat hoort. Nog wat vragen van mijn kant: Waar zie je dat je processor maar 1,25ghz heeft? Al in Windows XP of daarvoor (of vista! :-? ) Heb je al eens in de BIOS (basic input output system) gekeken? Dit doe je door DEL of een andere toets (wordt meestal weergegeven als je de pc nét opstart) in te drukken, let wel op dat je voorzichtig moet zijn, ga bijvoorbeeld niet rommelen met voltages (kan erg negatief uitpakken!)
  • Kijk eens in je BIOS of de multiplier niet verkeerd is geschoten. Je multiplier hoort 12,5 te zijn, je Front side bus 166. Die waarden vindt je meestal in het tweede tabblad van je BIOS.
  • bedankt voor je reactie, Ik heb wel in mijn bios gekeken en zag dat bij processor ratio optie ''auto'' was ingesteld. Nadere opties waren x1, x2, x3 ofziets. Misschien dat je dit bedoelt? Het feit dat hij maar 1,25 Ghz heeft zie ik staan als windows xp wordt opgestart, als het beeld nog zwart is en alles detecteert (cdrom etc). Daarnaast is het ook af te leiden als ik naar start--) instellingen--) configuratiescherm--) systeem ga en dan bij kloksnelheid. Gr. Z.
  • Kijk eens in je BIOS of de multiplier niet verkeerd is geschoten. Je multiplier hoort 12,5 te zijn, je Front side bus 166. Die waarden vindt je meestal in het tweede tabblad van je BIOS. Onder welke tab is dat precies?
  • De AMD Atlon 2600+ is er in drie uitvoeringen . Thoroughbred-B AXDA2600DKV3C 16x133MHz= 2133 MHz 256kb cache . Thoroughbred-B AXDA2600DKV3D 12.5x166 MHz = 2083 MHz 256kb cache Barton Core AXDA2600DKV4D 11.5x166MHz= 1917MHz 512kb cache

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.