Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

AMD of Intel

9 antwoorden
  • Ik will een computer gaan kopen en heb keuze uit AMD of Intel. De Intel heeft: - E8200 2.66ghz 6Mb cache, 1333mhz - 2gb mem op 800mhz De AMD heeft: - Athlon 64x2, 6000+ - 2gb mem op 667mhz Welke van de 2 zal sneller zijn in alledaags gebruik? Ik draai niet veel dingen tegelijk dus "single" snelheid is belangrijker. Ik weet dat de AMD op 3ghz draait maar het is een ander principe als Intel? En wat maakt het verschil in geheugensnelheid uit? Het lijkt mij dat de Intel sneller "communiceert" tussen de verschillende onderdelen in de computer. Of heb ik dat mis? Heel erg bedankt alvast voor hulp.:) Graag hulp.
  • Het is tegenwoordig niet meer zo dat het aantal ghz bepaalt welke processor beter is. Op onderstaande site kan je zien hoe de door jouw genoemde cpu in diverse benchmarks scoren: [url]http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html[/url] Momenteel is het zo dat de Intels doorgaans beter presteren dan vergelijkbare AMD's.
  • Als je kijkt naar prijs van Processor en onderdelen zal je goedkoper uit zijn voor een vergelijkbare prestatie bij AMD. Als je de best presterende processor wil hebben kies je voor Intel.
  • Voor "alledaags gebruik" zal je niet veel verschil merken, de E8200 is sneller, maar die intel is wel ongeveer 30 eruo duurder dus het is een beetje een kromme vergelijking. Als je de AMD vergelijkt met een gelijk geprijsde intel dan is de AMD sneller. [url=http://tweakers.net/pricewatch/151895]AMD[/url] | [url=http://tweakers.net/pricewatch/161724]Intel[/url]
  • Bedankt.:) Ik zal dan voor de Intel gaan. Daar ik geen computer elke dag koop. Een paar tientjes meer uitgeven is niet erg dan. Zeker de link naar Tomshardware helpt.
  • Voor alledaags gebruik zijn beide overkill. Je kunt met iets veel lichters toe. In budgetwerk is amd goedkoper, zowel moederbord als processor.
  • Ik heb zelf een AMD x2-5000+ black edition gekocht voor 95 euries, en ben er perfect tevreden over, is best een rappe processor, zeker voor die prijs.
  • Bijvoorbeeld. En die is nu al voor 75 euro te krijgen, meen ik. Bordje met onboard video erbij voor 45 euro, 2GB geheugen 35, en je bent al een heel eind op weg.
  • [quote:71b91aab8a="pjgroot"]Ik heb zelf een AMD x2-5000+ black edition gekocht voor 95 euries, en ben er perfect tevreden over, is best een rappe processor, zeker voor die prijs.[/quote:71b91aab8a] De Black edition is speciaal op de markt gebracht zonder multiplier en volgens mij klokt de X2 5000+ aardig over. Dus goed moederbordje en koeler en je hebt voor een aardige prijs een snel systeem.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.