Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

!Spoedgeval! nieuwe pc werkt niet?

12 antwoorden
  • Hallo iedereen, mijn eerste keer op dit forum, nodig i.v.m een spoed(nood)geval. Ik heb onlangs nieuwe pc onderdelen gekocht: -Moederbord: Asus m2n -Processor: AMD athlon 64 x2 5000+ -Geheugen: 2x 1GB -Voeding: 500 watt -Videokaart: nvidia geforce 9600 GT Nou heb ik alles netjes in elkaar gezet en goed aangesloten, maar bij de eerste keer opstarten geen beeld en geen bios te zien. Kan zo dus niet verder. Na resetten van moederbord (batterijtje eruit etc.) en checken of de videokaart werkt (die doet het in een andere pc) nog steeds niks. Na dit problemen ondervond ik een ander extra probleem. Als de pc aangaat dan gaat de processorkoeler aan, maar gelijk uit. Als ik het geheugen eruit haal, dan blijft de koeler wel aan. Heel vreemd allemaal, kan iemand op dit forum mij misschien helpen met deze problemen?
  • Alle stekkers goed aangesloten? Met 1 reepje geheugen geprobeerd? eventueel omdraaien. Afstandsbusjes op de GOEDE plaatsen op de montageplaat gebruikt?
  • ja, ja en ja. Allemaal gechecked. CPU koeler gaat nu trouwens soms wel en soms niet direct uit na opstarten. 'k heb echt geen idee wat er mis is.
  • Tja, geheugen of moederbord. Trek alles eruit en volg eventueel mijn standaardriedel. Werkwijze als wel de voeding, ventilatoren en de devices nog werken. Je dient wel zeker te weten dat de voeding goed is. Bouw alles uit, leg het moederbord op een houten plank, met alleen de cpu erin, hang er nu de interne luidspreker er aan, reset met de jumper clr-cmos, de bios, of haal het batterijtje er een tiental minuten uit, met de voeding eraf. Zoek de 2 powerswitchpinnen, waar dus eerst de powerswitch aan zat, even onthouden dus, of in de manual van het moederbord kijken, dus ook de videokaart, en de geheugenlatjes er/uit/af halen. Sluit de voeding aan, en kortsluit even die 2 powerswitch pinnen met een schroevendraaier o.i.d., nu moet je biosbeeps krijgen, er zit immers geen videokaart, en geheugen in, geen signaal, voor 99% je moederbord overleden, mocht er ook nog een FSB switch of jumpers op zitten, deze op 100mHz zetten, en nogmaals proberen. Probeer het ook zonder CPU, dan krijg je een lange beep bij de meeste borden, maar helaas niet altijd en dus kun je zo niet controleren of de CPU goed is, maar die gaan zelden stuk, hooguit door oververhitting. Wel bios beeps, 1 reepje geheugen plaatsen, en nogmaals proberen, eventueel omwisselen, weer biosbeeps, de videokaart plaatsen, en monitor aansluiten, geen beeps wel beeld,videokaart goed, wel beeps en geen beeld, videokaart niet goed. Voor de manual, als je die niet hebt, kijk op het bord naar merk en type, en haal hem op bij de mobobakker.
  • Hij geeft geen piep, zelfs als er niks aangesloten is geen piep te horen.
  • atx stekker op het bord geprikt.
  • ja, zat erin geprikt, maar geen gehoor
  • 'k ga terug naar de winkel met het moederbord. koelblok op chipset wordt gloeiend heet als de 'pc' (waar verder dus geen videokaart, scherm of iets op aangesloten is) aanstaat en er is ook geen piep te horen.
  • [quote:13433e0b18="plextor"]atx stekker op het bord geprikt.[/quote:13433e0b18] en p4 stekker?
  • [quote:08f096c21d="-stof-"][quote:08f096c21d="plextor"]atx stekker op het bord geprikt.[/quote:08f096c21d] en p4 stekker?[/quote:08f096c21d] Zéér belangrijk. Was mijn probleem met mijn allereerste P4 ook.. Daarna werkte alles perfect.
  • En de PCIe stekker van de videokaart, als ie die heeft. Sommige systemen vertikken het dan ook om op te starten.
  • Alle stekkertjes die nodig zijn waren aangesloten, p4, videokaart PCIe stekkertje etc. 'k zal er morgen nog eventjes naar kijken of terug naar de winkel, het had namelijk na het inbouwen van alles in de kast gewoon moeten werken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.