Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nieuw pc, definitief

28 antwoorden
 • Hey, (ja dit is egt de laatste keer vanDread xD) dit is de pc die ik van plan ben te bestellen zo snel als de E8400 uit is [URL=http://imageshack.us][img:0fb3a8b27e]http://img229.imageshack.us/img229/7483/pcdefdefwb6.png[/img:0fb3a8b27e][/URL] het laatste wat ik me afvroeg is hoe belangrijk de latency van geheugen is, kingston is gewoon prima geheugen toch? ik kan nog 100 euro van deze pc af snoepen als ik een HD3870 neem, een 6000+ en een andere mobo, maar is dit het waard als ik er nog een tot anderhalf jaar mee vooruit moet? andere op of aanmerkingen zijn natuurlijke welkom gr, Flawless
 • Kingston is de hema onder de geheugens, alhoewel ze ook wel sneller geheugen hebben. Verder zou je de 8800gt kunnen verwisselen met een 3870, 't verschil is toch niet zo groot in prestatie. Een 6000+ nemen zou ik graag aanraden (pro-AMD), maar wat prestatie betreft, ligt die ver achter op de nieuwste intel cpu's. Als moederbord is de Gigabyte P35C-DS3R een aanrader omdat hij ook DDR3 sloten bevat (net zoals de Asus p5kc). Verder zou ik de 64bit versie van Vista nemen, in geval van geheugenupgrades. De kast kun je nemen als je `m mooi vind, maar verder zie ik niet in waarom je die kast zou nemen met die prijs, terwijl je makkelijk andere kasten kunt nemen met een zelfgekozen voeding. Mssn is de Sonata III in dit geval een betere keuze? Ik weet niet hoe de WD schijf het doet, maar Samsung Spinpoint T166 of Seagate 7200.10 (evt. 7200.11) zijn stille schijven en de snelste in hun range.
 • Hey, dankje voor je reactie. moet nu snel weg maar wou alleen ff reageren op de kast. Ik vindt de sonata III namelijk oer en oer lelijk en deze kast is stil en heeft een geweldige voeding. zal snel uitgebreider reacheren Flawless
 • wat Species8472 al zegt ik zou ook voor een Samsung Spinpoint gaan kast + voeding zou ik de volgende nemen: kast: [url=http://www.azerty.nl/producten/product_detail/?ID=25299]GigaByte Poseidon[/url] of kast: [url=http://www.azerty.nl/producten/product_detail/51/8807/centurion-534.html]Cooler Master Centurion 534 [/url] voeding: [url=http://www.azerty.nl/producten/product_detail/52/35577/real-powerpro-modular.html]Cooler Master Real PowerPro Modular,520Watt, Retail[/url] of voeding:[url=http://www.azerty.nl/producten/product_detail/?ID=53576] Corsair CMPSU-550VX,550Watt, Retail [/url] daarnaast is wat Species aanraad over Windows Vista en moederbord ook wel een goed idee
 • De sonata die je kiest, heeft praktisch dezelfde vormgeving, als de veel goedkopere nsk serie. Je zou een nsk6580 kunnen nemen, of een nsk6000 met een corsair 450 of 550W voeding. Volgens mij moet je er een vergrootglas bij hebben, om het verschil te zien.
 • De NSK serie heeft niet de piano lak die mij zo aanspreekt en is bovendien ook flink luidruchtig, de sonata heeft geluidsdempende zijpanelen en een fluisterstille voeding. Ik vindt het wel prettig als mijn computer dusdanig stil is dat ik hem s'avonds aan kan laten staan. De spinpoint lijkt me inderdaad een goed idee, kost maar een euro meer en komt beter uit de reviews. Over vista 64-bit zat ik indd ook al te denken maar ik hoor dat de compaliteit met veel progamma's/games erg slecht is? Als ik bijvoorbeeld een centurion 5 neem met de 520 voeding (corsair) en de luidruchtige standaard fans verplaats met stille dan komt hij een 10tje duurder uit, zelfde verhaal met als ik de ander twee genoemde kasten stil wil maken. Toch bedankt voor het advies, maar ik zie niet egt een veel betere/stillere kast. De voeding is misschien wat overdreven in de sonata aangezien ik die toch niet volledig ga benutten, maar hij is wel lekker stil. Nog even over het geheugen, kan ik dan bijvoorbeeld beter teamelite geheugen nemen? Het handige van kingston vondt ik dat ik er altijd een setje bij kon kopen, omdat het overal goedkoop verkrijgbaar is
 • Of je nou kingston of teamlite neemt, maakt niet zoveel uit. Mocht je duurder geheugen willen, dan moet PC8500 met CL5 of PC6400 met CL4 zoeken. De Corsair 520watt is erg duur, dan kun je bijv. beter de 550 of 450w versie nemen. Vista 32bit of 64bit maakt weinig uit, in the long run 64bit is beter.
 • hmmz ik denk dat ik gewoon bij de sonata kast blijf, misschien een centurion ik moet nog even nadenken. Dan ga ik hem volgende week bestellen, vinden jullie de rest van de set-up wel goed (zie beneden?) [URL=http://imageshack.us][img:920120996a]http://img218.imageshack.us/img218/4777/systeemfinalorderev3.png[/img:920120996a][/URL]
 • ik zou zelf gaan voor 4 gb ram geheugen vooral omdat je windows vista gaat draaien, en die houd wel van geheugen :lol: je zou misschien dit geheugen kunnen nemen: [url=http://www.azerty.nl/producten/product_detail/174/34579/f2-6400cl5d-4gbpq.html]klik[/url] ben je misschien 3 of 4 tientjes duurder uit maar ik weet zeker dat je er meer plezier van zal hebben verder is het wel een mooie opstelling, al zou ik de kast zelf niet nemen maar dat is persoonlijk (vind het namelijk een lelijke kast)
 • Hey, bedankt voor je reactie. Ik hou het nu maar bij 2gb denk ik, want dat zal al meer dan genoeg zijn. Later koop ik er wel weer een setje bij :)
 • [quote:1c46ce76b2="Flawless"]Hey, bedankt voor je reactie. Ik hou het nu maar bij 2gb denk ik, want dat zal al meer dan genoeg zijn. Later koop ik er wel weer een setje bij :)[/quote:1c46ce76b2] 2 GB genoeg voor Vista 64-bit? Vergeet dat maar. Prik er nog maar 2 GB bij in. Er is trouwens niks mee met dat Kingston geheugen. Ik heb er zelf ook 2 van die setjes in.
 • Zonde van die kast. 2x2GB is niet zo duur, aangezien je direct Vista 64bit koopt, kun je beter gelijk 4gb kopen.
 • is 2gb niet genoeg om vista te draaien? ik ben nu eindelijk tevreden met de prijs, heb geen zin om weer een paar tientjes meer uit te geven eerlijk gezegd. Zit al egt op me max en wil graag alles zou houden, dus draait hij niet goed genoeg met 2gb?
 • [quote:566e2d1bbb="Species8472"]Zonde van die kast. 2x2GB is niet zo duur, aangezien je direct Vista 64bit koopt, kun je beter gelijk 4gb kopen.[/quote:566e2d1bbb] Heb jij of iemand anders wellicht harde cijfers over het geheugenverbruik van Vista bij games? Kan zelf niets vinden helaas. Wel kan ik dit vinden: http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=2917&p=3 [quote:566e2d1bbb]If your memory usage under XP kept you just under needing more than 2GB, you'll need 2GB with Vista. We took two identical installs, one with Windows XP and one with Vista, both equipped with 2GB of memory and ran the following scenario on them: We opened 104 images in Adobe Photoshop CS3 from our recent trip to Las Vegas for CES 2007; with all 104 images opened and loaded, we then timed how long it would take for Microsoft Word to start. [i:566e2d1bbb]In Windows XP, despite some swapping, Microsoft Word 2007 started in just under 8 seconds. On our Vista test bed, starting Word took almost 20 seconds due to constant paging to disk.[/i:566e2d1bbb] The only difference? Vista's heightened memory requirements took a stressful situation that worked reasonably well under XP and made it far more painful with the same amount of memory. [i:566e2d1bbb]We then upgraded the Vista machine to 3GB and ran the test again; thanks to faster application load times and intelligent prefetching, Word started in 1.31 seconds. [/i:566e2d1bbb]If you thought that 2GB was the sweet spot for Windows XP, chances are 3GB will be the new minimum for you under Vista. Thus far all we've talked about, at a high level at least, are static memory requirements and how they are impacted by Vista. Vista uses more memory and in turn, you'll need a bit more memory to get a similar experience to what you had under XP. With SuperFetch however, Vista can actually significantly improve your system's performance if you throw more memory at it.[/quote:566e2d1bbb]
 • Ah dat had ik nodig, harstikke bedankt! 3gb kingston geheugen is 20euro goedkoper en dan zit ik precies op me budget: 900e. Ik denk dat ik dit neem, harstikke bedankt :) Nog even over de kast, wat is er nou precies mis mee ? het is tog gewoon een prima stille kast met een mooie voeding, of heb ik dat verkeerd?
 • Ik twijfel of ik nou wel egt 64-bit moet nemen. Ik hoor veel over incompilateit en driver problemen. 2gb ram is nog meer dan genoeg voor huidige games, maar ik wil tegelijkertijd ook future-proof zijn. Wat raden jullie aan?
 • 64 bit versie is mij afgeraden op dit forum... zelf twijfel ik nog over heel vista... ik denk dat ik het maar lekker bij xp hou...
 • Ik wil wel graag vista nemen, denk dat ik voor 64-bit ga. Misschien minder compitabel maar anders moet ik nu 32-bit nemen en dan aant eind van het jaar als ik 4gb wil 64-bit nemen. kdenk dat ik gwewoon 64 neem met 3gb geheugen :)
 • Okey, op aanwijzen van Vandread weer terug op deze pagina, waarvan ik hoop dat iemand hem leest :). Er is ondertussen dus een kleine weiziging in mijn plannen, ten eerste ben ik van plan de corsair 450watt voeding samen met een centurion 5 kast te bestellen ipv de sonata, en ook ben ik van plan om ongeveer de helft van me pc bij 4launch te bestellen, aangezien dit zo'n 30 euro schilt en ik alles dan warschijnlijk ook eerder binnen heb. Nu vroeg ik me nog 2 dingen af: Ten eerste of deze twee geheugens (OCZ OCZ2P800R22GK en OCZ OCZ2P8001G) wel samen kunnen werken, en of mijn moederboord (Gigabyte P35C-DS3R) deze drie reepjes wel ondersteund, aangezien deze niet op de memory support list staat?
 • Dat ze niet op de lijst staan, betekent niet dat ze niet werken. Je zit overigens niet aan ocz vast, je kunt ook een type kiezen, wat wel op de lijst staat.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.