Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Dual Core of Single Core, wat is sneller ?

None
27 antwoorden
 • Hallo,

  Wat is sneller:
  een Intel Core Duo T2310 - 1460 mhz - 1mb l2 cache.
  of
  een Turion 64 Mobile MK-36 - 2000 mhz - 0,5 mb l2 cache.

  alvast bedankt!
 • Dual core. 2x 1460 = 2920 mhz
 • [quote:2c56ef8ac7="Soldier|"]Dual core. 2x 1460 = 2920 mhz[/quote:2c56ef8ac7]

  Tuurlijk niet, 2 auto's die naast elkaar honderd rijden, rijden ook samen geen 200. :?
 • Ja en zo makkelijk gaat dat dus niet ;) Sowieso heeft een dualcore geen 100% rendement, dus die is niet 2x zo snel. Daarnaast hangt het ook nog er vanaf of de gebruikte toepassing de 2 cores goed kan benutten, wat vaak niet het geval is.

  En dan per core gezien is er ook nog verschil tussen, de ene processorcore op 2 GHz is niet perse even snel als een andere op 2 GHz, dat is oa afhankelijk van het ontwerp.

  Neemt niet weg dat ik van deze 2 idd voor de Core 2 Duo zou gaan.
 • [quote:0b59f7c4a9="Soldier|"]Dual core. 2x 1460 = 2920 mhz[/quote:0b59f7c4a9] erg leuk :lol: :lol: .
  sorry hoor
 • je zal waarschijnlijk wel beter uitkomen met dual. maar dat is alleen vanuit mijn ervaringen gesproken.
 • bedankt voor jullie reacties. Ik ga de processor voornamelijk gebruiken om te gamen/internetten. Ik neem aan dat dit beter gaat op de dual core?

  De AMD ondersteunt ook HyperTransport, wat houd dit in??
 • [quote:f4425f6e78="cybot12999"]bedankt voor jullie reacties. Ik ga de laptop voornamelijk gebruiken om te gamen/internetten. Ik neem aan dat dit beter gaat op de dual core?[/quote:f4425f6e78]Bij de meeste games en zeker bij internetten is een single core cpu net zosnel.[quote:f4425f6e78="cybot12999"]De AMD ondersteunt ook HyperTransport, wat houd dit in??[/quote:f4425f6e78]Dat is de verbinding tussen de processor en het chipset.
 • [quote:3a07257f1b="ArneLH"]Bij de meeste games en zeker bij internetten is een single core cpu net zosnel.[/quote:3a07257f1b]

  Nog wel maar veranderd snel natuurlijk !
  cod4 draait bv op bij mij op bijde cores
  command and conquer daar integen nog op 1 maar is al wat ouder spel.
  de toekomste games zullen steeds vaker meerdere core.s kunnen gebruiken. je moet je de vraag stellen of je je hier op wil voorbereiden zeg maar.
 • ik ga denk ik toch maar voor de dual core. Allemaal bedankt! :)
 • [quote:692f28c56e="Comp-Freak"]Ja en zo makkelijk gaat dat dus niet ;) Sowieso heeft een dualcore geen 100% rendement, dus die is niet 2x zo snel. Daarnaast hangt het ook nog er vanaf of de gebruikte toepassing de 2 cores goed kan benutten, wat vaak niet het geval is.

  En dan per core gezien is er ook nog verschil tussen, de ene processorcore op 2 GHz is niet perse even snel als een andere op 2 GHz, dat is oa afhankelijk van het ontwerp.

  Neemt niet weg dat ik van deze 2 idd voor de Core 2 Duo zou gaan.[/quote:692f28c56e]
  Hoezo niet… dankzij het hyperthreaden van pentium 4 is er erg veel software die 2 cores ondersteund tegenwoordig. World of warcraft bijvoorbeeld om maar iets te noemen. Deze game verdeelt keurig de workload over mijn 2 cores.

  Maar als je wilt gamen neem dan een andere cpu… bijv een e6750.
 • [quote:021fb1cc9b="dave200sx"]de toekomste games zullen steeds vaker meerdere core.s kunnen gebruiken. je moet je de vraag stellen of je je hier op wil voorbereiden zeg maar.[/quote:021fb1cc9b]
  Als je je op toekomstige games wilt voorbereiden moet je in elk geval géen laptop nemen, en al helemaal geen laptops met dergelijk trage CPU's als waar cybot12999 naar vraagt - die zijn 99% zeker ook beperkt voor games door geïntegreerde video.

  Persoonlijk zou ik voor de goedkoopste van de twee gaan.
 • Nou, een echte ''hardcore gamer'' ben ik niet hoor :D . Ik heb wel genoeg aan C&C Renegade 8) . De goedkoopste is dus de Dual Core, net besteld.
 • [quote:c57126eb93="sdk"]Hoezo niet… dankzij het hyperthreaden van pentium 4 is er erg veel software die 2 cores ondersteund tegenwoordig. World of warcraft bijvoorbeeld om maar iets te noemen. Deze game verdeelt keurig de workload over mijn 2 cores.[/quote:c57126eb93]Intels core architectuur en de AMD processoren doen niet aan Hyperthreading. En daarnaast bied hypertreading alleen wat voordeel bij veel lichte procesjes naast elkaar, door het potentieel van de cpu dan wat beter te benutten.
  Een Dual core cpu heeft echt 2 rekencores, dus ff heel kort door de bocht 2x zoveel rekenkracht. Een hyperthreading cpu (gaan we in princiepe van 1 core uit) heeft maar 1 core, dus ook maar 1x de rekenkracht. Doordat de software _denkt_ dat er 2 zijn, kan onder de motorkap de workload wat beter verdeeld worden.
 • [quote:91a2765927="Comp-Freak"][quote:91a2765927="sdk"]Hoezo niet… dankzij het hyperthreaden van pentium 4 is er erg veel software die 2 cores ondersteund tegenwoordig. World of warcraft bijvoorbeeld om maar iets te noemen. Deze game verdeelt keurig de workload over mijn 2 cores.[/quote:91a2765927]Intels core architectuur en de AMD processoren doen niet aan Hyperthreading. En daarnaast bied hypertreading alleen wat voordeel bij veel lichte procesjes naast elkaar, door het potentieel van de cpu dan wat beter te benutten.
  Een Dual core cpu heeft echt 2 rekencores, dus ff heel kort door de bocht 2x zoveel rekenkracht. Een hyperthreading cpu (gaan we in princiepe van 1 core uit) heeft maar 1 core, dus ook maar 1x de rekenkracht. Doordat de software _denkt_ dat er 2 zijn, kan onder de motorkap de workload wat beter verdeeld worden.[/quote:91a2765927]
  Je snapt niet wat ik bedoel;). Mijn punt is dat het idee van 2 cores al een hele tijd bestaat, namelijk sinds de pentium 4. Toen waren het echter nog virtuele cores. Dit alles was natuurlijk slechts voorbereiding op de echte 2 cores… doordat software dus al jaren lang is gewend aan het idee van 2 threads gebruiken kom je nu heel veel software tegen die (overwachts) zijn load kan spreiden over 2 cores.
 • Je hoort mij ook niet zeggen dat er nog geen software is die er baat bij heeft, maar zelfs met software die wel 2 cores benut, haal je (afhankelijk van de toepassing) lang geen 100% rendement uit die 2e core. Daarom valt dus de kloksnelheid niet zomaar op te tellen, dat was wat ik bedoelde :)

  Overigens weet ik niet of hyperthreading al wel zoveel invloed heeft gehad op de softwareontwikkeling, maar hoe dan ook weten tegenwoordig steeds meer programma's van meerdere cores gebruik te maken. Neemt niet weg dat er ook nog zat programma's zijn die dat niet doen ;)
 • [quote:c1e7815495="sdk"]doordat software dus al jaren lang is gewend aan het idee van 2 threads gebruiken kom je nu heel veel software tegen die (overwachts) zijn load kan spreiden over 2 cores.[/quote:c1e7815495]
  Was het maar waar. Multi-threaded programmeren is veel moeilijker dan single-threaded, wat de opkomst van multi-threaded software enorm vertraagd heeft en dat nog steeds doet. Van de software die "officieel" wel multi-threaded is moet je je bovendien afvragen in hoeverre dat daadwerkelijk de prestaties ten goede komt of dat het slechts een checkbox feature is. 5 á 10% prestatiewinst van een tweede core is niet uitzonderlijk laag, maar behalve in naam is dat natuurlijk geen echte dual core ondersteuning.
 • Het gaat dus om devolgende laptop: Asus X51RL-AP012C, NL. Is het mogelijk om hem over te clocken naar 1.6 ghz? Of is het "Dual Core, Dubbele hitte? :wink:
 • Een laptop overklokken lijkt me niet zo'n goed idee. Bovendien is het wss niet eenvoudig.
 • [quote:0c61df62dd="ArneLH"]Een laptop overklokken lijkt me niet zo'n goed idee. Bovendien is het wss niet eenvoudig.[/quote:0c61df62dd]
  Maar 140 mhz overclocken, zorgt dat al voor problemen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.