Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Dell dimension 5150 overclocken + bios vraagje

4 antwoorden
  • Hee hallo, Ik zit hier op een dell dimension 5150 met een kloksnelheid van 3.40 GHz. Ik zou hem graag wat overclocken. Ik heb alleen geen idee hoe ver ik zou kunnen gaan. (Mijn temperatuur nu is rond de 38-40*) Ik las wel ergens dat je als voorbeeld een 3.0GHz kon opvoeren tot 3.7. Betekend dat dat ik de mijne ook tot 4.0GHz kan overklokken?? Moet ik dan ook nog iets aan de voltages veranderen?? Hoe reageerd mijn temperatuur hierop?? Ik ben op verschillende sites terecht gekomen, alleen ben eigenlijk nergens een goede uitleg tegen gekomen. Ook kan ik niet in mijn bios komen. DEL, F12, F2 of F10 helpt niet echt. bij F12 kom ik wel bij zo'n blauw scherm, maar kan ik nauwelijks iets aanpassen. Ik hoop dat jullie genoten hebben van mij lap tekst en eventueel een oplossing weten. :) Groeten van Dylan! :wink:
  • Een DELL is niet echt geschikt om te overklokken. Je hebt het al gemerrkt zo te lezen dat je bijna niet kan aanpassen in het BIOS.
  • Tja, ik begon al te twijfelen of ik verkeerd zat. Maar is het gewoon niet mogelijk of is het iets lastiger??
  • Een dell is redelijk onmogelijk te overclocken, zowiezo is een P4/P-D een hittekanon wat het systeem verder niet veel goeds zou doen. Je aanname is trouwens niet correct, je kan er niet zo vanuitgaan qua overclocken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.