Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Timings!? Welke is nou beter/sneller?

Anoniem
None
13 antwoorden
 • [b:5e361d7632]Timings [/b:5e361d7632]
  CAS Latency (CL)
  RAS-to-CAS-Delay (tRCD)
  RAS-Precharge-Time (tRP)
  Row-Active-Time (tRAS)

  2-2-2-6 of 3-3-3-8 of 4-4-4-12 and so on..

  Mijn vraag wat is nou het beste? Ik weet dat de timing laag moet zijn, dus ik neem aan dat het getalletje ook laag moet zijn dan :roll:

  Alvast bedankt:D
 • klopt, hoe lager, des te sneller. :D
 • Ik heb hier namelijk een "OCZ 2 GB [u:97aca9c811]DDR3-1333[/u:97aca9c811] Kit " met 9, 9, 9 + 26! En een simpele zoals "OCZ 1 GB [u:97aca9c811]DDR2-800[/u:97aca9c811]" heeft 3, 3, 4 + 15…

  Dus vandaar dat ik het niet helemaal snap :o
 • jaa, dat vind ik ook nogal vaag,
  hetvolgende wat ik ga zeggen klopt volgens mij wel maar ik weet niet waarom :D.

  ddr1 geheugen heeft de strakste timings (maar weer lage frequentie
  ddr2 geheugen heeft wat langzamere timings (iets van 4 tot6 dacht ik)
  ddr3 heeft heeele langzame timings (maar dit word weer gecompenseerd met de hoge frequentie.)

  volgens mij klopt dit wel, maar wrom? geen iedee…
 • Het is goedkoper en makkelijker om geheugen met lagere timings te maken, naarmate het productieproces verbeterd, kan er dus meer worden geinvesteerd in beter geheugen waardoor de timings verbeterd kunnen worden.
 • Maar het probleem is dat een hoge snelheid alleen mogelijk is met slechte timings, en dat het geheugen daar dus langzamer van wordt. Verlaag je echter de timings, dan moet je ook de snelheid verlagen en wordt het geheugen ook langzamer, maar wat is nou de beste combinatie?
 • ik denk dat hier het ddr3 geheugen sneller is omdat er redelijk veel verschil in de kloksnelheid zit
  kan het ook mis hebben hoor ik geloof dat het zo was
 • http://xtreview.com
  eview217.htm

  Momenteel zit er nog niet veel verschil tussen, maar dat zal heus wel veranderen.
 • Als het productieproces volwassen is dan pas is het geheugen sneller dan de vorige versie.

  Toen AMD socket Am2 lanceerde, waren de prestaties langzamer dan met socket 939 mobos die DDR geheugen gebruikte, maar nu is een reepje 800mhz CL4 gegarandeerd sneller dan DDR geheugen,
 • Ik heb mijn ddr2-800 met CL5 5-5-17-19 van 800mhz teruggeklokt naar 667mhz en het draait nu met CL4 3-3-12-15. Het is gewoon supersnel maar en ik zeg je dus dat je makkelijk je geheugensnelheid (in mhz) iets omlaag kan brengen zonder dat er te weinig bandbreedte voor de cpu ontstaat. 2x667mhz geeft immers 1333mhz en dat is precies wat de fsb van mijn E6750 gebruikt. Het gevolg van het terugklokken is dus dat de timings drastisch omlaag mogen en dat komt de snelheid van je systeem zeer ten goede. Windows start sneller op, programma's laden sneller enz.
 • :o
  Bandbreedte wordt in mb/s of gb/s gegeven, en hoe hoger de klokfrequentie hoe groter de bandbreedte, en de geheugencontroller loopt asynchroon t.o.v. van de FSB van de processor, op dezelfde frequentie is ideaal maar mag best asynchroon lopen, dus hoe hoger de frequentie van het geheugen, hoe groter de bandbreedte en die timings moeten dan wel heel erg verschillen wil dat een grote factor worden.

  Hogere frequenties geven meer bandbreedte dan snellere timings.

  Het is geen FM antenne. :wink:
 • Ik heb het een keertje gehoord dat als je cpu een fsb van 1333mhz had dat geheugen met meer dan in totaal 1333mhz geen meerwaarde had. vandaar dat ik dacht dat dit zo werkte. Dus als je bijvoorbeeld 2x800mhz reepjes hebt met een cpu op 1333mhz fsb wordt dat wel optimaal benut?
 • http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/649229#ramonderclocken

  Misschien ben hiermee in de war.
  Maar over het algemeen geldt, hoe hoger de FSB/frequentie van het geheugen, hoe hoger de overall performance.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.