Vraag & Antwoord

5 antwoorden
  • Ik wil mijn pc in 2 delen kopen.. Binnenkort komen de kast, voeding, hdd enz... en daarna wil ik kijken naar de rest. Ik heb bij alternate gekeken en ik kwam uit op dit systeem: Club 3D Radeon HD3870 Intel® Core™ 2 Quad Q6600 Asus P5E64 WS Professional ( nog niet zeker ) Ik wil wel DDR3 geheugen omdat ik niet over 2 jaar een ander moederbord moet kopen.. Nu is mijn vraag, heb ik genoeg aan geheugen wat loopt op 1033Mhz, of raden jullie mij gelijk aan om naar 1333 of 1600 te kijken.. Ik kan voor de prijs 4Gb 1033 of 2Gb 1600 kopen dus dit is nogal een verschil :) Ik wil mijn processor overclocken naar zoon 3Ghz op 1333Mhz maar dit lijkt me al ruim voldoende :) Alvast bedankt
  • Je MOET over 2 jaar helemaal geen nieuw moederbord kopen, is dat een nieuwe wet? :P DDR3 presteert momenteel hetzelfde en soms minder dan DDR 2, en een beetje goede DDR2 is ook wel op 1333 te krijgen met het juiste mobo erbij, maar het prijsverschil is onevenredig. En waarom 4 gig.? wordt niet eens gebruikt, zelfs als je het wisselbestand uit zet niet. Alleen XP 64, Vista 64 en Windows 2003 64 server kan er gebruik van maken. Hoe sneller het geheugen loopt, hoe sneller het systeem. En synschroon loopt het vaak het snelst. Bespaar je nu op het geheugen, pot dat op en steek het over 2 jaar in een nieuw spulletje.
  • Oke, dankt
  • Dat moederbord zou ik ook nog maar eens overwegen. Je kunt voor 100 euro een goed P35 bord kopen, dus zou ik zelft nooit 230 euro uitgeven aan een marginaal betere X38 plank. Verder is het maar de vraag of de keus voor een Q6600 wel zo zinvol is, als je hoofdzakelijk gaat gamen. Hou het geld gewoon in je zak, dan kun je nog makkelijk een keer upgraden, mocht dat interessant worden.
  • 4 Gb is inderdaad wat veel, maar 2 GB is soms te weinig in vista. Als je hem tot 3ghz wil overklokken dan heb je dat snelle geheugen niet nodig. Als hij 3 jaar met zijn pc wilt doen dan is quadcore toch wel handig.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.