Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer start uit zichzelf op?

5 antwoorden
  • Hey allemaal, Ik heb een tijdje geleden zelf een pc in elkaar geknutseld.. na een hoop problemen met vista en xp wat naderhand aan een kapote ram strip bleek te liggen heb ik hem draaiende gekregen. Het probleem is eigenlijk altijd geweest dat als er stroom op de pc stond deze uit zichzelf aan ging, en dan na een seconde of 4/5 weer uitviel en dan weer opstarte, en na 4/5 seconden weer uitging... Dit gaat door totdat ik de stroom eraf haal of dat ik hem aanzet met de knop van voren. In het begin dacht ik dat ik misschien de aan en uitknop niet goed had aangesloten, maar dit blijkt niet zo te zijn, want zelfs met alles van het moederboard af en alleen maar de voeding aangesloten doet hij dit nog steeds. Ik heb het bios al heel vaak doorgezocht en alle startup on .. uitgezet. Dit zou ook het probleem niet moeten zijn aangezien hij dan geheel op zou moeten starten en niet uit zou moeten vallen zoals hij nu doet. Mijn conclusie is dat het de voeding moet zijn, of het moederboard is kapot. Probleem.. ik heb geen andere voeding om het mee uit te testen dus ik zal een nieuwe moeten kopen. Weten jullie wat het zou kunnen zijn of hebben jullie nog tips?
  • Lijkt op een kortsluiting in het moederbord. Een voeding kan't eigenlijk niet zijn. Want spanning staat er toch wel op het moederbord, En je start met je voeding de pc niet op. Je zou het moederbord er eens uit moeten halen, een grondige schoonmaak beurd geven en kijken of er ergens iets bol staat of aangebrand ruikt zegmaar. Wat je ook kunt doen is strippen. Eerst een kaal leeg moederbord op de voeding zetten, en kijken of het dan ook gebeurd. is dat niet zo? dan langzaam opbouwen tot je het probleem tegen komt zegmaar.
  • [quote:c4b8954916="eduard33"]Lijkt op een kortsluiting in het moederbord. Een voeding kan't eigenlijk niet zijn. Want spanning staat er toch wel op het moederbord, En je start met je voeding de pc niet op. Je zou het moederbord er eens uit moeten halen, een grondige schoonmaak beurd geven en kijken of er ergens iets bol staat of aangebrand ruikt zegmaar. Wat je ook kunt doen is strippen. Eerst een kaal leeg moederbord op de voeding zetten, en kijken of het dan ook gebeurd. is dat niet zo? dan langzaam opbouwen tot je het probleem tegen komt zegmaar.[/quote:c4b8954916] Ik ga hier zeker even naar kijken.. Ik had namelijk alles al losgekoppeld van het moederboard, behalve de ram en de processor. Zelfs dan start hij zichzelf op en sluit hij na enkele seconden weer af.. Op het moederboard gaan de lichtjes die aan zouden moeten geven dat er stroom op staat ook uit op het moment dat hij uitvalt. Als ik de knop indruk gaat hij gewoon normaal aan, alleen bij het afsluiten moet ik de knop op de voeding gebruiken.. het probleem is wel dat ik nu vaak mijn bios opnieuw moet instellen omdat hij aangeeft dat alle instellingen weg zijn..
  • Dat lijkt me duidelijk een mobo probleem. Wat voor voeding zit er aan? Want de oorzaak zou daar wel vandaan kunnen komen. Tevens kan het het ook zijn dat je batterij op je mobo leeg is. Dat zou die bios leegheid verklaren. en misschien ook wel het opstart gedrag. Heb je nog zo'n batterijtje liggen? Voor'n paar eurie heb je er ook 1 en is misschien de moeite waard 't ff te proberen.
  • Bedankt voor je reactie. Op dit moment heb ik niet zo'n batterijtje liggen, maar zal er morgen even eentje halen.. De config: MoBo: Asus P5B-VM DO, Retail Voeding: Antec Smart Power 2.0, 500 Watt, Retail

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.