Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Welk (sli)of geen corssfire bordje? ipv asus p5e

6 antwoorden
  • Ok maat van me is een nieuwe pc aan het samenstellen maar hij had eerst het moederbord bekeken en toen pas het type 3dkaart dus toen werd de conclusie nvidia+crossfire wordt niks. Het huidige mobo is een asus p5e (intel x38 iig). Kosten 170 euro ongeveer. De 3dkaart wordt waarschijnlijk een 8800GT, de kast is ook al gekocht: antec 900. Als cpu is de E6850 besteld. Bestaat er een x38 zonder crossfire omdat dat toch niet wordt gebruikt? Of is het aan te raden een 750 van geforce te nemen (ronde de 110 zag ik) of bijvoorbeeld een goedkope 680 (mits die er zijn). De 780 met zn 200 euro wordt denk ik wat te prijzig tenzij er hele goede argumenten zijn.
  • P5N lijkt mij nvidia/nforce. Zal wel p5e zijn. P5k is intel p35.
  • Je hebt gelijk ik ben in de war het is de P5E die hij nu heeft , hij is soms zelf ook in de war met de nummers:P. http://www.alternate.nl/html/productDetails.html?artno=GPEAA5 Deze zou het zijn (gekocht bij cdromland). Is dat goed dan of moet hij echt ruilen? Reviews van de 750/780 zijn schaars en nogal verschillend...
  • Als je met 2x 8800GT wilt kunnen werken, dan heb je zonder meer een bord met een nvidia nforce chipset nodig. Het bord ondersteunt wel crossfire, maar dat werkt vanzelfspreken alleen met ati kaarten. Ik zou me zelf niet druk maken over sli/crossfire. Ook x38 vind ik overdreven, zou liever een leuk p35 bordje hebben. Heb je al vanaf 70 euro.
  • Hij wil wel graag overclocken geloof ik, maar niet zozeer 2 3dkaarten, ik zal de tip voor p35 iig doorgeven:). bedankt.
  • Een middenklasse P35 klokt ook goed over. De X38 is helemaal niet zo veel beter/sneller. Zelfs budgetborden als de gigabyte p35-ds3l klokt bij mijn weten nog best aardig over.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.