Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer werkt niet (geen beeld) ?

kossie
6 antwoorden
 • Mijn ca 4 jr oude Aldi-computer (XP) startte eerst moeilijk op, wilde daarna helemaal niet meer starten. De startknop was nogal gammel, maar toen ik het front demonteerde bleek het een mechanisch defect te zijn. Maar als ik het schakelaartje (microswitch?) met de hand induwde maakte het apparaat wat onbestemde geluiden, maar wilde niet opstarten. Ik had 'm al opzij gezet en vervangen door een nieuwer exemplaar, maar nu ik het apparaat nog eens probeer, wil hij ineens wél opstarten, maar geeft 1 lange en 2 korte piepjes en er verschijnt geen beeld. Ik heb een netwerkkabel aangesloten, maar het apparaat is niet op het netwerk te zien.
  Ik vrees het ergste, maar wat kan ik nog proberen om 'm aan de gang te krijgen? Er staat toch wel het e.e.a. op wat ik graag wil redden…
  Alvast bedankt voor elke tip.

  Rob
 • Als je even in de handleiding van het moederbord kijkt dan staat er vast wel uitgelegd wat die piepjes betekenen.

  Kan zijn dat er misschien iets niet helemaal goed meer in het slot zit zoals het geheugen of de videokaart.

  Anders even alles loskoppelen en zo kaal mogelijk opstarten d.w.z. alleen moederbord, processor, geheugen en videokaart.
 • Ik heb die handleiding vast nog wel ergens - maar na 4 jaar zal het wel moeilijk te vinden zijn :-( Ik zal er wel aan moeten eventueel… Maar op het internet zag ik dat bij het Award-bios (klilkt me niet vreemd, maar ik weet het niet zeker) 1 lang en 2 kort zegt: videocard faillure. Gezien het feit dat ik geen beeld heb, zou dat best eens kunnen kloppen. Maar dan zou de netwerkkaart het toch nog wel doen, of zit dat anders?
  Is er nog een methode om eventueel toch de harde schijven te benaderen?

  Rob
 • http://bioscentral.com/beepcodes/amibeep.htm

  Dat is toch afhankelijk van het merk bios, aan de rechterzijde in die link kun je daar voor kiezen.

  De meeste waarschijnlijke is de videokaart.
 • Ik heb wat aan de videokaart gerommeld (voor mijn gevoe zet hij goed vast), maar nu start hij wel ineens volgens de regels op. Hoe lang dat blijft duren is vers 2, maar voorlopig kan ik aan de slag!
  Bedankt allebei!

  Rob
 • Omdat ik toch nog eens even de defecte computer wilde proberen, heb ik 'm weer eens aangezet. Tot mijn verbazing begon hij gelijk geluiden van startpogingen te produceren, voordat ik op het startknopje had gedrukt. Drukken op de startknop deed het geluid wel wat veranderen, maar echt starten -ho maar! Een aantal keren (10 of zo) mislukte het starten en dan ineens startte hij echt op! Ik heb er gauw nog wat gegevens afgehaald die ik nodig had, maar vanochtend was het weer het oude liedje en ik heb 'm nog niet aan de praat.
  Als ik de computer aanzet dan knippert het (bij mij blauwe) controlelampje flauwtjes en je krijgt de indruk dat hij wil starten. Maar na een seconde of 10 slaat hij af. Tot die tijd loopt de ventilator op de videokaart vlot maar de koelventilator draait maar heel moeizaam. Ook zie je zo nu en dan lampjes op het toetsenbord knipperen.
  Wat zou ik nog kunnen proberen?
  Rob

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.