Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

cpu temperatuur

None
14 antwoorden
 • Ik heb pas speedfan geïnstaleerd en hij geeft heel wat temperaturen weer:

  Temp1: 45°c (ik denk dat dit de case is)
  Temp2: 88°c (ik denk cpu)
  Temp3: 128° (geen idee welke dit is)
  en nog een hoop maar die lijken me min of meer in orde.

  Maar zijn die laatste 2 niet véél te hoog voor een intel cpu?
 • Download Core Temp eens: http://www.alcpu.com/CoreTemp/

  Is iets betrouwbaarder, vind ik zelf.
 • hij wil niet open.

  Maar in de read me staat :"-Pentium 4/D CPUs ARE NOT SUPPORTED!-"
  En ik heb een pentium 4
 • Speedfan is op veel moederborden een ongeleid projektiel. Die 128 graadjes is een veel voorkomende spookwaarde. En 88 voor je CPU klopt ook niet: dan ga je heel snel brandlucht ruiken.

  Kijk eens met Everest welke temperatuursensors op jouw bordje worden herkend. In Everest: moederbord > sensors.
 • ik had eerst motherbord monitor gebruikt en die gaf ook 76° ofzo en na het gamen 85°
 • Ik heb Speedfan, Everest en PC Probe 2.

  Alle3 geven ze bij mij dezelfde waardes aan dus ik denk dat ook speedfan wel degelijk in elkaar steekt.

  Maar voor je CPU temp kan je ook zien in je BIOS, ik zou daar eens gaan kijken wat die daar aangeeft en als die ook in de BIOS aangeeft dat je CPU 88 graden is dan zou ik je PC eens open trekken want dan klopt er iets niet want 88 graden is ver over de limiet.
 • everest en speedfan geven dezelfde waarde. Ik ben juist even weggeweest en nu is de temp terug gezakt naar 74° maar dat is volgens mij nog te hoog.

  Maar ik heb al geprobeerd in het BIOS te gaan maar ik vind de sneltoets niet.(ik heb een medion pc met phoenix award BIOS)
 • dit kan natuurlijk ook .
  88 graden Fahrenheit is namelijk 31 graden Celsius,
 • Ja maar hij geeft duidelijk "CPU 84 °C (183 °F)".

  Ik heb onderstussen toch de sneltoels voor het BIOS gevonden (DEL). Maar daar vind ik niks terug over temperaturen
 • Meestal staat er in de BIOS bij 'Advanced' een kopje met 'Hardware Monitor' daar moet die normaal gesproken onder zitten.

  Even alles langslopen.

  Maar als je Everest geprobeert heb staat daar toch welke waardes de temperaturen van de CPU en System zijn? Dus dan weet je meteen welke waarde wat is.
 • ok maar is er een mogelijkheid om de cpu te koelen zonder te veel kosten te doen, ik ben nog maar 14 ik heb geen zin om er al mijn nieuwjaarsgeld aan uit te geven. :?

  Kan ik zelf geen koeling in een knutselen en zo ja hoe? Ik heb op youtube een filmpje gezien waar ze dit doen met stickstof maar ik heb geen zin om hier mee te gaan knoeien.
 • [quote:d1bb5403c9="jujul"]ok maar is er een mogelijkheid om de cpu te koelen zonder te veel kosten te doen, ik ben nog maar 14 ik heb geen zin om er al mijn nieuwjaarsgeld aan uit te geven. :?

  Kan ik zelf geen koeling in een knutselen en zo ja hoe? Ik heb op youtube een filmpje gezien waar ze dit doen met stickstof maar ik heb geen zin om hier mee te gaan knoeien.[/quote:d1bb5403c9] minder vuurwerk :lol: kopen in vervolg :lol: .
  zet een paneel van je kast open en kijk of dan de temp zakt .
 • Als het al een ouder systeem is kan het zijn dat stof de koeling tegenwerkt, stof verwijderen is dan dus een stap in de goede richting.


  Een nieuw koeler hoef ook niet de wereld te kosten, voor 20 euro heb je wel een degelijke koeler.

  Zorg er dan wel voor dat je de oude koelpasta weghaald en nieuwe koelpasta aanbrangt als je je koeler vervangt.
 • Op de processor zit doorgaans een koelblokje met ventilator. De laatste hoort onbelemmerd te draaien.
  Voel ook eens of het koelblok wel warm is. Is het koud dan wijst dat op een slecht contact met de processor. Dan het koelblok loshalen (eerst nagaan hoe dat moet, anders breek je gemakkelijk iets af en ben je verder van huis). Oude koelpasta verwijder je met een doekje met wat wasbenzine.
  Je hebt een tubetje met nieuwe koelpasta nodig dat je kunt krijgen in computeronderdelenzaken. Een heel klein beetje pasta op de processor (de grootte van een rijstkorrel) en dat verdelen met bv. de kant van een creditcard (als een plamuurmes).
  Dan zou de temperatuur moeten zakken. Wat voor type Pentium 4 heb je? Vooral de snellere types kunnen nogal warm worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.