Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Soundcard doet XP vastlopen

DePhille
2 antwoorden
  • Hoi,

    Ik heb onlangs mijn onboard geluid naar de knoppen gekregen (AC'97 Audio op een Asus A8N-E moederbord) door er een te sterk signaal in te sturen. Ik heb eerst geprobeerd om een Creative SoundBlaster PCI 128 soundcard te installeren (zeer oude geluidskaart). De computer wou niet booten, de blauwe progressbar bij het Windows XP splash screen blijft maar doorgaan (ik heb hem al 10minuten laten draaien, maar hij blijft gewoon niets doen). Ik heb hem dan (met de kaart er nog steeds in) in safe-mode gestart en daar de kaart uitgezet (via apparaatbeheer). Daarna startte hij normaal op in normale modus, maar als ik dan weer via apparaatbeheer de kaart wou inschakelen liep de computer vast. Ik kan wel op icoontjes klikken en bijvoorbeeld Deze Computer openen, maar dat is dan ook alles. Het laatste wat ik te zien kreeg voor dit gebeurde was de nieuwe hardware wizard die de gamepoort had gevonden.

    Ik ben dan maar naar de winkel gegaan om een nieuwe geluidskaart te kopen, maar die vertoont exact dezelfde problemen.

    Eigenaardigheden:
    - Vlak voor hij vastloopt geeft de wizard nieuwe hardware aan dat er een gamepoort gevonden is.
    - Vlak voor hij vastloopt wordt mijn bluetooth device uitgeschakeld (icoontje in taskbar wordt rood).
    - Ik kan nog Deze Computer openen, startmenu openen, … maar als ik iets anders open (WInAmp, Firefox, …) krijg ik voor enkele seconden de muis met daarnaast het zandlopertje maar er gebeurt gewoon niets.

    Ik ben dan op zoek gegaan en heb volgende dingen geprobeerd:
    - Voeding is OK (450W)
    - BIOS: On-board geluid afgezet in de BIOS
    - BIOS: Plug And Play laten besturen door OS
    - BIOS: Plug And Play laten besturen door BIOS
    - Bluetooth gedeïnstalleerd.
    - BIOS: Fabrieksinstellingen teruggezet
    - Ander PCI slot (heb ze nog niet allemaal geprobeerd maar vermits het bij twee verschillende PCI slots al niet werkt is de kans klein dat het dus aan het PCI slot ligt)

    Computer:
    Windows XP Professional Service Pack 2
    Asus A8N-E met een AMD3500+
    2x512MB RAM in Dual Channel
    ATI X800XT in PCIe x16 slot.
    2 HDD (1xS-ATAII, 1xIDE)
    450W voeding



    Bedankt,
    DePhille
  • je moet wel de chipset in het bios uit zetten audio

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.