Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Dell Moederbord Dimension 8300

None
9 antwoorden
 • Ik heb een vraag die hopelijk door iemand hier van het forum beantwoord kan worden.

  Ik ben in bezit van een dell dimension 8300 en het probleem is dat ik tijdens het opstarten "keybord failure" krijg tijdens het booten. Meestal is dit een probleem van het keyboard maar na 3 verschillende (nieuwe) keyboards geprobeerd te hebben bleef hij deze melding geven. Ook zijn er tijdens het booten piepjes te horen een stuk of 13.
  Ik gebruik de ps/2 poort voor het keyboard.

  Ik heb ook ipv een ps/2 een usb toetsenbord gebruik maar dan krijg ik blauwe schermen. Ik heb de diagnostics van dell tijdens het booten gebruikt en die geeft aan "stuck keys error" dit bij alle toetsenborden.

  Ik ga ervanuit dat het moederbord stuk is. Maar nu de vraag…welk moederbord zit in de dell dimension. Op internet kom ik drie types tegen W2562 de M2035 en nog een nummer met een G

  De hamvraag is ….weten jullie hoe ik erachter kan komen welk moederbord ikmoet kopen?

  elke reactie is welkom

  alvast bedankt
  Ronald
 • als je zowel een ps2 als een usb aansluiting hebt op die pc .
  dan kan je elk TB kopen .
 • Ik heb een usb toetsenbord geprobeerd, maar daar krijg ik constant blauwe schermen. Er wordt telkens een key-stroke geregiseerd zonder dat er op de keyboard wordt gebruikt
 • heb je op de site van dell gekeken? Waarscjhijnlijk (hopelijk) staat er daar wat je moet doen.
 • Ik heb overal al gekeken en ook Dell gebeld.

  Bij Dell kun je ook geen moederbord bestellen. Je kan alleen de computer brengen en aanbieden ter reparatie. Dat zou neerkomen rond de 300 euro. Voor een systeem uit 2003/2004 is dit toch wel aan de dure kant.

  Het nadeel van een Dell toetsenbord is dat hij andere afwijkende afmetingen heeft tov standaard moederbord. Dus bezint eer gij begint als je een Dell koopt! Zodra het lekker werkt..geen probleem maar je moet er geen problemen mee krijgen. Dan staan de Dell klantservice direct klaar om je ff een pootje uit te draaien.

  >> ff off topic maar wel leuk om te vermelden
  Van dit systeem ging ook na 3 jaar en twee maanden mijn videokaart stuk. Helaas, maar drie jaar garantie.. shit happens kan Dell niets aan doen. Ik belde dell op en ze hadden nog een video kaart liggen en zeiden dat ze wel een speciale aanbieding er van konden maken (ATI Radion 9800). Die kaart kon ik kon ik kopen voor 280 euro! Een oude kaart die in de winkel voor 80/90 euro tekoop is. Een echte speciale Dell aanbieding! Dat hebben we dus maar niet gedaan. Lang leve internet shops
  <<

  Maar goed …ik heb met Dell in Amerika gebeld en daar heb ik dus eindelijk antwoord op mijn vraag gekregen.

  De moederborden voor de dimension W2562, M2035 en G0728 zijn dezelfde moederborden met dezelfde specificaties. De man van de technical service wist niet waarom deze verschillende types er waren maar dacht dat het kwam doordat bepaalde series uit andere fabrieken zouden komen. Maar goed nu op internet in Amerika een nieuw moederbord besteld 60 dollar dus voor een kleine 50 euro ben ik weer geholpen!
 • 1.misschien stom … maar heb je al een van de voorste usb poorten geprobeerd… dat werkte namelijk wèl voor mijn (in australie wonende !) zwager .. die had ook problemen met zijn toetsenbord… (Heeft ook een 8300)
  2. staat ie nog wel aan in de bios?
  3. en kunt niet elk moederbord kopen… de aansluitingen aan de achterkant zitten anders !!
 • Bedankt voor de tip Outlaw!

  De moederborden zijn inderdaad niet hetzelde. Ben ik toch weer gefopt door de Dell Customer service. In de W2562 zitten ingangen voor de geluidskaard, in de M2035 niet. van de G0728 kan ik helemaal niets vinden. :(

  Dit zuigt! Nu dan toch maar het oude moederbord aan nog grondigere inspectie onderwerpen! Er zal toch wel ergens het typenummer te zien zijn.
 • misschien is het een tip om met een goedkope kast (standaard b.v. ms-tech voor 35 euro of een goedkope a-open kast) én een standaard moederbord waar de rest van jouw dell onderdelen wèl op past te kopen dat moet toch kunnen voor totaal ong 70 a 80 euro?…..
  dan ben je in de toekomst ook niet meer afhankelijk van dell….
 • Dat is een zeer goede tip outlaw. Ik ga inderdaad op zoek naar een nieuwe kast met voeding. Wellicht is dat goedkoper dan de hele wereld afstruinen voor een dell moederbord.

  Iig bedankt voor je reactie en tips

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.