Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Rare bios: XP wil niet booten

7 antwoorden
  • Ik heb mijn eigen computer samengesteld uit twee: beide van Packard Bell. Eerst deed hij het normaal, een multiboot van twee schijven: (schijf 0) 1 voor Win 98 FAT32 (schijf 1), opgedeeld in 2 partities, 1) voor XP NTFS 2) voor een (omslachtige) mediacenter FAT32 Nadat ik Win 98 had verwijderd ging het fout, ik had ook de jumperinstellingen veranderd Nog meer info: Processor: Pentium III Geheugen: 131072 KB (denk ik) HDD: Seagate U Series 5 40MB met MASTER-instellingen Dit is de tekst: [quote:a6fc4dcc6d]AMIBIOS (C)1996 American Megatrends Inc., A6168P2 v1.4 071399 Pentium III - 500 MHz Host Clock: 100MHz Cheking NURAM..Update OK! 131072 KB OK Keyboard not detected in PS/2 keyboard connector Mouse not detected in PS/2 mouse connector WAIT... Auto-Detecting Pri Master..Press <esc> to abort[/quote:a6fc4dcc6d] (De muis en het toetsenbord werkten op USB, dus dat is normaal) Wie wil mij helpen? (ik kan anders niet meer printen)
  • Ik denk inderdaad dat het met je jumpersetting te maken heeft. [quote:574a0d4a6a]Auto-Detecting Pri Master..Press <esc> to abort[/quote:574a0d4a6a] Hij lijkt je master-disk niet te kunnen vinden. Probeer gewoon alle jumpersettings uit, ook op je moederbord, als daar ook schijfjumpers op zitten...
  • Snap er de balle niet van, een windows 98 start alleen op van een master en de C: schijf, windows 98SE gebruikt FAT32 als bestandssysteem en ziet geen NTFS, maar de opstartbestanden van XP zouden daar wel op hebben kunnen staan. Oftewel, geef eens een duidelijker beeld van de situatie van voor het wissen en omjumperen.
  • Windows 98 is ouder dan NTFS en daarom herkent hij hem niet. FAT32 is ouder dan XP en herkent hem daarom. Die jumpers zorgen ervoor dat de computer de harde schijven niet door elkaar haalt. Tips: Installeer éérst 98 en dan pas XP, want latere versies herkennen alleen eerdere. Gebruik je twee schijven? dan zijn er drie gevallen: (Ik gebruik voorbeelden) 1) XP & XP: gebruik cable select (CS) Blauw=moederbord Zwart=schijf 1 Grijs=schijf 2 2) 98 & XP: Master (98 ) Slave (XP) 3) XP & data: Master (XP) Slave (data) (als je computer stuk gaat is het niet mijn schuld, het zijn alleen tips)
  • [quote:2f8fa2a227="Luc Everse"]Windows 98 is ouder dan NTFS en daarom herkent hij hem niet. FAT32 is ouder dan XP en herkent hem daarom. Die jumpers zorgen ervoor dat de computer de harde schijven niet door elkaar haalt. Tips: Installeer éérst 98 en dan pas XP, want latere versies herkennen alleen eerdere. Gebruik je twee schijven? dan zijn er drie gevallen: (Ik gebruik voorbeelden) 1) XP & XP: gebruik cable select (CS) Blauw=moederbord Zwart=schijf 1 Grijs=schijf 2 2) 98 & XP: Master (98 ) Slave (XP) 3) XP & data: Master (XP) Slave (data) (als je computer stuk gaat is het niet mijn schuld, het zijn alleen tips)[/quote:2f8fa2a227]FAT32 is ouder dan XP . dat is niet waar xp kan FAT 32 of NTFS geformatteerd worden
  • [quote:3b892c8897="Luc Everse"]Windows 98 is ouder dan NTFS en daarom herkent hij hem niet. FAT32 is ouder dan XP en herkent hem daarom. Die jumpers zorgen ervoor dat de computer de harde schijven niet door elkaar haalt. [/quote:3b892c8897] Vraag niet om "tips", maar om de uitleg van voor het probleem. :roll: En over die FAT32 en NTFS, heeft niets met de leeftijd te maken maar een keuze van Microsoft. NTFS is zelfs ouder dan FAT32. Snap niet wat dit er allemaal toe doet, je hebt een probleem die je op wilt lossen en gaat ons een lesje geven. :o Overigens dien je soms bij schijven ook te aan te geven dat deze master is zonder slave of met slave d.m.v. een jumper. En over die balle? weet nog steeds niet wat je nu hebt gedaan en wat je wilt.
  • [weg, met excuses naar Lange Pier]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.