Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

help, moederbord problemen.. ga de uitdaging aan!

6 antwoorden
  • hoi, ik heb in 2003/2004 een dell dimension 8300 gekocht met de volgende specs: 2,4 Ghz P4 | 2x256 MB PC3200 400 Mhz | 120 GB Hitachi(?) HDD | 64 MB Nvidia mx420 | Creative Live! 5.1 | DVD-speler | CD/RW-brander | telefoon modem. omdat dit nu, jaaaren verder, allemaal veelste oud en traag is, ben ik aan het upgraden gegaan. 2,8 Ghz P4 | 2x1024 MB PC3200 400 Mhz | 120 GB Hitachi (?) + 80 GB Maxtor | Asus 9800 PRO 256 MB | de rest idem. bovendien heb ik een nieuwe voeding (350 ipv 250) erin gezet. MAAR. mijn systeem wilde niet meer booten (windows xp). dat hield in: ik zette de pc aan, hij deed paar seconden alsof hij ging opstarten (haalde de bios niet, scherm reageerde ook niet, maar je hoorde hem hard razen) en vervolgens ging hij in een heeel laag energie/koel-niveau. dit zou hij oneindig blijven doen, als ik niet de computer (dmv startknop inhouden) weer uitschakelde en weer inschakelde. in dit geval bootte hij zonder probleem of foutmelding! er moesten echter wel minstens 10 minuten zitten tussen de eerste (niet-werkende) en tweede (wel-werkende) boot, anders wilde hij nog wel eens het eerste mankement herhalen. ik heb hiermee leren leven, met wat stress etc. MAAR. toen heb ik windows vista geinstalleerd op mijn 120 GB harddisc, deed het een tijdje prima (wat heet, met dit zelfde 1e en 2e boot idee) maar nu wil hij hoe dan ook niet meer booten! (aan/uit-zetten helpt niet, harde schijf/dvd/cd-brander los helpt niet) als ik hem 'normaal' probeer te booten blijft mijn Maxtor harddisc heel hard iedere seconde 'aanzetten' (alsof ie even heel hard moet werken) en vervolgens weer helemaal stil. mijn dvd-speler en cd-brander beginnen ook als een dolle te lezen.. (op niet aanwezige cd/dvd's) achter op mijn moederbord zitten 4 LEDjes die oranje/groen kunnen zijn. (ze zijn gelabeld: A B C D) mij lijkt oranje niet goed en groen wel.. nou is het zo dat ze alle een aantal keren knipperen en vervolgens zo blijven staan: A - blijft knipperen tussen oranje/groen B - oranje C - groen D - groen wie oh wie weet raad? ik word helemaal gek, net als jullie waarschijnlijk na dit lange saaie verhaal.. ik hoop op een informatieve reactie. alvast ontzettend bedankt voor de moeite! asphyxia
  • in de handleiding kun je de betekenis van de kleuren vinden. Wat is daar het resultaat van?
  • Ik heb ook een Dimension 8300 uit die tijd en heb ook e.e.a. geupgrade waarbij het Mobo van Dell heel erg kieskeurig bleek met het geheugen. Daarom mijn vraag; heb je wel het juiste type geheugen gebruikt? Begin eens met het geheugen te testen d.m.v. een boot Cd met memtest86 : [url]http://www.memtest86.com/[/url] Wat je ook kan proberen is de oude voeding terug zetten, want ik draai nog steeds probleemloos met die 250W voeding icm 2 hardeschijven en een Gforce 6600 256 MB videokaart. Verder heb je nog de optie om m.b.v. bijv. een Linux live CD te kijken of het niet aan Windows zelf ligt. Zelf gebruik ik Knoppix 4.0 of Ubuntu 7.10. Als hij hiermee wel goed opstart moet je het euvel in Windows zoeken. Nog een laatste tip, download de laaste BIOS versie van de support site van Dell. Welke versie gebruik je nu ?
  • hee. alvast bedankt voor de reacties! ik heb gister mijn BIOS gereset, versie A01? zou dat kunnen? het probleem is alles behalve verholpen, maar wel iets simpeler geworden: mijn gehele pc start niet meer op, behalve als ik mijn 9800 PRO eruithaal. de lampjes op de achterkant branden dan oranje oranje groen groen, wat volgens dell betekent 'Memory modules are detected, but a memory failure has occurred.' wat dus inderdaad in de richting gaat van het verkeerde geupgrade geheugen.. bovendien krijg ik een beepcode met eenzelfde foutmelding. met mijn 9800 PRO er wél in, start hij helemaal niet meer op, alleen de powerled (aan de voorkant) gaat oranje knipperen.. zonder 9800 PRO erin lijkt hij (behalve de foute led- en beepcodes) normaal te starten, althans, alles maakt zo zijn vertrouwde geluidjes.. zou het probleem dan toch zitten in de trots (ofja.. in mijn ogen hè) namelijk de 9800 PRO? of in het geheugen? en wat betreft die bootcd's.. dat moet zonder beeld dus ook niet lukken denkik... ik heb trouwens nooit echt iets handmatig in de bios veranderd, ook niet bij het veranderen van videokaart/geheugen.. nooit geupdate etc. zou daar ook een probleem kunnen zitten? en hoe kan ik mijn bios, met mijn pc in deze staat, updaten? danku, asphyxia.
  • Hoi, Mijn 9800 Pro was ook stuk gegaan en heb sinds dien verschillende andere AGP kaarten erin gehad. Grote kans dat jou videokaart ook de geest heeft gegeven. Heb je niet een andere AGP kaart? Ze zijn nieuw niet zo duur meer. Ik draai hier BIOS : A07 Suc6 !
  • wonder boven wonder is mijn systeem gestart, en alles werkt prima. videokaart, geheugen, windows, alles.. zal ik nu dan versie A07 installeren? of wat kan ik doen om hem altijd te laten starten? groetjes en bedankt!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.