Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Win XP niet te installeren met Raid5 configuratie

Anoniem
andre@home
5 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb onlangs een nieuwe PC gekocht (aan onderdelen) en alles in elkaar gezet. Nu wil ik XP installeren maar krijg dit niet voor elkaar.

  Wanneer ik met de fabrieksinstellingen van de BIOS aan de installatie begin is er geen enkel probleem, maar ik heb drie 500 Gibib schijven gekocht zodat ik een Raid5 array kon maken. Als ik dat echter doe, en ik stop de windows XP CD-ROM erin dan begint hij zoals altijd met het zoeken naar SCSI en Raid gebeuren, etc… Maar daarna hoort er een scherm te komen waarin je kiest voor een nieuwe installatie of een reparatie etc. In plaats daarvan krijg ik een mooi blauw scherm met een STOP melding en wat geheugen adressen…

  Wie heeft er een tip voor me om XP toch geïnstalleerd te krijgen met een RAID5 array

  Mijn hardware :
  - ABIT IN9 32X-MAX moederbord
  - 3x 500 Gb SATA harde schijf
  - 2x NVidea 8800GT in SLI

  Moet ik voor die videokaarten in de BIOS overigens ook nog iets instellen? of werken ze automatisch in SLI als ik ze hardwarematig met elkaar heb verbonden?


  Ik hoop dat iemand een goede tip heeft waardoor ik toch die RAID5 kan gebruiken

  groeten,

  MAC
 • Heb je de raid drivers dan geslipstreamd in die XP cd?

  Even een floppydrive eraan hangen en de drivers via F6 laden, is ook een optie.

  Meestal staat het proces ook wel in de manual van het moederbord.

  Neem aan dat de raid 5 array goed is opgebouwd.
 • Ik heb een tutorial gezocht hoe ik ik WinXP moest slipstreamen en heb naar mijn idee de drivers en SP2 nu geslipstreamed. Staan in een mapje $1\Drivers en ik heb de paden naar de drivers toegevoegd aan het SIF bestand, zoals werd uitgelegd in de tutorial. ook de
  Si3112r.sys en Si3132.sys overschreven in de I386 dir.
  Daarna Microsoft Corporation.nrg met isobuster extracted en met Nero een boot DVD gemaakt waar ik de betreffende nrg weer heb gebruikt. In de BIOS SATA weer op RAID gezet en twee van mijn schijven in een RAID opstelling gezet ditmaal even een RAID 0 met twee schijven gekozen om te testen zodat ik mijn huisige XP installatie niet direct kwijt ben…

  Opnieuw opgestart en wederom start de installatie, maar loopt hij vast na het laden van de drivers. Blauw scherm… Helaas… Als RAID uitstaat gaat hij wel gewoon verder en krijg ik het partitie keuze scherm.

  Wat heb ik in hemelsnaam verkeerd gedaan?
  Heeft iemand nog een suggestie? Een floppydrive kan ik nieteens meer aansluiten op dit moederbord zag ik, dus dat zal ook niet gaan werken. Kan ik niet van een USB stick een floppy maken die hij dan ook echt als floppy ziet, zodat ik daar met F6 de driver van kan laden ?

  -mac-
 • Ik denk dat er toch iets mis gaat met die drivers. Weet je zeker dat je de goede hebt? En zijn ze ook 100% zeker goed aan de cd toegevoegd? Zelf heb ik altijd met diskettes de drivers geladen, dus ik weet verder niet zoveel van dat toevoegen van drivers aan je installatiecd.
  Let ook op dat je soms de controller in kan stellen als Raid, AHCI of gewoon IDE/legacy mode in de bios. Als dit op Raid staat, moet je ook echt de raid drivers hebben, niet de AHCI drivers.
 • Ik heb die drivers van de CD geplukt die bij het moederbord werd geleverd, dus ik neem aan dat dat de juiste zijn. Misschien moet ik nog een keer opnieuw proberen te slipstreamen.

  Als iemand anders nog een idee heeft hoor ik het graag.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord