Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

A8N-E 939 mobo SATA

None
13 antwoorden
 • Ik heb de chipset geinstalleerd van de originele cd. Waar ook de IDE drivers bij zitten. Doordat ik de IDE drivers geinstalleerd heb, is het rare dat mijn SATA schijf nu als externe schijf word gezien. (in windows zie ik bij "[b:215d9b0c55]Safetly remove hardware[/b:215d9b0c55]" mijn sata schijf verschijnen. Ik wil dus de chipset weer weghalen en het opnieuw doen. Maar ik krijg van zijn levensdagen die chipset niet meer weg :? er staat ook niets bij [b:215d9b0c55]Add or remove programs[/b:215d9b0c55] En als ik het bij de hardware weghaal installeerd hij het gewoon weer na opstart. Iemand enig idee hoe ik die chipset weghaal? of hoe ik anders mijn SATA schijf als gewone interne schijf zet?

  Overgens zegt hij niets over een externe schijf bij computer management.
 • Dat is normaal bij hotswappeble SATA aansluitingen/controllers.
  Niets van aantrekken.
 • Nou ik trek mij er wel wat van aan, Want het kan dus ook (zoals ik altijd heb gehad) dat hij het niet als externe schijf ziet. Daarnaast kan mijn bootsector beschadigen als ik bijvoorbeeld een externe schijf niet eerst loskoppel voor ik mijn pc uitzet. En aangezien het hier mijn C systeemschijf betreft, ben ik er niet blij mee.
 • Niets om je druk over te maken, het is normaal. Als je de nforce ide driver weghaalt, installeert windows zijn standaard ide driver, en is het icoontje weg. Een andere methode is:

  For nForce chipsets, you can add the following to registry:
  In HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ nvata,
  add DWORD DisableRemovable, set to 1. Reboot.
  64-bit systems use nvata64. Some chipsets might use nvatabus instead.
 • Hier stond dus hetzelfde antwoord.
  Ook via Google.
  Lezen blijft toch moeilijk. :roll:
 • Met dat verschil dat Gerben info geeft waar ik wellicht wat aan heb
 • Zeg Langepier? Als je nou niets zinnigs te vertellen heb? ga dan ff lekker een ander lastig vallen. En om dan een eerder antwoord gewoon te veranderen, Vind ik wel erg kinderachtig.

  Ik heb er een probleem mee dat hij mijn C schijf als externe schijf ziet. of dat nu normaal is of niet. Ik heb het nooit gehad, en wil daar dus gewoon vanaf.

  Bedankt Gerben, Het probleem is opgelost met die register key.
 • Blijft het feit dat het icoontje normaal is, aangezien sata in principe hot pluggable is, en dus wel degelijk een verwisselbare schijf. Het wegmaken van het icoontje is dus eigenlijk onjuist.
 • Zeg ik, lezen blijft moeilijk, had hetzelfde antwoord gevonden als Gerben, maar dat nu 2 x neer te zetten is een beetje overdreven, doe je moeite om iemand te helpen en dan krijg je zo'n flutreply, en bedankt maar weer.
 • Tsja, no good deed goes unpunished. ;-)
 • Dan heb ik je verkeerd begrepen Lange Pier. Sorry daarvoor.

  Maar als SATA dus eigenlijk een externe schijf is? Hoe kun je dan je systeem veilig laten draaien op een SATA schijf? dat is niet de vraag of, maar wanneer het dus fout gaat met de bootsector. En het vage is dat het alleen komt als ik de IDE driver installeer. wat heeft IDe nu met SATA te maken?
 • SATA is eigenlijk ook gewoon IDE, maar dan seriëel aangesloten. Je hebt zelfs master en slave, maar dat wordt op het moederbord zelf geregeld.

  Zolang je de schijf gewoon in je pc hebt geschroefd, zul je nooit problemen krijgen. Pas als je hem in een hotswap bay propt, en hem er dan uittrekt, crasht natuurlijk het systeem.
 • Het ligt er dus ook aan hoe het mobo er mee omgaat? want op mijn hoofdsysteem heb ik er geen last van. Daar zit zelfs een SATA7 op die een eigen chipset heeft. In iedergeval geeft hij mijn C schijf nu niet meer als extern aan, of dat nu goed is of niet… wat niet is. wat niet weet he…. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.